Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Επιπλέον προσωπικό μέσω εργολάβου για τις ΕΕΛ Βόλου
Επιπλέον προσωπικό μέσω εργολάβου για τις ΕΕΛ  Βόλου

Επιπλέον προσωπικό μέσω εργολάβου για τις ΕΕΛ Βόλου

Kατά πλειοψηφί εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ η ανάθεση σε εργολάβο εξασφάλισης επιπλέον προσωπικού για την απρόσκοπτη λειτουργία των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων, με βάση το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών με ίδια μέσα, που εκπόνησε ο πρόεδρος των Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ Δημ. Κουτσιφέλης.

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Επιχείρησης Στ. Παπαευσταθίου, η έγκριση της μελέτης εκσυγχρονισμού της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων, είναι τονωτική ένεση στην εγκατάσταση και μ' αυτό τον τρόπο, η διοίκηση προσπαθεί να δώσει λύση στα προτα που υπάρχουν, ενώ για τη μελέτη που εκπόνησε ο κ. Κουτσιφέλης είπε ότι ένα από τα προτα που υπάρχουν και οφείλονται στην έλλειψη προσωπικού, είναι η παραγωγή ενέργειας από βιοαέριο. Όπως ανέφερε «το προσωπικό δεν μπορεί να λειτουργήσει τη μονάδα και στην πραγματικότητα η ΔΕΥΑΜΒ κάνει μόνιμη περιβαλλοντική παράβαση, ενώ από τη μη λειτουργία της, η οικονομική απώλεια υπολογίζεται σε 60-80 € ημερησίως». Πρόσθεσε δε ότι για τη λειτουργία της, απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό που δεν υπάρχει.

Για τα θέματα ς ο κ. Κουτσιφέλης ανέφερε ότι πρόκειται για ένα εργοστάσιο με 600 κινητήρες στη σειρά, που αν δεν συντηρηθεί όπως πρέπει και δεν αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν, τα αποτελέσματα είναι κρίσιμα για το και για τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού.

Για τους όρους της συνεργασίας με τον ανάδοχο ο πρόεδρος των Εργαζομένων τόνισε ότι η μελέτη είναι σκληρή ως προς τις ρήτρες και προβλέπει, αν υπάρξει βλάβη και διαρρεύσουν λύματα, να πληρώσει το 1/12 των ς και στη δεύτερη φορά κηρύσσεται υπότροπος,ενώ πρόσθεσε ότι η μελέτη δεν αφήνει καμία παράμετρο εκτός, καθώς υπολογίζει το θέμα των χημικών αναλύσεων, τον καθαρισμό των δεξαμενών και των μονάδων, ενώ πετυχαίνει έκπτωση πέραν του 30%.

Ο σύμβουλος της μειοψηφίας Κ. Γαργάλας τόνισε ότι δεν θα το ψηφίζει, γιατί ανοίγει η πόρτα για έμμεση και αργότερα άμεση ιδιωτικο μέρους δραστηριοτήτων της ΔΕΥΑΜΒ.

Απαντώντας ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ είπε ότι η Επιχείρηση δεν μπορεί να αντεπεξέλθει με το προσωπικό που διαθέτει και ζήτησε από τον Κ. Γαργάλα να πιέσει την κυβέρνηση να γίνουν προσλήψεις.

«Αυτό δεν είναι σχέδιο έκτακτης ανάγκης αλλά ανάθεση αρμοδιοτήτων. Κι εμείς πιέζουμε για προσλήψεις προσωπικού και δεν διστάζομε να έρθουμε σε σύγκρουση με την κυβέρνηση αν δεν γίνει αυτό», ανέφερε ο κ. Γαργάλας, με τον Στ. Παπαευσταθίου να απαντάει ότι αυτό γίνεται για να προληφθούν καταστάσεις.

Για το θέμα του εκσυγχρονισμού των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων, ο Δημ. Κουτσιφέλης ενημέρωσε τη διοίκηση για την κατάσταση και για το γεγονός ότι το αντλιοστάσιο μεταφοράς λυμάτων διαθέτει 4 αντλίες με παροχή 1000 m3/ώρα και με το πέρασμα των χρόνων, παρουσιάζεται πτώση στην απόδοσής τους.

Όπως ανέφερε, από πέρυσι υπήρχε προβληματισμός, για αντικατάσταση τριών αντλιών που θα ανεβάσουν την παροχετευτικότητα και θα περιορίσουν την ενεργειακή κατανάλωση με εκτίμηση κατά 220.000 € ετησίως, που, όπως ανέφερε, θα γίνει απόσβεση για την αγορά τους σε δύο χρόνια.

Σύμφωνα με το σχέδιο εκσυγχρονισμού των ΕΕΛ, πρόκειται να αλλάξουν τρεις αντλίες, από τις οποίες θα τοποθετηθούν οι δύο, με τις δύο παλιές να είναι σε εφεδρεία, όπως και τη μια καινούργια. Η τοποθέτηση των νέων αντλιών θα γίνει από ανάδοχο, εντός 16 ωρών, διάστημα στο οποίο πρέπει να τοποθετήσει νέο συλλέκτη και πίνακες, καθώς και τρεις εναλλάκτες (inverter) που θα μειώνουν κατά πολύ την κατανάλωση λειτουργίας τους.

Τέλος, αναφέρθηκε ότι το Λιμεναρχείο βεβαίωσε πρόστιμο ύψους 5.000 € στην Εφορία, για παλιότερη ρύπανση του κεντρικού λιμένα , από την υπερχείλιση λυμάτων στις 14/9/03.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση