Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Επιμορφωτική Ημερίδα στο 2ο Δημ. Σχολείο Μουρεσίου στο Ανήλιο
Επιμορφωτική Ημερίδα στο 2ο Δημ. Σχολείο Μουρεσίου στο Ανήλιο

Επιμορφωτική Ημερίδα στο 2ο Δημ. Σχολείο Μουρεσίου στο Ανήλιο

Επιμορφωτική ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς όλων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ζς – Μουρεσίου καθώς και του Δημοτικού Σχολείου Αφετών – Νεοχωρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Μαΐου στον χώρο του 2ου Δημ. Σχολείου Μουρεσίου (Αγ. Δημητρίου – Ανήλιου –Κισσού), με θέμα «Πρακτικές ενδυνάμωσης του σχολικού κλίματος».

Η επιμορφωτική συνδιοργανώνεται από τις Σχολικές Συμβούλους της 2ης και 5ης Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας με την συνδρομή της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ζς – Μουρεσίου.

Τα παραπάνω σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την ημέρα αυτή, ούτως ώστε οι εκπαιδευτικοί να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στις της επιμορφωτικής ημερίδας

Στην ημερίδα θα παραβρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό η Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας Παρ. Αγαπητού.

Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι οι Σχολικοί Σύμβουλοι Κων. Σδρόλιας, Αικ. Μαλαμίτσα και η Σύμβουλος της περιοχής Μαρία Χατζή.

Επίσης, στο πλαίσιο της ημερίδας, έχουν προσκληθεί και θα παρουσιάσουν εισήγηση και βιωματικό εργαστήριο δύο εκπαιδευτικοί από την Κύπρο.

Πρόκειται για την Κωνσταντία Κωνσταντίνου που είναι Εμψυχώτρια του προγράμματος Help Increase the Peace και θα παρουσιάσει το βιωματικό εργαστήριο «Κάνω ένα βήμα πίσω… γίνομαι μέρος της ομάδας» που ασχολείται με θέματα όπως αυτοεκτίμηση, διαχείριση συναισθημάτων, στοχοθεσία, , ειρήνη, ευτυχία, , συνεργασία και αρμονικές σχέσεις.

Η εκπαιδευτικός Φιλιππίδου Μαρία θα παρουσιάσει τα προγράμματα Αγωγής Υγείας, όπως αυτά υλοποιούνται στα Δημοτικά Σχολεία της Κύπρου.

Σκοπός της παρουσίασης είναι, μέσα από την ανασκόπηση της εκπαιδευτικής πραγματικότητας, να προβληματιστούν οι εκπαιδευτικοί σχετικά με τις δυνατότητες παρέμβασης της σχολικής Αγωγής Υγείας, με σκοπό την ενδυνάμωση των μαθητών, έτσι ώστε να μπορούν αυτόνομα και υπεύθυνα να παίρνουν αποφάσεις που αφορούν την προσωπική τους ζωή.
Θα τεθεί ένα πλαίσιο προβληματισμού σε θέματα που αφορούν:
 Το θεσμό της Αγωγής Υγείας στην εκπαίδευση (κυπριακή)
 Τους στόχους και τους θεματικούς άξονες που μπορεί να κινηθεί η στο
 Την ενσωμάτωση των Τ.Π.Ε. στην Αγωγή Υγείας
 Το σχεδιασμό και την αξιολόγηση προγραμμάτων Αγωγής Υγείας με αναφορά στις θεωρητικές αλλά και πρακτικές προσεγγίσεις

Μια μέρα πριν την ημερίδα και συγκεκριμένα την Δευτέρα 11 Μαΐου, οι μαθητές του 2ου Δ. Σ. Μουρεσίου (Αγ. Δημητρίου – Ανήλιου – Κισσού) θα έχουν την χαρά να παρακολουθήσουν από τις εκπαιδευτικούς της Κύπρου το βιωματικό εργαστήριο “Κάνε ένα βήμα πίσω, πάτα γερά, συνάντησε την ομάδα” .

Οι βιωματικές μέθοδοι μάθησης, έχουν ως στόχο να μπολιάσουν τα παιδιά με εσωτερική δύναμη, να ενδυναμώσουν την αυτοεκτίμησή τους, να τα εφοδιάσουν με τις απαραίτητες δεξιότητες ζωής.
Τα βιωματικά εργαστήρια εμπλέκουν τα παιδιά σε πλασματικές καταστάσεις ζωής. Οι ενδελεχώς επιλεγμένες δραστηριότητες επικεντρώνονται στις αξίες της ζωής έχοντας κοινό γνώμονα το σεβασμό στο άτομο.

Εστιάζοντας στην ανάγκη για ανατροφή των αυριανών υγιών πολιτών εστιάζουμε στην προσωπική σε συνάρτηση με την ειρηνική συμβίωση.

Η ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη μέθοδος για κατάκτηση του στόχου αυτού δε θα μπορούσε να είναι άλλη από το παιχνίδι. Το εργαστήρι “Κάνε ένα βήμα πίσω, πάτα γερά, συνάντησε την ομάδα”, καταπιάνεται με την ενεργή συμμετοχή στο σύνολο μέσα από την ξεκάθαρη δήλωση του εαυτού και τη διατήρηση της προσωπικότητας.

Πιο απλά, ασχολείται με την ικανότητα του ατόμου να μπορεί να διακρίνει πότε πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω χωρίς ποτέ να χάνει τον εαυτό του, την αξιοπρέπειά του κατ' επέκταση την ψυχική του .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση