Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Επιμορφωτική Ημερίδα στο 2ο Δημ. Σχολείο Μουρεσίου στο Ανήλιο
Επιμορφωτική Ημερίδα στο 2ο Δημ. Σχολείο Μουρεσίου στο Ανήλιο

Επιμορφωτική Ημερίδα στο 2ο Δημ. Σχολείο Μουρεσίου στο Ανήλιο

Επιμορφωτική ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς όλων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου καθώς και του Δημοτικού Σχολείου Αφετών – Νεοχωρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 στον χώρο του 2ου Δημ. Σχολείου Μουρεσίου (Αγ. Δημητρίου – Ανήλιου –Κισσού), με θέμα «Πρακτικές ενδυνάμωσης του σχολικού κλίματος».

Η επιμορφωτική συνάντηση συνδιοργανώνεται από τις Σχολικές Συμβούλους της 2ης και 5ης Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας με την συνδρομή της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Τα παραπάνω θα παραμείνουν κλειστά την ημέρα αυτή, ούτως ώστε οι εκπαιδευτικοί να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στις εργασίες της επιμορφωτικής ημερίδας

Στην ημερίδα θα παραβρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό η Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας Παρ. Αγαπητού.

Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι οι Σχολικοί Σύμβουλοι Κων. Σδρόλιας, Αικ. Μαλαμίτσα και η Σύμβουλος της περιοχής Μαρία Χατζή.

Επίσης, στο πλαίσιο της ημερίδας, έχουν προσκληθεί και θα παρουσιάσουν εισήγηση και βιωματικό εργαστήριο δύο εκπαιδευτικοί από την Κύπρο.

Πρόκειται για την Κωνσταντία Κωνσταντίνου που είναι Εμψυχώτρια του προγράμματος Help Increase the Peace και θα παρουσιάσει το βιωματικό εργαστήριο «Κάνω ένα βήμα πίσω… γίνομαι μέρος της ομάδας» που ασχολείται με θέματα όπως , διαχείριση συναισθημάτων, στοχοθεσία, αγάπη, , ευτυχία, επικοινωνία, συνεργασία και αρμονικές .

Η εκπαιδευτικός Φιλιππίδου Μαρία θα παρουσιάσει τα προγράμματα Αγωγής Υγείας, όπως αυτά υλοποιούνται στα Δημοτικά της Κύπρου.

Σκοπός της παρουσίασης είναι, μέσα από την ανασκόπηση της εκπαιδευτικής πραγματικότητας, να προβληματιστούν οι εκπαιδευτικοί σχετικά με τις δυνατότητες παρέμβασης της σχολικής Αγωγής Υγείας, με σκοπό την ενδυνάμωση των μαθητών, έτσι ώστε να μπορούν αυτόνομα και υπεύθυνα να παίρνουν αποφάσεις που αφορούν την προσωπική τους ζωή.
Θα τεθεί ένα πλαίσιο προβληματισμού σε θέματα που αφορούν:
 Το θεσμό της Αγωγής Υγείας στην εκπαίδευση (κυπριακή)
 Τους στόχους και τους θεματικούς άξονες που μπορεί να κινηθεί η Αγωγή Υγείας στο σχολείο
 Την ενσωμάτωση των Τ.Π.Ε. στην Αγωγή Υγείας
 Το σχεδιασμό και την προγραμμάτων Αγωγής Υγείας με αναφορά στις θεωρητικές αλλά και πρακτικές προσεγγίσεις

Μια μέρα πριν την ημερίδα και συγκεκριμένα την Δευτέρα 11 Μαΐου, οι του 2ου Δ. Σ. Μουρεσίου (Αγ. Δημητρίου – Ανήλιου – Κισσού) θα έχουν την χαρά να παρακολουθήσουν από τις εκπαιδευτικούς της Κύπρου το βιωματικό εργαστήριο “Κάνε ένα βήμα πίσω, πάτα γερά, συνάντησε την ομάδα” .

Οι βιωματικές μέθοδοι μάθησης, έχουν ως στόχο να μπολιάσουν τα παιδιά με εσωτερική δύναμη, να ενδυναμώσουν την αυτοεκτίμησή τους, να τα εφοδιάσουν με τις απαραίτητες ζωής.
Τα βιωματικά εργαστήρια εμπλέκουν τα παιδιά σε πλασματικές καταστάσεις ζωής. Οι ενδελεχώς επιλεγμένες δραστηριότητες επικεντρώνονται στις αξίες της ζωής έχοντας κοινό γνώμονα το σεβασμό στο άτομο.

Εστιάζοντας στην ανάγκη για ανατροφή των αυριανών υγιών πολιτών εστιάζουμε στην προσωπική ανάπτυξη σε συνάρτηση με την ειρηνική συμβίωση.

Η ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη μέθοδος για κατάκτηση του στόχου αυτού δε θα μπορούσε να είναι άλλη από το παιχνίδι. Το εργαστήρι “Κάνε ένα βήμα πίσω, πάτα γερά, συνάντησε την ομάδα”, καταπιάνεται με την ενεργή συμμετοχή στο σύνολο μέσα από την ξεκάθαρη δήλωση του εαυτού και τη διατήρηση της προσωπικότητας.

Πιο απλά, ασχολείται με την ικανότητα του ατόμου να μπορεί να διακρίνει πότε πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω χωρίς ποτέ να χάνει τον εαυτό του, την αξιοπρέπειά του κατ’ επέκταση την ψυχική του υγεία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Νέα αρχή στην διακυβέρνηση της χώρας #ΑλΤσίπρας - https://t.co/kht46p6yBF -

  • Μνήμη Αγίων Μικρασίας #ΑγίουΧρυσοστόμουΣμύρνης - https://t.co/pwyAXlZs1Y -

  • Πτώση αλλοδαπής στη Σκόπελο και διακομιδή στο Νοσοκομείο Βόλου #ΑχιλλοπούλειοΝοσοκομείοΒόλου - https://t.co/C5FESbAEg3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση