Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Επιμελητήριο Μαγνησίας: Παράταση χρόνου παραμονής θαλαμηγών με σημαία Σ. Αραβίας στο λιμάνι
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Παράταση  χρόνου  παραμονής θαλαμηγών με σημαία Σ. Αραβίας στο λιμάνι

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Παράταση χρόνου παραμονής θαλαμηγών με σημαία Σ. Αραβίας στο λιμάνι

Σε εκατομμύρια ευρώ αποτιμάται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, η προσφορά των θαλαμηγών με σημαία Σαουδικής Αραβίας που επιλέγουν το λιμάνι του Βόλου για τις εργασίες συντήρησης και επισκευής τους.

Τα χρήματα αυτά, παραμένουν στην τοπική αγορά και σε επαγγελματίες της περιοχής μας (τεχνίτες, προμηθευτές, καταστήματα κ.λπ.) και για το λόγο αυτό θα πρέπει να ενθαρρυνθεί η παραμονή τέτοιων σκαφών στο λιμάνι. Τα παραπάνω τονίζει σε επιστολή του προς τη διοίκηση του ΟΛΒ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και μέλος του ΔΣ του Οργανισμού, Αριστοτέλης Μπασδάνης.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Μπασδάνης, το ζήτημα μπορεί εκ πρώτης όψεως να αφορά μόνο στον Οργανισμό Λιμένος, αλλά οι προεκτάσεις του έχουν εφαρμογή σε ευρύ φάσμα της τοπικής οικονομίας.

Ειδικότερα, στην επιστολή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, αναφέρεται στον ελλιμενισμό, για λόγους συντήρησης και αντικατάστασης μερών των πλοίων, τριών θαλαμηγών με σημαία Σαουδικής Αραβίας και πιο συγκεκριμένα για τα «Πρίγκιπας Αμπντούλ Αζίζ», «Αλ Ντιρίγια» και «Ελεγκάντ».

Οι τρεις αυτές θαλαμηγοί, σημειώνει ο ίδιος, χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια το λιμάνι του Βόλου, όπου εκτελούν τις εργασίες συντήρησης και αντικατάστασης μερών τους, χρησιμοποιώντας ντόπιους τεχνίτες και υλικά από τα καταστήματα της περιοχής μας, αφήνοντας, με τον τρόπο αυτό, εκατομμύρια ευρώ στην τοπική αγορά.

Παράλληλα, αυτά τα πλοία συντηρούν μεγάλο αριθμό προσωπικού (περίπου 160 άτομα), τα οποία βέβαια για τις ανάγκες τους σε φαγητό, διασκέδαση, ένδυση – υπόδηση, επιλέγουν την τοπική αγορά, δίνοντας επιπλέον οικονομική ώθηση σε αυτή.

Ο κ. Μπασδάνης, καταλήγοντας στην επιστολή του τονίζει ότι η παραμονή αυτών των θαλαμηγών στο λιμάνι της πόλης μας, μόνο θετικά αποτελέσματα έχει και για το λόγο αυτό ζητεί να δοθεί κατ’ εξαίρεση άδεια σε αυτά τα σκάφη να παραμείνουν στο λιμάνι του Βόλου από τα τέλη Οκτωβρίου 2016 μέχρι και το Μάιο 2017.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση