Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Επιμελητήριο Μαγνησίας: Παράταση χρόνου παραμονής θαλαμηγών με σημαία Σ. Αραβίας στο λιμάνι
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Παράταση  χρόνου  παραμονής θαλαμηγών με σημαία Σ. Αραβίας στο λιμάνι

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Παράταση χρόνου παραμονής θαλαμηγών με σημαία Σ. Αραβίας στο λιμάνι

Σε εκατομμύρια ευρώ αποτιμάται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, η προσφορά των θαλαμηγών με σημαία Σαουδικής Αραβίας που επιλέγουν το λιμάνι του για τις εργασίες συντήρησης και επισκευής τους.

Τα χρήματα αυτά, παραμένουν στην τοπική αγορά και σε της περιοχής μας (τεχνίτες, προμηθευτές, κ.λπ.) και για το λόγο αυτό θα πρέπει να ενθαρρυνθεί η παραμονή τέτοιων σκαφών στο λιμάνι. Τα παραπάνω τονίζει σε επιστολή του προς τη διοίκηση του , ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και μέλος του ΔΣ του Οργανισμού, Αριστοτέλης Μπασδάνης.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Μπασδάνης, το ζήτημα μπορεί εκ πρώτης όψεως να αφορά μόνο στον Οργανισμό Λιμένος, αλλά οι προεκτάσεις του έχουν εφαρμογή σε ευρύ φάσμα της τοπικής οικονομίας.

Ειδικότερα, στην επιστολή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, αναφέρεται στον ελλιμενισμό, για λόγους συντήρησης και αντικατάστασης μερών των πλοίων, τριών θαλαμηγών με σημαία Σαουδικής Αραβίας και πιο συγκεκριμένα για τα «Πρίγκιπας Αμπντούλ Αζίζ», «Αλ Ντιρίγια» και «Ελεγκάντ».

Οι τρεις αυτές , σημειώνει ο ίδιος, χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια το λιμάνι του , όπου εκτελούν τις εργασίες συντήρησης και αντικατάστασης μερών τους, χρησιμοποιώντας ντόπιους τεχνίτες και υλικά από τα της περιοχής μας, αφήνοντας, με τον τρόπο αυτό, εκατομμύρια ευρώ στην τοπική αγορά.

Παράλληλα, αυτά τα πλοία συντηρούν μεγάλο αριθμό προσωπικού (περίπου 160 άτομα), τα οποία βέβαια για τις ανάγκες τους σε , διασκέδαση, ένδυση – υπόδηση, επιλέγουν την τοπική αγορά, δίνοντας επιπλέον οικονομική ώθηση σε αυτή.

Ο κ. Μπασδάνης, καταλήγοντας στην επιστολή του τονίζει ότι η παραμονή αυτών των θαλαμηγών στο λιμάνι της πόλης μας, μόνο θετικά αποτελέσματα έχει και για το λόγο αυτό ζητεί να δοθεί κατ’ εξαίρεση άδεια σε αυτά τα σκάφη να παραμείνουν στο λιμάνι του Βόλου από τα τέλη Οκτωβρίου μέχρι και το Μάιο .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Νέα αρχή στην διακυβέρνηση της χώρας #ΑλΤσίπρας - https://t.co/kht46p6yBF -

  • Μνήμη Αγίων Μικρασίας #ΑγίουΧρυσοστόμουΣμύρνης - https://t.co/pwyAXlZs1Y -

  • Πτώση αλλοδαπής στη Σκόπελο και διακομιδή στο Νοσοκομείο Βόλου #ΑχιλλοπούλειοΝοσοκομείοΒόλου - https://t.co/C5FESbAEg3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση