Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Επιμελητήριο Μαγνησίας: Να σταματήσει η αδικία σε βάρος επιχειρηματιών για τα πνευματικά δικαιώματα
Επιμελητήριο Μαγνησίας:  Να σταματήσει η αδικία σε βάρος επιχειρηματιών για τα πνευματικά δικαιώματα

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Να σταματήσει η αδικία σε βάρος επιχειρηματιών για τα πνευματικά δικαιώματα

Κάλεσμα προς όλους τους βουλευτές της Μαγνησίας να υπερψηφίσουν την τροποποίηση του Νόμου 2121/93 περί πνευματικών δικαιωμάτων, απευθύνει το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Το Νομοσχέδιο θα τεθεί σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή και επιθυμία των εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου είναι να ψηφιστεί, προκειμένου να δοθεί τέλος σε μία κατάσταση που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν απαράδεκτη, καταδυναστευτική και εξευτελιστική για τους επιχειρηματίες.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλης Μπασδάνης, κοινοποίησε στους βουλευτές Μαγνησίας επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου Ξάνθης, ο οποίος είναι ο συντονιστής της Επιτροπής παρακολούθησης και υλοποίησης των θεμάτων Πνευματικών Δικαιωμάτων της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, στην οποία αναφέρονται αναλυτικά τόσο οι ενέργειες των Επιμελητηρίων για την τροποποίηση του Ν. 2121/93 όσο και τα προβλήματα που προκάλεσε ο νόμος αυτός κατά την εφαρμογή του.

Όπως, ειδικότερα, τονίζεται στην επιστολή, ο νόμος 2121/93 όταν ψηφίστηκε είχε δημιουργηθεί και είχε ως μοναδικό σκοπό να στηρίζει τους ανθρώπους του πολιτισμού της χώρας μας. Ωστόσο, σύμφωνα με την Επιτροπή παρακολούθησης και υλοποίησης των θεμάτων Πνευματικών Δικαιωμάτων της ΚΕΕ, «όχι μόνο δεν κατόρθωσε να κάνει πράξη αυτό τον σκοπό, αλλά η αυθαίρετη και η με ιδιαίτερη σκληρότητα εφαρμογή του νόμου 2121/93, διέσυρε τους δημιουργούς απέναντι σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρηματίες που θεωρούσαν ότι αυτοί είχαν την ευθύνη για το νόμο και την κακή εφαρμογή του, εξευτελίζοντας και καταδυναστεύοντας τους χρήστες.

Ο νόμος αυτός, σύμφωνα με την αρμόδια Επιτροπή της ΚΕΕ, «έδινε όλες τις υπερεξουσίες στους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης και κυρίως σε μία μόνο ΑΕ, να συμπεριφέρονται αυθαίρετα και με σκληρότητα, ακόμη και να σφραγίζουν τα καταστήματα χιλιάδων επιχειρηματιών σε όλη την χώρα, στερώντας το δικαίωμα της εργασίας σε χιλιάδες εργαζόμενους, δίνοντας χαριστικές βολές στους χειμαζόμενους επιχειρηματίες. Τους δε ανθρώπους του πολιτισμού, όχι μόνο δεν τους έδωσε τη δυνατότητα να ζουν με αξιοπρέπεια, αλλά τους εξαθλίωνε όλο και περισσότερο, δίνοντάς τους από τα εκατομμύρια που εισέπραττε από εμάς τους χρήστες, δυστυχώς ψιχία».

Τα επίμαχα άρθρα που ζητεί την αναθεώρησή τους η ΚΕΕ αφορούν στην σχέση Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης με χρήστες (άδειες χρήσης), την αμοιβή για δημόσια μουσικής σε εμπορικά καταστήματα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και σχετικά με τους δικαιούχους πνευματικών δικαιωμάτων.

«Με την ολοκλήρωση του εθνικού διαλόγου για το θέμα, τη του σχεδίου νόμου και το πέρας της δημόσιας διαβούλευσης, ευελπιστούμε στη στήριξή σας και την ψήφιση του εν λόγω σχεδίου, που βρίσκει σύμφωνη την επιμελητηριακή κοινότητα, ώστε να καταστεί Νόμος του Κράτους και να δώσει ανάσα στους επαγγελματίες – χρήστες, αλλά και στους δημιουργούς» καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Μπασδάνης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη 17χρονου στη Ν. Ιωνία με κάνναβη #ακατέργαστηκάνναβη - https://t.co/iKuNbshtIE -

  • Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων πρώτης αρωγής για τους σεισμόπληκτους της Σάμου και της Θεσσαλίας… - https://t.co/rDQUYaOv00 -

  • Πιστώνονται οι λογαριασμοί πολιτών και επιχειρήσεων στις Σποράδες για το Μεταφορικό Ισοδύναμο του 2021… - https://t.co/gR3S7PWNdt -

"Αλιεύοντας" την είδηση