Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Επιμελητήριο Μαγνησίας: Αγώνας για να αλλάξει ο Νόμος για τα πνευματικά δικαιώματα
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Αγώνας για να αλλάξει ο Νόμος για τα πνευματικά δικαιώματα

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Αγώνας για να αλλάξει ο Νόμος για τα πνευματικά δικαιώματα

Επιστολή προς όλους τους βουλευτές ς με αφορμή τον επικείμενο Νομοσχέδιο για τα , απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ς ζητώντας την ψήφιση του αρχικού Νόμου Μπαλτά, όπου θα έχει σαν , προς όφελος δικαιούχων και χρηστών.

Ειδικότερα, στην επιστολή του ο κ. Μπασδάνης αναφέρει: «Αξιότιμοι κύριοι, Με αφορμή την επικείμενη ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου να σας επιστήσουμε την προσοχή αναφορικά με τα . Πάγια θέση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος είναι οι επιχειρήσεις να πληρώνουν λιγότερα και οι δικαιούχοι να παίρνουν περισσότερα.

Αυτή την ώρα δίνουμε αγώνα για να αλλάξει ο Νόμος 2121/93 περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων, που απέτυχε να ανταποκριθεί στον μοναδικό σκοπό για τον οποίο είχε ψηφιστεί, να μπορούν δηλαδή οι άνθρωποι να παράγουν πολιτισμό στην μας, να έχουν ένα εισόδημα με το οποίο θα ζουν με αξιοπρέπεια.

Το μόνο ήταν η κερδοσκοπική Α.Ε. (μοναδικό φαινόμενο παγκοσμίως!) να επιτίθεται με σφοδρότητα στις επιχειρήσεις και να διασύρει τους επιχειρηματίες ως απατεώνες κλέφτες, γιατί αδυνατούσαν να πληρώσουν τις υπερβολικές και μονομερώς καθοριζόμενες αμοιβές, τις οποίες βεβαίως, όπως τεκμαίρεται από τη μέχρι τώρα της δικαιοσύνης, «έτρωγαν» οι επικεφαλής της.

Θεωρούμε ότι υποχρέωσή σας είναι να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να υπερψηφίσετε το νέο Νόμο, τον αρχικό Νόμο Μπαλτά, που απεσύρθη προς έκπληξη όλων.

Προς επίρρωση των προτάσεων μας, σας επισυνάπτουμε την επιστολή του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος ν/νου Μίχαλου προς τον πρωθυπουργό, αλλά και την αρμόδια υπουργό Πολιτισμού ζητώντας την έμπρακτη στήριξή σας, στο Κοινοβούλιο».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση