Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: : «Κάνουν τον κινέζο» στο Δήμο Βόλου, για να καλύψουν τις συκοφαντίες και την ανικανότητά τους
ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: : «Κάνουν τον κινέζο» στο Δήμο Βόλου, για να καλύψουν τις συκοφαντίες και την ανικανότητά τους

ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: : «Κάνουν τον κινέζο» στο Δήμο Βόλου, για να καλύψουν τις συκοφαντίες και την ανικανότητά τους

Η παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ-ΕΥΘΥΝΗΣ-ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ», με ανακοίνωσή της αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου και το αντίστοιχο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, αναφέρει τα εξής:

«Αντί στον Δήμο Βόλου να βρίσκονται σε ετοιμότητα να αξιοποιήσουν πλήρως, με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα,  το χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τις οφειλές των Δήμων προς τρίτους, που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως τις 30 Απριλίου 2016, το βασικό τους μέλημα είναι πώς θα μετατοπίσουν σε άλλους την ευθύνη για τη δική τους ανετοιμότητα, αδιαφορία και ανικανότητα. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη και Δήμοι πολύ μικρότεροι και με λιγότερο έμπειρες υπηρεσίες, όπως ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, έχουν ήδη καταφέρει να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα.

Με το ψέμα και τη συκοφαντία να έχει γίνει δεύτερη φύση τους και «ξεχνώντας» πως εδώ και πάνω από δύο χρόνια έχουν την ευθύνη διοίκησης του Δήμου, νομίζουν πως μπορούν ακόμη να κρύβουν τη δική τους παταγώδη αποτυχία, αντιπολιτευόμενοι και λοιδορούντες  την αντιπολίτευση και την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Έτσι, προσπαθώντας να δραπετεύσουν από την πραγματικότητα και τις δικές τους ευθύνες, συντηρούν και τροφοδοτούν, με επιλεκτικές «διαρροές», το παραμύθι  περί  των δήθεν «κρυφών οφειλών που κρατούσε η προηγούμενη δημοτική αρχή». Την ίδια ώρα, κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία,  έφτασαν να  «αγαπήσουν» ξαφνικά μέχρι και τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Εσωτερικών, κ. Κ. Πουλάκη, τον οποίο μέχρι τώρα καθύβριζαν και συκοφαντούσαν ασύστολα και στον οποίο τώρα προσέτρεξαν για βοήθεια, σαν να μη συμβαίνει τίποτα!

Επειδή όμως σε όλα υπάρχει ένα όριο, είμαστε πια υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε δημόσια ότι η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, με τις πλάτες προφανώς της δημοτικής αρχής, επί 74 (!) ολόκληρες ημέρες αρνείται προκλητικά να παράσχει στην παράταξή μας τα στοιχεία που ζητήσαμε. Στοιχεία, στα οποία στηρίχθηκε, υποτίθεται, η «καταγγελία» του κ. Θ. Θεοδώρου  περί «κρυφού χρέους».

Θυμίζουμε ότι στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου της 18ης Ιουλίου 2016, ο εκτελών χρέη Δημάρχου, Θ. Θεοδώρου, κατά την ενημέρωση του σώματος για το πρόγραμμα των ληξιπροθέσμων, ισχυρίστηκε ότι δήθεν η προηγούμενη δημοτική αρχή «κρατούσε κρυφές από τα επίσημα βιβλία του Δήμου ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους ύψους άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ», επικαλούμενος στοιχεία που, όπως είπε, του είχε δώσει η Οικονομική Υπηρεσία. Επειδή  έχουμε όχι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να ενημερωθούμε υπεύθυνα για το θέμα, ζητήσαμε, με έγγραφό μας, στις 26 Ιουλίου, από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, να μας παράσχει άμεσα, με βάση τις επίσημες εγγραφές στα βιβλία του Δήμου, τα συγκεκριμένα στοιχεία, βάσει των οποίων προέβη ο κ. Θεοδώρου στην παραπάνω «καταγγελία».

Μετά την πάροδο 52 (!) ημερών και αφού δεν λάβαμε καμία απάντηση, επανήλθαμε στις 15 Σεπτεμβρίου, με νέο έγγραφό μας, προς την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, επισημαίνοντας ότι η καθυστέρηση να δοθεί απάντηση είναι αναιτιολόγητη και προσβλητική για την ιδιότητά μας ως μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Πολύ περισσότερο που πρόκειται για στοιχεία τα οποία προφανώς είχαν συγκεντρωθεί από την Οικονομική Υπηρεσία πριν από τις 18 Ιουλίου, και συνεπώς είναι στη διάθεσή της, αφού ο κ. Θεοδώρου την ενημέρωση από την Οικονομική Υπηρεσία επικαλέστηκε, για να τεκμηριώσει την υποτιθέμενη αξιοπιστία των όσων ανέφερε.

Έχουν περάσει 74 (!) ολόκληρες ημέρες από την υποβολή του αιτήματος και όμως ακόμη δεν έχει δοθεί απάντηση από την Οικονομική Υπηρεσία στο εύλογο και νόμιμο αίτημα παράταξής μας, ούτε έχουμε κάποια ενημέρωση για το θέμα. Επισημαίνουμε ότι τα δύο έγγραφά μας έχουν χρεωθεί (για ενέργειες και ενημέρωση) στη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κ. Δ. Πέγιο, στον Γενικό Διευθυντή, στον Δήμαρχο και στον Γενικό Γραμματέα (στον τελευταίο μόνο το δεύτερο έγγραφο).

Είναι πασιφανές ότι «κάνουν τον κινέζο», για να καλύψουν τα ψέματα και τις συκοφαντίες τους. Διότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό που έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν είναι να αφήσει «κρυφά χρέη», αλλά να μειώσει κατά 18 εκατ. ευρώ το χρέος που παρέλαβε, παρότι επρόκειτο για μια θητεία περιορισμένης διάρκειας, σε ένα οικονομικό, κοινωνικό, θεσμικό και πολιτικό περιβάλλον πολλαπλώς ναρκοθετημένο. Και ότι αν υπάρχουν ελλιπείς εγγραφές στο μητρώο δεσμεύσεων, η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά την παρούσα διοίκηση του Δήμου (υπηρεσιακή και πολιτική), αφού οι εγγραφές στο μητρώο δεν σταμάτησαν προφανώς με τη λήξη της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής, αλλά συνεχίζονται και στα δύο χρόνια της θητείας της παρούσας.

Καλούμε, λοιπόν, τον κ. Θεοδώρου να αφήσει το «κρυφτούλι» και να δώσει σήμερα κιόλας εντολή στη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών να μας παράσχει τα πολύ συγκεκριμένα στοιχεία που έχουμε ζητήσει. Σε κάθε περίπτωση, επιφυλασσόμαστε να  ενεργήσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο σε σχέση με την παράνομη άρνηση να δοθούν απαντήσεις τις οποίες ο Δήμος, ως δημόσιος φορέας, οφείλει να δίνει σε πολίτες και δημοτικούς συμβούλους».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση