Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Λεκτικός “πόλεμος” δημοτικής αρχής – “ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ”
Λεκτικός “πόλεμος” δημοτικής αρχής – “ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ”

Λεκτικός “πόλεμος” δημοτικής αρχής – “ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ”

“Το παραμύθι που διάλεξε σήμερα να μας αφηγηθεί η κα. Οικονόμου, αυτό δηλαδή της “Ωραίας Κοιμωμένης”, μιας που στην ανακοίνωσή της με προτρέπει να “ξυπνήσω από το λήθαργο”, μάλλον ταιριάζει στην ίδια πολύ περισσότερο. Κι αν με τα παραμύθια, που μας ξεφουρνίζει κάθε τόσο πείθεται η ίδια ας αφήσει και τους δημότες να αποφασίσουν, αν θα πειστούν κι εκείνοι ή απλώς θα διασκεδάσουν.

Για να δώσουμε λοιπόν στους δημότες την ευκαιρία να κρίνουν ορθά όσα διαδραματίστηκαν σήμερα στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, που συγκλήθηκε αυθημερόν και παραχρήμα μετά την υποβολή του από 01/07/2016 κατεπείγοντος αιτήματος του Δήμου Σκοπέλου και στο οποίο η κα. Οικονόμου , δεν παρουσιάστηκε για να ακούσει και να μάθει, θα πρέπει να επισημάνουμε τα κάτωθι:

Για το που δανείζουμε για διάστημα 10 ημερών με δυνατότητα 10ήμερης παράτασης (εφόσον υπάρχει ανάγκη) και ασφαλώς δεν “δωρίζουμε” σε κανένα ομολογεί η επικεφαλής της παράταξης “Επιλογή Ευθύνης¨ , ότι πράγματι επέλεξαν επί θητείας τους “υπεύθυνα” να το βάλουν για “ύπνο” , αντί να πληρώσουν το πρόστιμο και να το θέσουν εκ νέου σε νόμιμη κυκλοφορία.

Έκαναν λέει ενέργειες στο Μηχανολογικό για να κυκλοφορήσει αλλά δεν τα κατάφεραν στα 4 χρόνια της θητείας τους!!! Και σα να μην έφθανε αυτό δεν το συμπεριέλαβαν στο περιβόητο “ΗΛΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΟΧΗΩΝ”, όπως αρέσκονται να αποκαλούν μια κόλλα χαρτί σε μορφή excell, που “ξέχασε” πάντως να παραδώσει κατά την αποχώρησή του από την υπηρεσία υπηρεσιακό στέλεχος επιλογής τους και την οποία αναζητήσαμε από εκείνον με έγγραφο.

Δεν το γράψανε λοιπόν στο “μητρώο” και το ξεχάσανε ΚΥΡΙΟΛΙΚΑ, αφήνοντάς το να σαπίζει , μιας που ο κομψότερος ομολογουμένως όρος “κοιμάται” τους ενόχλησε. Όπως ξεχάσανε να εκδώσουν πινακίδες για μια σειρά οχημάτων (πρβλ. Bobcat Πορταριά, Σάρωθρο – , φορτηγό ΜΑΝ Δήμου Αγριάς) που τακτοποιήσαμε εμείς οι “κοιμώμενοι”. Όπως ξέχασαν ή, χειρότερα, υπεύθυνα επέλεξαν, να έχουν αφήσει το στόλο της Καθαριότητας χωρίς έλεγχο ΚΤΕΟ, τους υπαλλήλους χωρίς μέσα ατομικής προστασίας και ανεμβολίαστους. Και σα να μην έφθαναν όλα αυτά ήρθε και η πρωτάκουστη άποψη του μοναδικού εκπροσώπου της παράταξης “ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ” σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο, κ. Στόϊκου, που , λίγο πολύ, μας είπε ότι ήταν ασύμφορο να πληρωθεί το πρόστιμο και καλύτερα να το αφήναμε να “συνεχίσει τον ύπνο του” στην Πορταριά.

Η διαδικασία θέσης του οχήματος σε κυκλοφορία ξεκίνησε επί θητείας αντιδημάρχου Καθαριότητας Δημητρίου και ολοκληρώνεται επί θητείας μου. Και φαντάζομαι δεν πιστεύουν εκεί στην “Επιλογή Ευθύνης”, που παραδέχονται ότι σε 4 χρόνια δεν κατόρθωσαν να κάνουν τίποτε, ότι εμείς αυθημερόν , μόλις ο Δήμος Σκοπέλου υπέβαλε το αίτημα, τα τακτοποιήσαμε όλα. Αυτό είναι από άλλο παραμύθι και χρειάζεται και “μαγικό ραβδάκι”.

Η αλήθεια είναι ότι η δημοτική μας αρχή προχώρησε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες στο μηχανολογικό, τακτοποίησε όλες τις εκκρεμότητες και αναζήτησε τα χρήματα ώστε την προσεχή Δευτέρα να περάσει το θέμα καταβολής του προστίμου από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και εντός διαστήματος λίγων ημερών να εκδοθούν επιτέλους οι πινακίδες και να κυκλοφορήσει νόμιμα σε ένα Δήμο που δοκιμάστηκε σκληρά. Είναι άλλωστε η δεύτερη φορά, που έμπρακτα κι όχι με ανακοινώσεις στον Τύπο συνδράμουμε το Δήμο Σκοπέλου με απορριμματοφόρα.

Από το υστέρημα κι όχι από το πλεόνασμα του Δήμου. Από έναν γηρασμένο στόλο, που κανείς τους δεν έκανε τον κόπο να σκεφτεί τρόπους να ανανεώσει , με το βάρος αυτό να πέφτει μαζί με όλα τα υπόλοιπα στους ώμους ημών των “κοιμισμένων”. Κι από πάνω μας εγκαλούν, που δεν δώσαμε κάποιο άλλο , λες κι έχουμε περίσσευμα ! Όσο για τα, ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά πέντε οχήματα, που κατόρθωσε με πολύ κόπο ο πατέρας μου να παραχωρηθούν ΔΩΡΕΑΝ στο Δήμο Αισωνίας από το Δήμο Πειραιά (που δεν τα χρησιμοποιούσε γιατί δεν είχαν κλιματισμό!!!) ας μας απαντήσει η κα. Οικονόμου εκείνη, πόσα οχήματα, άραγε, κατόρθωσε να φέρει στο Δήμο Βόλου επί θητείας της και, γιατί εκπλήσσονται αυτοί για καθυστερήσεις, ενώ ταυτόχρονα ομολογούν ανερυθρίαστα, ότι τους πήρε 4 ολόκληρα χρόνια γραφειοκρατίας, για να αποφασίσουν τελικά, ότι δεν μπορεί να τεθεί σε κυκλοφορία ένα και να το βγάλουν άχρηστο.

Τώρα λοιπόν ας κρίνουν οι δημότες ποιος κοιμάται και ποιος όχι κι αν τα λεγόμενα της κας Οικονόμου τους θυμίζουν περισσότερο το παραμύθι της “Ωραίας Κοιμωμένης” ή το άλλο με τον “Πινόκιο”.


Ανταπάντηση “Επιλογής Ευθύνης”

«Κατανοούμε τον εκνευρισμό της κας μπροστά στην αποκάλυψη της απραξίας της. Όμως τα πράγματα μιλούν από μόνα τους.

Για να υπάρχει, λοιπόν, ένα μέτρο σύγκρισης:Στα τρεισήμισι (3,5) χρόνια της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής, σε συνθήκες διοικητικής συγκρότησης του νέου, «καλλικρατικού» Δήμου Βόλου και οικονομικής ασφυξίας, ο απολογισμός (και) στον τομέα της Καθαριότητας είναι ενδεικτικός του πολύπλευρου έργου που επιτελέστηκε. Εντελώς ενδεικτικά αναφέρουμε πως, ενοποιήθηκαν οι Υπηρεσίες των εννέα (9) πρώην ΟΤΑ, με άπειρες ελλείψεις (οργάνωσης, υποδομών, προσωπικού), οργανώθηκε σε επίπεδο ενιαίου Δήμου η αποκομιδή των απορριμμάτων, διασφαλίστηκε η ισότιμη αντιμετώπιση όλων των Δημοτικών Ενοτήτων (καθαριότητα όχι μόνο στο της πόλης και εγκατάλειψη των συνοικιών και της περιφέρειας, όπως συμβαίνει σήμερα), δημιουργήθηκαν τα πολυδύναμα τμήματα (αυτά που ήθελε να καταργήσει η σημερινή δημοτική αρχή, αλλά «έκανε πίσω» μετά τις αντιδράσεις των περιφερειακών Ενοτήτων), έφτασε η ανακύκλωση σε κάθε χωριό, οργανώθηκαν οι προμήθειες και απέκτησε αξιοπιστία η Υπηρεσία στους πιστωτές της, δημιουργήθηκε ηλεκτρονικό μητρώο οχημάτων, με 21 κατηγορίες στοιχείων, για την πλήρη καταγραφή των 246 οχημάτων του Δήμου, εκπονήθηκε οικονομοτεχνική μελέτη λειτουργίας της Καθαριότητας, απέκτησε ο Δήμος (από τους ελάχιστους στη χώρα) άδεια συλλογής και μεταφοράς απορριμμάτων. Επιπλέον, η προηγούμενη δημοτική αρχή φρόντισε να εξασφαλίσει στην παρούσα δημοτική αρχή, στο ξεκίνημα της θητείας της, τις αναγκαίες προμήθειες (ανταλλακτικά, καύσιμα κλπ), συμβασιούχους 8μηνης διάρκειας και ικανότατο αριθμό (περίπου 35) συντηρημένων – εφεδρικών οχημάτων για την αντιμετώπιση αβαριών (αλήθεια, έχει και πόσα στη διάθεσή της σήμερα;). Και όλα αυτά έγιναν με τον γερασμένο στόλο που κληρονόμησε ο νέος Δήμος από τους παλιούς.

Δεν έγιναν τα πάντα από την προηγούμενη δημοτική αρχή, έγιναν όμως πάρα πολλά, ώστε να έχει στη διάθεσή της η νέα μια λειτουργική Υπηρεσία. Αν, λοιπόν, παίρνοντας μια Υπηρεσία, με 135 οχήματα, στα δύο (2) χρόνια της δικής τους θητείας, το μόνο για το οποίο έχουν να περηφανεύονται, είναι η –σχεδόν- διοικητική τακτοποίηση τεσσάρων (4) οχημάτων της Καθαριότητας, όπως ομολογεί η κα Καντόλα στην ανακοίνωσή της, αφήνουμε να κάνουν τη σύγκριση οι δημότες για την αποτελεσματικότητα της ίδιας, του προκατόχου της και συνολικά της Δημοτικής Αρχής.

Και αν η κα Καντόλα θεωρεί ως «επιτυχία» του πατέρα της την παραχώρηση από τον πρώην Δήμο Πειραιά στον πρώην Δήμο Αισωνίας πέντε (5) παλιών οχημάτων, τα οποία, μάλιστα, χωρίς να έχει γίνει η μεταβίβασή τους, ήταν παροπλισμένα, όχι βεβαίως γιατί δεν είχαν κλιματισμό, όπως ψευδώς επικαλείται, αλλά γιατί ήταν άχρηστα (τα 4 σε αχρηστία στο αμαξοστάσιο Αισωνίας), και μας ψέγει, γιατί δεν «εξασφαλίσαμε» κι άλλα σαράβαλα για τον Δήμο, ε, εδώ πια, γελάει ο κάθε πικραμένος.

Ας καταλάβει η κα Καντόλα ότι πλέον ασκεί η ίδια και κρίνεται, ότι δεν μπορεί να τελειώσει τη θητεία της, προσπαθώντας συνέχεια να μεταφέρει τις ευθύνες της απραξίας της στους προηγούμενους, ότι η «πολιτική της κατσαρίδας» αποδίδει μόνον βραχυπρόθεσμα. Γιατί «μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό ή πολλούς για λίγο καιρό, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις όλους για πάντα».

"Αλιεύοντας" την είδηση