Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » «Επιλογή Ευθύνης»: Μηδενική ανοχή σε φασίζουσες συμπεριφορές
«Επιλογή Ευθύνης»: Μηδενική ανοχή σε φασίζουσες συμπεριφορές

«Επιλογή Ευθύνης»: Μηδενική ανοχή σε φασίζουσες συμπεριφορές

Τη φασιστικού τύπου αντισυγκέντρωση του ίδιου του δημάρχου της πόλης και των “παρακρατικών” του απέναντι σε μια εκδήλωση πολιτικού κόμματος, με ομιλητή μάλιστα έναν πρώην πρωθυπουργό, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «, χαρακτηρίζοντάς την, ως επίθεση στην ουσία της δημοκρατίας. Η δημοτική παράταξη καλεί, ταυτόχρονα, τους πολίτες και τον πολιτικό κόσμο να αντισταθούν στην πολιτική και ηθική καταρράκωση της πόλης, αλλά και τις αρμόδιες αρχές να μην επιτρέψουν την κυριαρχία του μιθριδατισμού στην περιοχή.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Οφείλουμε να καταγγείλουμε τη φασιστικού τύπου αντισυγκέντρωση του ιδίου του δημάρχου της πόλης και των “παρακρατικών” του απέναντι σε μια εκδήλωση πολιτικού κόμματος, με ομιλητή μάλιστα έναν πρώην πρωθυπουργό.

Τα όσα θλιβερά συνέβησαν, με την αστυνομία, δυστυχώς, σε ρόλο απαθούς παρατηρητή, έρχονται να αποδείξουν ότι ο βουλιάζει καθημερινά σε πολιτικό και πολιτισμικό βούρκο και στην απαξίωση, αφού υπάρχει απροκάλυπτη πια επίθεση στην ουσία της δημοκρατίας, στα θεα του κώδικα αξιών της και στον πυρήνα της αισθητικής της και του δημοσίου ήθους.

Ο δήμαρχος, έρμαιο, όπως αποδεικνύεται, της “υπόθεσής” του, καταφεύγει καθημερινά στη λεκτική βία, τη σπίλωση και σε πούκικες συμπεριφορές, προσπαθώντας να μετακυλίσει στο δήμο και την πόλη τα δικά του αδιέξοδα και εμφανιζόμενος ως δήθεν θύμα κάποιων υποχθόνιων και σκοτεινών δυνάμεων.

Οι συμπολίτες μας ελπίζουμε να αντιλαμβάνονται πια ότι ψήφος χωρίς επιπτώσεις και χωρίς συνέπειες δεν υπάρχει. Στις δημοκρατίες, άλλωστε, οι χειρότερες έχουν δρομολογηθεί από τις μαζικότερες ψευδαισθήσεις. Μηδενική ανοχή, λοιπόν, σε κάθε μορφής βία και σε αντιλήψεις υπεράνω των νόμων. Μηδενική ανοχή σε συμπεριφορές οργανωμένου παρακράτους, που θυμίζουν άλλες εποχές, αλλά και τις πρακτικές του σύγχρονου νεοναζιστικού μορφώματος.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να αποδοκιμάσουν, χωρίς αστερίσκους, τέτοιες φασίζουσες συμπεριφορές και πρακτικές, προασπίζοντας τις δημοκρατικές αρχές και αξίες.

Καλούμε τους βουλευτές και όλο τον πολιτικό κόσμο της περιοχής μας, αλλά και τους δημοσιογράφους και όσους διατυπώνουν λόγο, να πάρουν σαφή θέση απέναντι στην πολιτική και ηθική καταρράκωση της πόλης μας.

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές της συντεταγμένης πολιτείας να ευαισθητοποιηθούν, για να αποτραπεί ο πολιτικός μιθριδατισμός στην πόλη μας».

Ο δήμαρχος Βόλου

Σκληρή απάντηση έδωσε η δημοτική αρχή Βόλου τονίζοντας: “Η σημερινή του Βόλου, του Αχιλλέα Μπέου, συνεχίζει να εργάζεται και να δημιουργεί σύμφωνα με τις επιθυμίες και προς όφελος της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών του Βόλου.

Χρόνος για φιοριτούρες και χαριτωμενιές δεν περισσεύει και συνεπώς εκείνοι που επιθυμούν να ξεφύγουν από την ανυπαρξία και την απομόνωσή τους και να νομιμοποιηθούν μέσα από ένα διάλογο μαζί μας ματαιοπονούν.

Όλοι σήμερα γνωρίζουν ότι το αυγό του φιδιού έχει επωαστεί εδώ και χρόνια από εκεί που χρεοκόπησαν τη χώρα, καταδίκασαν ολόκληρες γενιές στη φτώχια, την και την εξαθλίωση και το μόνο έργο που παρήγαγαν ήταν σκάνδαλα, διαφθορά και μίζες.

Ας συνειδητοποιήσουν οι νοσταλγοί του σάπιου πολιτικού συστήματος ότι εμάς συνένοχους στο φόνο δεν θα μας έχουν.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση