Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: «Η Δημοτική Αρχή αποστρέφεται τη νομιμότητα και βάζει σε περιπέτειες τη λειτουργία του Δήμου»
ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: «Η Δημοτική Αρχή αποστρέφεται τη νομιμότητα και βάζει σε περιπέτειες τη λειτουργία του Δήμου»

ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: «Η Δημοτική Αρχή αποστρέφεται τη νομιμότητα και βάζει σε περιπέτειες τη λειτουργία του Δήμου»

«Η Δημοτική Αρχή αποστρέφεται τη νομιμότητα και βάζει σε περιπέτειες τη λειτουργία του Δήμου» τονίζουν οι σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης “ΕΠΙΛΟΗ ΕΥΘΥΝΗΣ”, μετά την ακύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας της απόφασης του Δ.Σ. Βόλου, για την αντικατάσταση των 6 ανεξαρτητοποιηθέντων συμβούλων στα συλλογικά όργανα των νομικών προσώπων του Δήμου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «ΕΠΙΛΟΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ», Ν.Οικονόμου, Απ.Παπατόλιας, Φ.Λαμπρινίδης και Ν.Στόϊκος, έκαναν την ακόλουθη δήλωση: «Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας, αφού λάβαμε υπόψη τις νομοθετικές διατάξεις και τα νομικά που έθεσε υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου η Δημοτική Αρχή (γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, γνωμοδότηση του νομικού, κ. Α. Ξηρού, και γνωμοδότηση της νομικής εταιρείας που συνεργάζεται με την ΚΕΔΕ) και με αποκλειστικό γνώμονα την ανάγκη για την ομαλή λειτουργία των συλλογικών οργάνων του Δήμου, συμμετείχαμε στη διαδικασία για την εκ νέου συγκρότηση των διοικητικών συμβουλίων των νομικών προσώπων και επιτροπών του Δήμου, μετά την ανεξαρτητοποίηση των 6 δημοτικών συμβούλων, Ε. Ανδρέου-Μεϊκοπούλου, Ι. Αποστολάκη, Κ. Γαργάλα, Μ. Δραμητινού, Φ. Κοκκινάκη, Ι. Μολοχίδη.

Ωστόσο, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας ακύρωσε, μετά από των 6 προαναφερθέντων συμβούλων, τις σχετικές αποφάσεις για την αντικατάστασή τους στη ΔΕΥΑΜΒ, τον ΔΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, την Κ-ΔΙΕΚ, τη Σχολική Επιτροπή Α΄/θμιας Εκπαίδευσης, την και το Μουσείο Αλεξάνδρου-Δάμτσα.

Η Δημοτική Αρχή, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15ης Φεβρουαρίου, δήλωσε, διά στόματος του εκτελούντος χρέη δημάρχου, κ. Α. Θεοδώρου, πως δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμόσει την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, επικαλούμενη ότι θα αξιοποιήσει όλες τις νομικές δυνατότητες, με στην Επιτροπή του άρθρου 152, ακόμη και στο Συμβούλιο Επικρατείας, προκειμένου να το επιτύχει.

Η απόφαση όμως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ισχύει μέχρι να ακυρωθεί ή να ανασταλεί η εκτέλεσή της. Σύμφωνα δε με το άρθρο 231, παρ. 1,3 του Ν. 3852/2010 («Καλλις»), «Όλα τα όργανα των δήμων και των περιφερειών, συλλογικά και μονομελή, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου αυτών, οι επιχειρήσεις τους, καθώς και οι σύνδεσμοι έχουν υποχρέωση συμμόρφωσης χωρίς καθυστέρηση προς τις αποφάσεις του Ελεγκτή Νομιμότητας…» και «Η μη τήρηση των υποχρεώσεων των προηγούμενων παραγράφων συνιστά σοβαρή , η οποία ελέγχεται πειθαρχικά κατά τις οικείες διατάξεις που διέπουν τους αιρετούς και το προσωπικό των ανωτέρω νομικών προσώπων». Δυστυχώς, η Δημοτική Αρχή, με την έμμονη πια αποστροφή της προς τη νομιμότητα, βάζει σε περιπέτειες την ομαλή λειτουργία του Δήμου, παίζει στα ζάρια τη νομιμότητα των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων και εκθέτει στο ενδεχόμενο πειθαρχικών και ποινικών κυρώσεων τους δημοτικούς συμβούλους.

Με την πεποίθηση ότι πρώτιστη υποχρέωση των αιρετών αποτελεί η τήρηση της νομιμότητας, δηλώνουμε πως οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά», που οριστήκαμε στα Δ.Σ. των πιο πάνω νομικών προσώπων του Δήμου με την ακυρωθείσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν θα συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις των εν λόγω οργάνων, ωσότου ξεκαθαριστεί νομικά η υπόθεση.»

"Αλιεύοντας" την είδηση