Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » «Επιλογή Ευθύνης»: Φιάσκο Μπέου με τον Βιολογικό
«Επιλογή Ευθύνης»: Φιάσκο Μπέου με τον Βιολογικό

«Επιλογή Ευθύνης»: Φιάσκο Μπέου με τον Βιολογικό

Για πρωτοφανές φιάσκο του «συστήματος Μπέου» σε σχέση με το πολυδιαφημισμένο πιλοτικό πρόγραμμα για τη δήθεν εξάλειψη της λυματολάσπης του Βιολογικού, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΗΣ – ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ», θέτοντας ταυτόχρονα συγκεκριμένα, καίρια ερωτήματα προς τη Δημοτική Αρχή και τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σε πρωτοφανές φιάσκο του «συστήματος Μπέου» κατέληξε το πολυδιαφημισμένο πιλοτικό πρόγραμμα για τη δήθεν εξάλειψη της λυματολάσπης του Βιολογικού. Και το ρεζιλίκι δεν περιορίζεται στην πόλη μας, αλλά επεκτείνεται σε ολόκληρη τη , αφού η του προγράμματος έγινε «εν χορδαίς και οργάνοις» και στους (λίγους) δημάρχους της ς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση Μπέου.

Είναι προφανές πως, όσο θα συνεχίζουν να παρακάμπτουν τις Υπηρεσίες του Δήμου και των νομικών του προσώπων, να δουλεύουν με παρατρεχάμενους και να συνομιλούν εξωθεσμικά με διάφορους γυρολόγους ιδιωτικών εταιριών, το ένα φιάσκο θα διαδέχεται το άλλο, εις βάρος των συμφερόντων του Δήμου. Θυμίζουμε ότι η του πιλοτικού προγράμματος έγινε όχι από τα αρμόδια επιστημονικά στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ, αλλά από τον ίδιο τον εκπρόσωπο της ιδιωτικής εταιρίας!

Υπάρχουν όμως και συγκεκριμένα ερωτήματα που περιμένουν απάντηση.

Πρώτα απ' όλα, υπάρχει κάποιος από τη Δημοτική Αρχή και τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ που αισθάνεται την ανάγκη να δώσει κάποια εξήγηση και να ζητήσει ένα συγγνώμη για το φιάσκο; Θυμίζουμε ότι ο σε αργία, πλέον, δήμαρχος στην παρουσίαση του προγράμματος έκανε λόγο για συμφέροντα εταιριών αξίας εκατομμυρίων που υποτίθεται ότι θα έμεναν πλέον εκτός του Βιολογικού, αφήνοντας υπαινιγμούς για το γεγονός ότι το σύστημα δεν εφαρμόστηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Οφείλουν, ακόμη, να ενημερώσουν, αν η αρμόδια Υπηρεσία της ΔΕΥΑΜΒ είχε διατυπώσει την επιστημονική της άποψη για το πρόγραμμα και πότε έγινε αυτό.
Και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό: στην παρουσίαση που έγινε, στις 9 οεμβρίου 2015, ανακοινώθηκε ότι βρισκόμασταν στην έκτη βδομάδα της δίμηνης πιλοτικής λειτουργίας του συστήματος. Δηλαδή, μέχρι στις 9 Νοεμβρίου 2015, το σύστημα είχε λειτουργήσει πιλοτικά γύρω στις 40 ημέρες και υπολείπονταν άλλες 20 περίπου ημέρες, για να ολοκληρωθεί η πιλοτική λειτουργία.

Από τότε όμως έχουν περάσει 50 ημέρες. Και μόλις σήμερα ανακοινώνεται από τη ΔΕΥΑΜΒ ότι «μετά από 45 ημέρες εφαρμογής» αποφασίστηκε «η του προγράμματος πριν την ολοκλήρωσή του». Τα σαΐνια που εξέδωσαν την ανακοίνωση, χαμένα μέσα στο ψέμα και την προσπάθεια παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης, μπέρδεψαν ακόμη και τις μέρες!».

Το μόνο που ξέρουν είναι το ψέμα και η συκοφαντία

Απαντώντας στη σημερινή νέα ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, η παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Καταλαβαίνουμε την ανάγκη του «καθεστώτος Μπέου» να γυρίζει διαρκώς στο παρελθόν και να αναζητά «σκάνδαλα». Έχουν την αυταπάτη πως με τον τρόπο αυτό θα συμψηφίσουν τις δικές τους ανομίες και το “γλέντι” που καθημερινά γίνεται με τα χρήματα των δημοτών, προκειμένου να στηθεί ένας πολυτελής και πολυπλόκαμος προπαγανδιστικός μηχανισμός.

Από τα τέλη Μαΐου του 2014, που ο σε αργία, πλέον, δήμαρχος εγκαταστάθηκε στο Δημαρχείο, έχουν κάνει «φύλλο και φτερό» όλη την οικονομική διαχείριση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Το δράμα τους είναι πως το μόνο που έχουν βρει, είναι μια υποδειγματική διαχείριση του δημοτικού χρήματος, που επέτρεψε στο Δήμο να σταθεί όρθιος σε ένα εφιαλτικό περιβάλλον και που επιτρέπει στο «σύστημα Μπέου» να δαπανά εκατοντάδες χιλιάδες για φιοριτούρες και για τα επικοινωνιακά τους σόου. Σύντομα, θα γίνουμε πολύ πιο συγκεκριμένοι.

Στην απόγνωσή τους, γιατί καταλαβαίνουν πλέον πως τους πήρε και ο κόσμος χαμπάρι, καταφεύγουν στο μόνο που ξέρουν: το απύθμενο ψέμα, την κυνική διαστρέβλωση της πραγματικότητας και τη χυδαία συκοφαντία. Ας κάνουν, λοιπόν, όσες αγωγές θέλουν και όσες μηνύσεις θέλουν. Ματαιοπονούν και γελοιοποιούνται.

Στο τέλος, αυτοί που θα δώσουν λόγο, είναι οι υπεύθυνοι του «συστήματος» και ο αρχηγός τους. Ο κατς, άλλωστε, των ανομιών τους εμπλουτίζεται καθημερινά.»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση