Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » «Επιλογή Ευθύνης»: «Απογοητευτική η εικόνα του Δήμου»
«Επιλογή Ευθύνης»: «Απογοητευτική η εικόνα του Δήμου»

«Επιλογή Ευθύνης»: «Απογοητευτική η εικόνα του Δήμου»

 

Η όποια δραστηριότητα περιορίζεται σε “βιτρίνας” και επικοινωνιακά “σώου”

Συνάντηση μελών της παράταξης «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 08 Νοεμβρίου 2015, στο πρώην Δημαρχείο Ν. Ιωνίας, όπου συζητήθηκε η κατάσταση του Δήμου, στον ένα χρόνο θητείας της δημοτικής αρχής, και η πορεία της παράταξης στο επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, στη συμμετείχαν τα μέλη της δημοτικής ομάδας και τα μέλη της παράταξης σε συμβούλια δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, σε διοικητικά συμβούλια νομικών προσώπων του Δήμου και σε δημοτικές επιτροπές.

Η επικεφαλής, Ν. Οικονόμου, παρουσιάζοντας τις κοινές διαπιστώσεις των μελών της δημοτικής ομάδας, ευχαρίστησε τα μέλη για την ως τώρα συνεργασία τους, αναφέρθηκε στην καταρράκωση του Δημοτικού Συμβουλίου και στην κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο, στον ένα χρόνο της θητείας της δημοτικής αρχής, επισημαίνοντας πως η εικόνα είναι απογοητευτική.

Οι Υπηρεσίες αποδιοργανώνονται, τόνισε χαρακτηριστικά, εργασίες που θα μπορούσαν να γίνουν εσωτερικά, ανατίθενται σε ιδιώτες, η έχει πάρει διαζύγιο με τη νομιμότητα και λειτουργεί με καθεστωτική συμπεριφορά, ενώ, έχοντας καταδικάσει σε απομόνωση το Δήμο, βαδίζει χωρίς σχέδιο και, σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία για το μέλλον του, ενόψει και του νέου ΕΣΠΑ, η όποια δραστηριότητά της περιορίζεται μόνο σε “βιτρίνας” και επικοινωνιακά “σώου”.

Παρουσιάζοντας τη δράση της δημοτικής ομάδας, όλο αυτό το διάστημα, επισήμανε πως ασκεί ουσιαστική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση, με συγκεκριμένες για όλα τα θέματα.

Τόνισε, επίσης, την ανάγκη να υπάρχει στη συνέχεια πιο εντατική επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των μελών της παράταξης, ώστε να προβάλλονται πιο συγκροτημένα τα ζητήματα όλων των Δημοτικών Ενοτήτων και των νομικών προσώπων και προοδευτικά να εξελίσσεται πιο δυναμική η παρουσία της παράταξης στα τοπικά δρώμενα, με όσο το δυνατό μεγαλύτερο “άνοιγμα” στην τοπική κοινωνία και συνεργασίες με τους τοπικούς φορείς, καθώς η είναι η μόνη παράταξη που παρουσίασε στις εκλογές πρόγραμμα και ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την πόλη και τον Δήμο.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι τοποθετήσεις που έγιναν και από τα άλλα μέλη της δημοτικής ομάδας (ο Α. Παπατόλιας βρισκόταν εκτός Βόλου).

Ο Φ. τόνισε πως, στις σημερινές δυσμενείς συνθήκες, χρειάζονται πρωτοβουλίες για ευρύτερες συνεργασίες και άσκηση πίεσης προς τη , για την υλο έργων που θα μπορούσαν να δώσουν μία ανάσα στη χειμαζόμενη από την ανεργία τοπική κοινωνία, ενώ ο Ν. Στόικος επισήμανε την ανάγκη για την ανάδειξη της στρεβλής διαχείρισης των δημοτικών υποθέσεων από τη δημοτική αρχή, καθώς, πέρα από κάποια μικροέργα στο κέντρο του Βόλου, οι συνοικίες και οι περιφερειακές ενότητες έχουν εγκαταλειφθεί.

Οι προερχόμενοι από τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, στις τοποθετήσεις τους, αφού αναφέρθηκαν ιδιαιτέρως στα ζητήματα που αντιμετωπίζει κάθε Δημοτική Ενότητα, επισήμαναν πως παρατηρείται πλήρης εγκατάλειψη των περιφερειακών ενοτήτων, η δημοτική αρχή είναι απούσα μπρος στις ανάγκες τους, ενώ εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη μεθοδευόμενη των πολυδύναμων τμημάτων, τα οποία, ειδικά στην τρέχουσα συγκυρία, του περιορισμένου προσωπικού και των λιγοστών πόρων, προσφέρουν σημαντική βοήθεια στην αντιμετώπιση των τοπικών καθημερινών προβλημάτων.

Από τους συμμετέχοντες στα νομικά πρόσωπα και τις επιτροπές τέθηκε επίσης το θέμα της εισαγωγής της συνέντευξης για τις προσλήψεις εργαζομένων (καθαρίστριες σχολείων, ΔΙΕΚ), η οποία, με τους όρους διεξαγωγής της, υπονομεύει την αντικειμενικότητα και την αμεροληψία στην επιλογή προσωπικού.

Στη συζήτηση αναφορικά με τη μελλοντική στρατηγική της παράταξης, κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων όλων ήταν πως, με δεδομένη την κατάσταση στο Δήμο και την ιδιαίτερα δυσμενή οικονομική συγκυρία για την κοινωνία, απαιτείται συνεχής και εντατικότερη προσπάθεια για την ανάδειξη της ανεπαρκούς και κακής διαχείρισης των δημοτικών υποθέσεων από τη δημοτική αρχή και των συνεπειών που θα προκύψουν για το Δήμο, την προβολή και την ανάδειξη της δουλειάς που γίνεται από τα μέλη της παράταξης που συμμετέχουν στα διάφορα όργανα, την επιδίωξη ευρύτερων συνεργασιών, πέρα από ιδεολογικές αγκυλώσεις και με αυτοδιοικητική προσήλωση, τόσο στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στην κοινωνία, με κοινωνικούς φορείς και συλλόγους, με μόνο γνώμονα το συμφέρον της πόλης και των δημοτών.

Τέλος, αποφασίστηκε, για το αμέσως επόμενο διάστημα, η σύγκληση σε ευρεία συνέλευση της παράταξης, για τη διαμόρφωση της στρατηγικής της, από εδώ και πέρα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση