Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Επίλυση προβλημάτων πωλητών λαϊκών αγορών
Επίλυση   προβλημάτων   πωλητών λαϊκών αγορών

Επίλυση προβλημάτων πωλητών λαϊκών αγορών

 

Το μείζον πρόβλημ, που πασχολεί εκατοντάδες πωλητών στις λαϊκές αγορές και αφορά στην ανανέωση των επαγγελματικών αδειών, που για την πλειονότητα τους καθίσταται αδύνατη,  με την παρούσα κατάσταση, λόγω έλλειψης ενημερότητας (ς, ασφαλιστικής, δημοτικής) συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  20 Φεβρουαρίου  και στην οποία έλα μέρος, ο αντιδήμαρχος ,   Αριστείδης Σαββάκης, η αντι Μαγνησίας,   Δωροθέα Κολυνδρίνη και οι εκπρόσωποι των σωματείων των επαγγελματιών πωλητών, Ανδρέας Αϊβαζόγλου και Παύλος Δεληγιάννης.

Όπως προαναφέρθηκε, αποκλειστικό θέμα της σύσκεψης ήταν η ανανέωση των επαγγελματικών αδειών των πωλητών λαϊκών αγορών, δεδομένου ότι  στη διαδικασία αυτή ανταποκρίθηκε μόλις το 40% των επαγγελματιών πωλητών, ενώ για τη μεγάλη πλειοψηφία του κλάδου, κατέστη αδύνατη η ανταπόκριση στους όρους και στις ημερομηνίες ανανέωσης των εν λόγω αδειών.

Συζητήθηκαν τα μεγάλα προτα που αντιμετωπίζουν οι πωλητές και ότι χρήζουν ιδιαίτερης και άμεσης αντιμετώπισης από το Υπουργείο, καθότι από τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 θα βρεθεί το μεγαλύτερο ποσοστό του κλάδου άνευ αδείας με δυσμενείς συνέπειες τόσο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, όσο και για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

Στο πλαίσιο αυτό προτάθηκε η αναθεώρηση των διατάξεων του αρ. 39 παρ. 2 του Ν.4264/2014 κυρίως ως προς τις χρονικές δεσμεύσεις και την εξασφάλιση ς, ασφαλιστικής και δημοτικής ενημερότητας των επαγγελματιών πωλητών, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα μέλη του συνόλου του κλάδου να ανταποκριθούν και να μη χάσουν την άσκησης του βιοποριστικού τους επαγγέλματος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση