Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Επικινδυνότητα οδοστρώματος στην οδό Βόλου – Βελεστίνου
Επικινδυνότητα οδοστρώματος στην οδό Βόλου – Βελεστίνου

Επικινδυνότητα οδοστρώματος στην οδό Βόλου – Βελεστίνου

Την αναφορά -επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΕ Μαγνησίας, στην οποία επισημαίνεται η επικινδυνότητα του οδοστρώματος στην οδό Βόλου-Βελεστίνου και η ανάγκη άμεσης παρέμβασης για την αποκατάστασή του, με αφορμή και το ατύχημα που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες με εκτροπή οχήματος στο συγκεκριμένο σημείο, διαβιβάζουν προς τον αρμόδιο υπουργό οι , Αλ. Μεϊκόπουλος , Κ. Δελημήτρος, Μ. Μάκης, και Δανάη Τζήκα-Κωστοπούλου.

Συγκεκριμένα από το 14ο χλμ. της συγκεκριμένης οδού και ειδικότερα λίγα μέτρα από το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας Βελεστίνου, μέχρι και το εργοστάσιο 304 , το οδόστρωμα βρίσκεται σε εξαιρετικά κακή κατάσταση. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στο αντίθετο κυκλοφορίας, δηλαδή από το εργοστάσιο 304 , μέχρι και τη Χαλυβουργία Βελεστίνου. Η επικινδυνότητα του οδοστρώματος οφείλεται στην συμπύκνωση, λόγω αστοχίας του υλικού της υποκειμένου επίχωσης, η οποία μάλιστα ξεκίνησε από την αποπεράτωση του έργου πριν από 11 χρόνια και έχει προκαλέσει βυθίσματα και ανυψώσεις στην επιφάνεια του οδοστρώματος.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μάλιστα, που είναι αρμόδιες για τη συντήρηση του συγκεκριμένου οδικού δικτύου, από το 2005 είχαν ζητήσει να εκπονηθεί γεωτεχνική μελέτη στο οδόστρωμα η οποία και επιτεύχθηκε μόλις το 2009, και είχαν προτείνει ως εμπροσθοβαρές τον οδικό άξονα που περνά μπροστά από την είσοδο του 304 στο Βελεστίνο.

Στην επιστολή του το ΤΕΕ αναδεικνύει την αναγκαιότητα άμεσης αποκατάστασης του συγκεκριμένου τμήματος προτείνοντας να ενταχθεί το άμεσα σε μια από τις εργολαβίες που εκτελούνται στην ΠΑΘΕ.

Με βάση τα παραπάνω, παρακαλείται ο κ. Υπουργός να εξετάσει το αίτημα και να διερευνήσει την δυνατότητα της άμεσης αποκατάστασης του οδοστρώματος, καθώς το συγκεκριμένο τμήμα είναι χαρακτηρισμένο ως διευρωπαϊκό δίκτυο”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aνοίγει τις πύλες του την Κυριακή ο ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου Βόλου - https://t.co/qV3ia6Hdig… -

  • Όχημα με ηλικιωμένο οδηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα #τροχαίοατύχημα - https://t.co/R6TYgPsPIT -

  • #φωτιά σε διαμέρισμα στον οικισμό Ξηροκάμπου #φωτιά - https://t.co/H1jdxlQ7PJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση