Επερώτηση “ΔΥΝΑΜΗΣ ΒΟΛΟΥ” για επικείμενο γκρέμισμα και μη αντικατάσταση γέφυρας στη Λάμια Διμηνίου
Επερώτηση κατέθεσαν οι σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης “ΔΥΝΑΜΗ ΒΟΛΟΥ” προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Βόλου με θέμα το επικείμενο γκρέμισμα και μη αντικατάσταση γέφυρας στη Λάμια Διμηνίου.
Χαρακτηριστικά στην επερώτηση αναφέρεται: “Κύριε Πρόεδρε,
H Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας έχει αποφασίσει να γκρεμίσει, λόγω επικινδυνότητας, τη γέφυρα στην περιοχή Λάμια Διμηνίου, στο ύψος της Λαχαναγοράς.
Πρόκειται για μία γέφυρα, την οποία χρησιμοποιούν καθημερινά πολλοί αγρότες, έμποροι και βιοτέχνες προκειμένου να πηγαίνουν στις δουλειές τους και ζητούν μεν να γκρεμιστεί η γέφυρα, αλλά να αντικατασταθεί με μια νέα, πιο διαπλατυμένη.
Αγρότες της περιοχής αναφέρουν επίσης ότι η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, είχε ενημερώσει τον Δήμο Βόλου από τον Φεβρουάριο του 2015, να κάνει μελέτη ώστε η γέφυρα να αντικατασταθεί, αλλά φέρεται ότι η αρμόδια υπηρεσία δεν ανταποκρίθηκε.
Επειδή η συγκεκριμένη γέφυρα εξυπηρετεί καθημερινά πολλούς επαγγελματίες και αγρότες στην περιοχή, ερωτάται η Δημοτική Αρχή :
-
Υπάρχει μελέτη από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου μας με αντικείμενο την αντικατάσταση της γέφυρας ; Ποιες είναι οι ενέργειες της αρμόδιας υπηρεσίας μέχρι σήμερα για την αντικατάσταση της εν λόγω γέφυρας ;
-
Είναι στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής να παρέμβει, έστω και την ύστατη ώρα, και σε στενή συνεργασία και συντονισμό με την Περιφέρεια να βρεθεί ικανή λύση με στόχο την αντικάτασταση της γέφυρας, σημαντική για τους έμπορους, βιοτέχνες και αγρότες που την χρησιμοποιούν καθημερινά στις εργασίες τους ;