Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Επιδότηση ενέργειας σε εμπορικούς καταναλωτές και επαγγελματίες
Επιδότηση ενέργειας σε εμπορικούς καταναλωτές και επαγγελματίες

Επιδότηση ενέργειας σε εμπορικούς καταναλωτές και επαγγελματίες

Ζητά πό Στϊκούρα-Γεωργιάδη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Την επέκταση της επιδότηση και στο πετρέλαιο σε όλους τους εμπορικούς καταναλωτές και στη βιομηχανία ανεξαρτήτως μεγέθους, τζίρου και αριθμού εργαζομένων ζητά με παρέμβασή του προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστος Μπασδάνης.

Ειδικότερα, στην επιστολή την οποία έχει κοινοποιήσει στην υφυπουργό Παιδείας   , τους τοπικούς βουλευτές, την Ε και όλα τα Επιμελητήρια της χώρας, ο κ. Μπασδάνης αναφέρει: «Η πανδημία του -19, μεταξύ άλλων σοβαρών προβλημάτων που δημιούργησε στην οικονομία και ιδίως στις μικρομεσαίες , προκάλεσε και εκτόξευση του κόστους της ενέργειας, το οποίο πλέον καθίσταται δυσβάσταχτο για τις , αλλά και τα νοικοκυριά.

Η Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία ενήργησαν άμεσα στη σωστή κατεύθυνση με την μερική επιδότηση του κόστους του ηλεκτρικού τος και του φυσικού αερίου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ωστόσο, παραλείφθηκε το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων εξακολουθεί και χρησιμοποιεί ως πηγή ενέργειας το πετρέλαιο, το οποίο κι αυτό έχει αυξητικές τάσεις, προκαλώντας με ενεργειακά κόστη σε αυτές.

Η μη επιδότηση του πετρελαίου στις επιχειρήσεις αφενός αποτελεί άδικο μέτρο γι' αυτές, αφετέρου δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στην αγορά, αφού οι επιχειρήσεις θα έχουν διαφορετικό κόστος ενέργειας, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος οι επιχειρήσεις που δεν θα επιδοτηθούν να μετακυλήσουν το κόστος στον τελικό καταναλωτή, επιφέροντας δυσμενείς συνέπειες στην αγορά και στην καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη.

Για τον λόγο αυτό, θεωρούμε επιτακτική ανάγκη να επεκταθεί η επιδότηση και στο πετρέλαιο, σε όλους τους εμπορικούς καταναλωτές και στη βιομηχανία ανεξαρτήτως μεγέθους, τζίρου και αριθμού εργαζομένων».

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση