Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Επιχειρηματίες της Μαγνησίας έμαθαν τα «μυστικά» μίας επιτυχημένης εξαγωγής
Επιχειρηματίες της Μαγνησίας έμαθαν τα «μυστικά»  μίας επιτυχημένης εξαγωγής

Επιχειρηματίες της Μαγνησίας έμαθαν τα «μυστικά» μίας επιτυχημένης εξαγωγής

Εκπαιδευτικό σεμινάριο από το , τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, μέλος του Enterprise Europe Network-Hellas  και το Enterprise Greece – Invest & Trade

 

          Την ευκαιρία να εντρυφήσουν στα μυστικά της επιτυχημένης εξαγωγικής δραστηριότητας έδωσαν σε δεκάδες επιχειρηματίες της περιοχής μας, το , ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος () και ο Οργανισμός Enterprise Greece – Invest & Trade. Σε ειδικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μαρτίου, στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες (πάνω από 60 στον αριθμό) ενημερώθηκαν εκτενώς για όλες τις διαδικασίες που συνιστούν μία εξαγωγική δραστηριότητα επιτυχημένη.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο που συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο, ο ΣΒΘΚΕ και το Enterprise Greece – Invest & Trade έτυχε μεγάλης απήχησης από τους επιχειρηματίες της Μαγνησίας και όμορων νομών, που κατανοούν πως οι εξαγωγές αποτελούν ένα ιδιαίτερα κρίσιμο κομμάτι της εμπορικής δραστηριότητας μίας επιχείρησης.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Ειδικός Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας,  Φανούριος Παναγόπουλος, τόνισε πως ανάλογες δράσεις συμβάλλουν στην και βελτίωση της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων, ενώ είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι παρά την οικονομική ύφεση οι αναζητούν τρόπους να αναπτύξουν τη δραστηριότητά τους σε νέες αγορές. Ευχαρίστησε τον ΣΒΘΚΕ και το Enterprise Greece για την αγαστή3 συνεργασία κι υπογράμμισε πως το Επιμελητήριο Μαγνησίας θα βρίσκεται πάντα στην «πρώτη γραμμή» αντίστοιχων πρωτοβουλιών.

Η υπεύθυνη Πληροφόρησης του ΣΒΘΚΕ/Enterprise  Europe Network – Hellas,  Γιόλα Φράγκου, εκπροσωπώντας και τον ΣΒΘΚΕ σημείωσε πως στόχος του σεμιναρίου είναι να ενημερωθούν διεξοδικά τα στελέχη των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων για όλο το πλέγμα που καθορίζει μια επιτυχημένη εξαγωγική προσπάθεια. Ευχαρίστησε τους συν διοργανωτές της εκδήλωσης, με τους οποίους ο Σύνδεσμος έχει υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας και  επεσήμανε ότι ο ΣΒΘΚΕ, ως μέλος του  μεγαλύτερου ευρωπαϊκού  δικτύου  για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα Enterprise Europe Network,  υποστηρίζει τις μικρομεσαίες , προκειμένου να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά  και την εξωστρέφειά τους.

Βασικός εισηγητής ήταν ο διευθυντής Πληροφόρησης και Υποστήριξης Επιχειρήσεων Enterprise Greece με θέμα «Δημιουργία εξαγωγικού προϊόντος και εξαγωγικές διαδικασίες». Η εισήγησή του χωρίστηκε σε τρία μέρη και έδωσε απαντήσεις και διευκρινήσεις σε θέματα όπως η – κατοχύρωση εμπορικών σημάτων, η εξαγώγιμου προϊόντος, πιστοποιήσεις – σήμανση προϊόντων, επιλογή ξένων αγορών και προσαρμογή των προϊόντων σε αυτές, μεθοδολογία εξεύρεσης πελατών στις αγορές – στόχους, κοστολόγηση εξαγόμενου προϊόντος, θέματα Φ.Π.Α. εξαγωγών, συνοδευτικά έγγραφα εξαγωγών κ.λπ.

Στο σεμινάριο, επίσης, έγινε εισήγηση από την εκπρόσωπο του Ελληνο- σικού Επιμελητηρίου  Λένα Καλίνινα, σχετικά με τον πολυχώρο Ελληνικών Προϊόντων που έχει δημιουργηθεί στη και σκοπό έχει να βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους εξαγωγείς να κάνουν σωστά και στοχευμένα βήματα στη μεγάλη και πολλά υποσχόμενη ρωσική αγορά, που ως τώρα γινόταν απροσπέλαστη και αφιλόξενη για τέτοιες δραστηριότητες, κυρίως λόγω έλλειψης της γνώσης της νέας μεγάλης αγοράς, αλλά και της κατάλληλης υποστήριξης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση