Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Επί τάπητος ο κλάδος της μεταποίησης στη Μαγνησία
Επί τάπητος ο κλάδος της μεταποίησης στη Μαγνησία

Επί τάπητος ο κλάδος της μεταποίησης στη Μαγνησία

 

Οι ανάγκες των ανθρώπων της ς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Α' ΒΙΠΕ, τέθηκαν από το Επιμελητήριο και το Τμήμα Μετας στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κατά την σημερινή (Παρασκευή) συνάντησή τους.

Η συνάντηση, που έγινε με πρωτοβουλία του Τμήματος Μετας, ήταν η αρχή μίας σειράς επαφών με τους τοπικούς βουλευτές που εγκαινιάζεται, σε συνεργασία πάντα με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου, προκειμένου να αναδειχθούν και εν συνεχεία να λυθούν χρονίζοντα προβλήματα που επηρεάζουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Στην σημερινή συνάντηση με τον κ. Μπουκώρο παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αριστοτέλης , ο πρόεδρος του Τμήματος Μεταποίησης Μιχάλης Σπανός και το μέλος του ΔΣ και του Τμήματος Αναστάσιος Μηλαράς.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. αναφέρθηκε στην σημασία που δίνει η σημερινή διοίκηση του Επιμελητηρίου στην λειτουργία των Τμημάτων του, που λειτουργούν όπως είπε υποστηρικτικά ως προς το έργο του Φορέα και ανακοίνωσε πως εξετάζεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο λειτουργίας ενός Αγροτικού Τμήματος, που θα βοηθά στην συνεργασία παραγωγών και εμπόρων. Επίσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου έθεσε στον Βουλευτή τα γενικότερα προβλήματα των μικρομεσαίων, κυρίως, επιχειρήσεων, που προκύπτουν από το αρνητικό οικονομικό περιβάλλον της χώρας, δηλαδή την υψηλή φορολογία και τα δυσανάλογα κόστη των ασφαλιστικών εισφορών, την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, την αντιεπενδυτική πολιτική, τα μεγάλο κόστος των καυσίμων κ.α.

Όσον αφορά στη λειτουργία της Α' ΒΙΠΕ, τόσο ο κ. Μπασδάνης όσο και ο κ. Σπανός εξέθεσαν στον κ. Μπουκώρο τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί από τον Φορέα Διαχείρισης, όπως η απουσία ηλεκτροφωτισμού, το πρόβλημα ασφάλειας, η έλλειψη ς, το παρ. «Τα ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί από την απουσία ενδιαφέροντος όλα αυτά τα χρόνια, λειτουργούν αποτρεπτικά για κάποιον που θα θελήσει να έρθει στην περιοχή μας να επενδύσει. Σαφώς και το τρέχον οικονομικό περιβάλλον είναι ανασταλτικός παράγοντας για τους μελλοντικούς επενδυτές, κι εμείς, όμως, από την πλευρά μας, θα πρέπει να φροντίσουμε να μετατρέψουμε την Α' ΒΙΙΠΕ σε ζώνη ενδιαφέροντος των επενδυτών, όπως ήταν παλιά. Αυτό δε μπορεί να γίνει όσο επικρατούν αυτές οι συνθήκες εγκατάλειψης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Τμήματος Μεταποίησης, τόνισε πως οι επιχειρήσεις του κλάδου έχουν υποστεί σημαντικό πλήγμα εξαιτίας του κλεισίματος μεγάλων εργοστασίων στην περιοχή. «Οι επιχειρήσεις αυτές είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, όμως τώρα αυτή η ραχοκοκαλιά έχει ραγίσει. Εάν ανοίξουν ξανά εργοστάσια στην Α' και τη Β' ΒΙΠΕ, καθώς και στον ΒΙΟΠΑ, θα δουλέψουν και οι μικρές επιχειρήσεις», δήλωσε ο κ. Σπανός, καλώντας το Βουλευτή να βρίσκεται δίπλα στους μικρομεσαίους .

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση