Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Επεμβάσεις σε 22 σχολικά κτίρια του Βόλου μέχρι τέλος Αυγούστου
Επεμβάσεις σε 22 σχολικά κτίρια του Βόλου  μέχρι τέλος Αυγούστου

Επεμβάσεις σε 22 σχολικά κτίρια του Βόλου μέχρι τέλος Αυγούστου

To ποσό των 180.000 ευρώ θα διαθέσει ο Δήμος Βόλου για τις παρεμβάσεις σε 22 σχολικά κτίρια του Βόλου της Νέας Ιωνίας και της περιφέρειας, σύμφωνα με δέσμευση του δημάρχου Αχ. Μπέου κατά την απογευματινή ευρεία σύσκεψη με τους διευθυντές σχολείων και Συλλόγων ονέων και Κηδεμόνων.
Ο ίδιος δεσμεύτηκε ακόμη ότι μέχρι τη λήξη της θητείας της δημοτικής αρχής (2019) θα έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις σε όλα τα σχολικά κτίρια του Δήμου που αριθμούν τα 187.

Αρχικά ο δήμαρχος Βόλου έκανε λόγο για ένα πολύ λεπτό ζήτημα, τονίζοντας ότι αφορά τα παιδιά που είναι το και ότι αποτελεί ντροπή για την πόλη η κατάσταση που υφίσταται στο 95% των σχολικών κτιρίων, ενώ πρόσθεσε: « κατά το παρελθόν κάποιοι εργολάβοι, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι είχαν κοιμίσει την πόλη κι ασχολούνταν με την κουλτούρα και οι βολεμένοι δεν έλεγαν τίποτα για τα προβλήματα στα . Είναι αδιανόητο το 2015 παιδιά να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ και να μην υπάρχουν τουαλέτες».

Ο κ. Μπέος είπε ακόμη ότι οι όποιες παρεμβάσεις θα γίνουν χωρίς ιδιοτέλεια και χωρίς συμφέρον κι εξήγησε ότι επί τέσσερις μήνες σε συνεργασία με την αρμόδια αντιδημαρχία και τις σχολικές επιτροπές έγινε αποτύπωση όλων των σχολικών κτιρίων, επαναλαμβάνοντας ότι είναι αδιανόητο να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις στα 187 σχολικά συγκροτήματα της πόλης σε ένα τρίμηνο, αλλά μέχρι το 2019.

Ωστόσο διευκρίνισε ότι θα δοθεί προτεραιότητα σε 15 σχολικά συγκροτήματα σε Βόλο και Νέα Ιωνία και σε επτά στην περιφέρεια , όπου οι παρεμβάσεις θα γίνουν με ευσυνείδητο τρόπο και πρόσθεσε: « Είμαστε διατιθέμενοι να δεχθούμε παράπονα και αντιδράσεις, αλλά θα αποφασίσουμε εμείς και όχι με προσωπικό συμφέρον ούτε προκατάληψη».

Ειδικότερα ο δήμαρχος Βόλου ανέφερε ότι σε δυο εβδομάδες θα ξεκινήσουν παρεμβάσεις στο που στεγαζόταν το Αστυνομικό τμήμα Νέας Ιωνίας όπου εκεί θα εγκατασταθεί το 14ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας.
Επίσης είπε ότι επαναλειτουργεί ο Παιδικός Σταθμός στην οδό Μαιάνδρου , αλλά και στην οδό Κρήτης το θα ανασκευαστεί σε πρότυπα του 2015.

Επιπλέον σημείωσε ότι θα γίνουν παρεμβάσεις σε κτίριο της οδού Απόλλωνος ώστε να μεταφερθούν εκεί , ότι διαμορφώνεται μια μονοκατοικία στον Άναυρο όπου κι εκεί θα λειτουργήσει Νηπιαγωγείο, ενώ το Νηπιαγωγείο που στεγαζόταν στο 28ο Δημοτικό σχολείο θα μεταφερθεί σε νέο κτίριο στα Αίβαλιώτικα, καθώς και τα σχολικά κτήρια που στεγάζονται το 11ο, 12ο και 13ο αν δεν καταστεί εφικτό να μεταφερθούν φέτος θα ανασκευαστούν.

Ο Αχ. Μπέος απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους είπε: «Εσείς μιλάτε πολύ και δεν κάνετε τίποτα, εμείς μιλάμε λίγο και κάνουμε πολλά και εσείς θα μας κρίνετε στο τέλος της θητείας μας» κι εξήγησε ότι προτεραιότητα θα δοθεί στα σχολικά κτίρια που είναι χωρίς τουαλέτα, σε άλλα με χαλασμένες βρύσες και χωρίς κάγκελα και σε κάποια που πέφτουν οι σοβάδες.

Μάλιστα επανέλαβε ότι θα γίνουν σοβαρές παρεμβάσεις σε 22 σχολικά κτίρια μέχρι τον Σεπτέμβριο, παρά την οικονομική κατάσταση και την εξαθλίωση που βιώνει η χ ,σημειώνοντας πως η δημοτική αρχή έβαλε πλάτη και για την διάθεση των αποθεματικών.

Τέλος ζήτησε την κατανόηση εκπαιδευτικών και γενεών για τυχόν καθυστερήσεις, ενώ ακολούθησε διάλογος με τους παρευρισκόμενους που έθεσαν προβλήματα.

IMG_20150527_191439

Εκπρόσωπος από το 15ο Νηπιαγωγείο στην περιοχή Χρυσοχοϊδη είπε ότι το σχολείο λειτουργεί σε ενοίκιο και ότι 30 άτομα χρησιμοποιούν μια τουαλέτα για να της απαντήσει ο δήμαρχος ότι το συγκεκριμένο σχολείο είναι στα SOS.

Ακολούθησε η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου Ιωλκού η οποία ανέφερε ότι δεν λειτουργεί το ασανσέρ , με τον Αχ. Μπέο να σχολιάζει ότι είναι αδιανόητο να λειτουργούν ασανσέρ για ένα όροφο. Ωστόσο δεσμεύτηκε να εξετάσει αν υπάρχει η δυνατότητα αποκλειστικής υπηρεσίας συντήρησης και λειτουργίας των ασανσέρ το θέμα θα λυθεί, σε διαφορετική περίπτωση οι ανελκυστήρες θα καταργηθούν.

Στη συνέχεια η διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου κατήγγειλε ότι το συγκεκριμένο σχολείο δεν είναι προσβάσιμο για τα παιδιά και ο κ. Μπέος δεσμεύτηκε ότι θα είναι από τα πρώτα που θα παρέμβει ο Δήμος.

Τέλος η Ένωση γονέων και κηδεμόνων ζήτησε να της παραχωρηθεί κτήριο και το θέμα θα εξεταστεί, ενώ ο δήμαρχος είπε ότι θα δώσει ν εισιτήρια στα σχολεια για να παρακολουθήσουν οι μαθητές το παν μπάσκετ εφήβων

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση