Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Επαναξεκινά τον Σεπτέμβριο η δράση της “ΑΝΩΣΗΣ”
Επαναξεκινά τον Σεπτέμβριο η δράση της “ΑΝΩΣΗΣ”

Επαναξεκινά τον Σεπτέμβριο η δράση της “ΑΝΩΣΗΣ”

Μετά από την παύση του Αυγούστου η “ΑΝΩΣΗ”επιστρέφει οργανώνοντας την επόμενη διανομή του Σεπτεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιούλιο συγκεντρώθηκαν 300 κιλά προϊόντων όπως πατάτες (105 κιλά), αλεύρι (50 κιλά), φακές (44 κιλά), ρεβίθια (46 κιλά ), φέτα και γίδινο τυρί (25 κιλά), σταφίδες (12 κιλά), χωριάτικα αυγά (300 τεμ.), ξύδι- (15 λίτρα), τα οποία και δωρίστηκαν στο Βόλου προκειμένου να στηριχθεί το κοινωνικό που πραγματοποιείται στην πόλη.

Επίσης η έρευνα για τη δράση “” της ΑΝΩΣΗΣ στη και την κατάσταση των ελληνικών νοικοκυριών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Ενδεικτικά τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν πως 60% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως η δράση οδήγησε στη μείωση τιμών των αντίστοιχων προϊόντων στις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, 90% δηλώνουν ικανοποιημένοι από την τιμή-ποιότητα των προϊόντων και 89% από την οργάνωση των διανομών, ενώ 82% πιστεύουν ότι η δράση της ΑΝΩΣΗΣ ενίσχυσε τα νοικοκυριά στη προμήθεια καθημερινών βασικών αγαθών. Όλες οι λεπτομέρειες και τα συμπεράσματα της έρευνας θα δημοσιευτούν μέσα στον Σεπτέμβριο.

Είναι φανερό πως τα πράγματα ολοένα και δυσκολεύουν, το επόμενο διάστημα ίσως χρειαστεί να εντείνουμε τις προσπάθειες μας ώστε να στηρίξουμε περισσότερο τόσο την τοπική κοινωνία, όσο και τους παραγωγούς της χώρας μας. Αυτό βέβαια προϋποθέτει την ενεργή συμμετοχή των συμπολιτών στην προσπάθεια, αλλά και τη δραστηριοποίηση όλων των παραγωγών ώστε να διαθέσουν ποιοτικά προϊόντα σε δίκαιες .

Σε μία χώρα όπου οι κυβερνήσεις ψηφίζουν νόμους για να εξασφαλίσουν την παραμονή της κρίσης, να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό και οποιαδήποτε έννοια ελευθερίας και δημοκρατίας, η Αυτοοργάνωση και η Αλληλεγγύη αποτελούν επιτακτική διέξοδο αντίδρασης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υποτροφίες σε φοιτητές της Σκιάθου - https://t.co/G1B4ni1hof -

  • Τη ζωή του στην άσφαλτο άφησε 45χρονος ποδηλάτης - https://t.co/AgwbeIssD3 -

  • Καταστράφηκε ολοσχερώς εν κινήσει φορτηγάκι στη ΒΙΠΕ Βόλου - https://t.co/10jjA4fR9E -

"Αλιεύοντας" την είδηση