Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Επαναφορά μέτρου έκπτωσης, λόγω έγκαιρης εξόφλησης υποχρεώσεων προς το ελληνικό δημόσιο
Επαναφορά μέτρου έκπτωσης, λόγω έγκαιρης εξόφλησης υποχρεώσεων προς το ελληνικό δημόσιο

Επαναφορά μέτρου έκπτωσης, λόγω έγκαιρης εξόφλησης υποχρεώσεων προς το ελληνικό δημόσιο

 

Ερώτηση του βουλευτή Ν. Μαγνησίας Αθανάσιου Λιούπη

 

Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας κατέθεσε ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας  Αθανάσιος Λιούπης,  ζητώντας την επαναφορά του μέτρου της έκπτωσης προς πολίτες και επαγγελματίες, λόγω της έγκαιρης εξόφλησης των υποχρεώσεών τους.

Ο βουλευτής επισημαίνει στην ερώτησή του πως ένα  σημαντικό ποσοστό των εν ενεργεία επιχειρήσεων, παρά τις δύσκολες συνθήκες,  συνεχίζουν να αποπληρώνουν ανελλιπώς τις υποχρεώσεις τους προς το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες και στην προηγούμενη καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας με το αντίστοιχο κλείσιμο της αγοράς,  είχαν ανακοινωθεί μέτρα «αναγνώρισης και επιβράβευσης» των επιχειρήσεων αυτών.

Σημειώνει,  ότι σύμφωνα με προηγούμενη απόφαση της κυβέρνησης, παρά τη δυνατότητα παράτασης  των προθεσμιών καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων προς τη Φορολογική Διοίκηση, δινόταν παράλληλα το ευεργέτημα και η δυνατότητα έκπτωσης έγκαιρης εξόφλησης και ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς σε ποιές ενέργειες προτίθενται να προβούν , ώστε να αναγνωριστεί και να επιβραβευθεί η συνέπεια στην εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων των συγκεκριμένων πολιτών και επαγγελματιών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οι προβληματισμοί των ειδικών και τα σχέδια για το άνοιγμα των σχολείων - https://t.co/SyklAsUBv3 -

  • Αναφορά στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου από την Επιτροπή Αγώνα Βόλου - https://t.co/kiSHcNQQSK -

  • Απείλησε εκ νέου ο «Κάμελ» γυναίκα ότι θα της ρίξει βενζίνη - https://t.co/kXxmwUvDtW -

"Αλιεύοντας" την είδηση