Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Επαναφέρει το αίτημα για τον διαγωνισμό της ΔΕΗ το Επιμελητήριο Μαγνησίας
Επαναφέρει το αίτημα για τον διαγωνισμό της ΔΕΗ το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Επαναφέρει το αίτημα για τον διαγωνισμό της ΔΕΗ το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Επανεξέταση των όρων περί του διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια ιμάντων της ΔΕΗ ζητάει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αρ. Μπασδάνης, με επιστολή του προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Επανεξέταση των όρων διενέργειας του διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια ιμάντων της ΔΕΗ και, ει δυνατόν, την ακύρωσή του, ζητεί με νέο του έγγραφο προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, το Επιμελητήριο Μαγνησίας. Όπως είναι γνωστό, το έργο, αξίας 70 εκ. ευρώ κατοχυρώθηκε σε εταιρεία του Εξωτερικού, αφήνοντας απ’ έξω ελληνικές ενδιαφερόμενες εταιρείες, μεταξύ αυτών και την ΙΜΑΣ ΑΕ.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Μπασδάνης, επανήλθε στο ζήτημα μετά και την συνάντηση που είχε με την εκπρόσωπο των εξωτερικών συνεργατών του ΙΜΑΝΤΑ, κ. Χαρίκλεια Χαριωτάκη η οποία τον ενημέρωσε πως η υλοποίηση του έργου δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Παράλληλα, το Σωματείο Εργαζομένων του εργοστασίου του Βόλου για συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό προκειμένου να θέσει τα προβλήματα που προκύπτουν από την ανάθεση του εν λόγω έργου, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, σε εταιρεία εκτός της χώρας. Η επιστολή του κ. Μπασδάνη κοινοποιείται τόσο στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος όσο και στους βουλευτές του Νομού Μαγνησίας.

Υπενθυμίζεται ότι το Επιμελητήριο Μαγνησίας είχε αναλάβει την πρωτοβουλία να παρέμβει στο θέμα αυτό, έπειτα και από την συνάντηση που έγινε τον περασμένο Απρίλιο με εκπροσώπους των εργαζομένων και των εξωτερικών συνεργατών του εργοστασίου, οι οποίοι εξέφρασαν τη βαθιά τους ανησυχία για τις οδυνηρές συνέπειες της ανάθεσης του έργου σε μία εταιρεία εκτός Ελλάδας.

Στην επιστολή του ο κ. Μπασδάνης τονίζει τα παρακάτω: «Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, με την παρούσα επανερχόμαστε στο θέμα που θίξαμε στην με αρ.

πρωτ. 1190/1-4-2015 επιστολή σχετικά με το αποτέλεσμα του διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού της ΔΕΗ για την προμήθεια ελαστικών ταινιών για τα ορυχεία της, η οποία προβλέπει τριετή σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία συνολικού προϋπολογισμού 70.000.000 ευρώ.

Στην εν λόγω επιστολή μας, για την οποία δεν υπήρξε από μέρους σας κάποια απάντηση, είχαμε τονίσει τις αντιδράσεις της εταιρείας ConfiTech ΙΜΑΣ Α.Ε. που τα τελευταία 40 χρόνια προμηθεύει τη ΔΕΗ με τους ιμάντες για τις ανάγκες των ορυχείων και των υδροηλεκτρικών της σταθμών, μέσω διεθνών μειοδοτικών διαγωνισμών.

Η απουσία απάντησης από την πλευρά σας, αλλά και η μη έναρξη της σύμβασης, σύμφωνα με πληροφορίες, με την ανάδοχο εταιρεία που, σημειωτέον, δεν είναι ελληνική, υποχρεώνουν να επανέλθουμε στο θέμα, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό τόσο των εργαζομένων του εργοστασίου όσο και των επιχειρήσεων που συνεργάζονται με αυτό.

Σε μία εποχή που η χώρα παλεύει κυριολεκτικά για το μέλλον της, είναι αδιανόητο μία κρατική επιχείρηση, όπως η ΔΕΗ, να δίνει ένα τόσο μεγάλο έργο σε άλλη χώρα. Οι συνέπειες για το εργοστάσιο, τους εργαζόμενους, τους εξωτερικούς συνεργάτες του αλλά και εν γένει το νομό Μαγνησίας θα είναι οδυνηρές.

Η Μαγνησία, εξάλλου, κατατάσσεται δεύτερη στη Θεσσαλία από πλευράς ποσοστών ανεργίας, έχοντας 18.783 επίσημα καταγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ. Συνεπώς, εάν δεν αναιρεθεί το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, υπάρχουν σοβαροί φόβοι ότι το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί δραματικά, καθώς θα απειληθεί με λουκέτο το εν λόγω εργοστάσιο.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω και περιμένοντας, τόσο εμείς ως Επιμελητήριο Μαγνησίας, όσο και οι εργαζόμενοι στην ConfiTech ΙΜΑΣ Α.Ε. και οι εξωτερικοί συνεργάτες του εργοστασίου, μία αναλυτική ενημέρωση για το πού βρίσκεται το ζήτημα, σας καλούμε να επανεξετάσετε το θέμα, έχοντας ως κύριο γνώμονά σας την αναγκαιότητα τέτοιου βεληνεκούς έργα να δίνονται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Επίσης, ζητούμε να μας γνωστοποιήσετε εάν υπάρχει η δυνατότητα ακύρωσης του εν λόγω διαγωνισμού».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση