Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Επαφές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για εργατικά θέματα

Επαφές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για εργατικά θέματα

Συνάντηση με ντιπροσωπεί του Σωματείου εργαζομένων στο εργοστάσιο ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ στον Βόλο είχαν χθες Τρίτη οι του ΣΥΡΙΖΑ, , Κώστας Δελημήτρος και Μάκης Μπαλλής, οι οποίοι και ενημερώθηκαν για τον εργασιακό “Γολγοθά” που βιώνουν οι εργαζόμενοι, που βρίσκονται εδώ και 4 χρόνια σε εκ περιτροπής εργασία με μονομερή απόφαση της εταιρείας.

Κατά την συνάντηση είχαν την ευκαιρία να ορίσουν ένα χρονοδιάγραμμα ανάληψης πρωτοβουλιών από το σωματείο, το οποίο προτίθεται να ζητήσει σύγκλιση τριμερούς στην Επιθεώρηση Εργασίας και στην περίπτωση που δεν υπάρξει αποτέλεσμα να υποβάλλει στη συνέχεια αίτημα τριμερούς στο Υπουργείο.

Από την πλευρά τους οι βουλευτές διαβεβαίωσαν το σωματείο ότι με νομοσχέδια που θα κατατεθούν στο προσεχές διάστημα από το αναμένεται να δοθούν αποτελεσματικές νομοθετικές λύσεις στα εργασιακά ζητήματα που αντιμετωπίζουν, με κυριότερο αυτό το δικαιώματος του εργοδότη να επιβάλλει μονομερώς και χωρίς να υπάρχει κάποιο πλαφόν το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας στους εργαζόμενους αλλά και την ανάγκη επανασύστασης του ΟΜΕΔ.

Επίσκεψη στην Παιδόπολη

Τις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης στην Αγριά επισκέφτηκαν χθες οι βουλευτές , Δανάη Τζήκα και Κατερίνα Παπανάτσιου, συνοδευόμενοι από στελέχη της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με το προσωπικό του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο Βόλου, της ΕΛΕΠΑΠ και του Ειδικού Σχολείου και να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι δομές.

Συνάντηση με τους εργαζόμενους στα

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη του Σωματείου εργαζομένων στα λεωφορεία των Ν. Μαγνησίας «Άγιος Χριστόφορος» είχε την Δευτέρα ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο οποίος ενημερώθηκε εκ νέου για το αίτημά τους για της απόφασης της προηγούμενης κυβέρνησης να εκδώσει στις 13/8/2014 το ΠΔ 94/2014, με το οποίο απελευθερώθηκαν οι απολύσεις των οδηγών των μισθωμένων ή ενταγμένων στα ΚΤΕΛ λεωφορείων, ως προς τους οποίους ίσχυαν με ρητή διάταξη του άρθρου 26 παρ. 2 του ΠΔ 246/2006 οι περιορισμοί του δικαιώματος καταγγελίας του εργοδότη που είχαν θεσπιστεί με την παρ.1 του άρθρου 26 του Γενικού Κανονισμού των ΚΤΕΛ, με σκοπό την των αυθαίρετων απολύσεων. Ο βουλευτής, ο οποίος μάλιστα στις 20 Οκτωβρίου 2014 είχε καταθέσει και σχετική αναφορά, τους διαβεβαίωσε ότι θα θέσει εκ νέου το θέμα σε κεντρικό επίπεδο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση