Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Επαφές Μεϊκόπουλου – Τζήκα για τα σχολικά κυλικεία
Επαφές Μεϊκόπουλου – Τζήκα για τα σχολικά κυλικεία

Επαφές Μεϊκόπουλου – Τζήκα για τα σχολικά κυλικεία

Συνάντηση μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κυλικείων Δημοσίων & Ιδιωτικών σχολείων με τον Αναπληρωτή Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας, κ. Χ. Πιλάλη και την Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θ. Φωτίου, παρουσία των βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου και Δανάης Τζήκα.

Συνάντηση με μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κυλικείων Δημοσίων & Ιδιωτικών σχολείων (ΠΟΚΔΙΣ) και τον Αναπληρωτή Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας, κ. Χ. Πιλάλη είχαν την Τρίτη, 07.04.2015, οι Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, και Δανάη Τζήκα, ενώ τη Μ. Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θ. Φωτίου.

Το θέμα των συναντήσεων ήταν το καθεστώς λειτουργίας των σχολικών κυλικείων και η ποιότητα της σίτισης στα σχολεία.

Τα μέλη της ΠΟΚΔΙΣ εξέφρασαν την ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου που ορίζει τη λειτουργία των σχολικών κυλικείων και ζήτησαν να ανοίξει ένας ευρύτερος δις προς την κατεύθυνση αυτή.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Αναπληρωτή Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας συζητήθηκαν αντικειμενικά προτα των σχολικών κυλικείων τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο λειτουργίας και τέθηκε το θέμα του τρόπου ανάθεσης του σχολικού κυλικείου, ώστε να μην πραγματοποιείται μόνο με πλειοδοτικά κριτήρια αλλά να λαμβάνονται υπόψη και άλλα ποιοτικά κριτήρια. Στα πλαίσια αυτά και προκειμένου να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος για δι, η ΠΟΚΔΙΣ έθεσε το ζήτημα της αναστολής για ένα έτος των διαγωνισμών που διενεργούνται για τις αναθέσεις των σχολικών κυλικείων. Επίσης, τα μέλη της ΠΟΚΔΙΣ επεσήμαναν ότι, πολλά σχολεία στερούνται οικοδομικής ς και οι χώροι που προορίζονται για τη στέγαση των κυλικείων, σε ορισμένες περιπτώσεις δεν πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Τα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Παιδείας άκουσαν με προσοχή τα προβλήματα και τις προτάσεις της Ομοσπονδίας τις οποίες θα επεξεργαστούν και τόνισαν ότι προτεραιότητα έχει η διασφάλιση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών και προϊόντων στα σχολικά κυλικεία.

Στη συνάντηση με την αρμόδια Υπουργό κ. Θ. Φωτίου συζητήθηκε το θέμα της παροχής δωρεάν γευμάτων σε σχολεία για μαθητές που το έχουν ανάγκη, μέσω των σχολικών κυλικείων σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς και συνεταιρισμούς. Όπως τονίστηκε, με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθεί η δυνατότητα να επαναλειτουργήσουν και σχολικά κυλικεία τα οποία έχουν κλείσει.

Η αρμόδια Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει σύντομα τα ζητήματα που τέθηκαν. Η κ. Φωτίου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος της σίτισης σε σχολικά συγκροτήματα περιοχών όπου συγκεντρώνονται μεγάλα ποσοστά φτώχειας, στα πλαίσια της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού

Εν τω μεταξύ, τη Μεγάλη Τετάρτη, 08 Απριλίου 2015, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων του Βόλου με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Ιούλιο Συνοδινό, παρουσία και των βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου και Δανάης Τζήκα, στα γραφεία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στην συνάντηση αυτή τέθηκαν όλα τα προβλήματα που αφορούν στα ερασιτεχνικά σωματεία της περιοχής, τα οποία επικεντρώθηκαν τόσο στην διακοπή κάθε επιδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό επί μακρόν με άμεσο αντίκτυπο την ίδια την επιβίωση των σωματείων, όσο και στους συνεχιζόμενους ελέγχους διαφορετικών υπηρεσιών του Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης οι οποίοι, σε πολλές περιπτώσεις, τα αντιμετώπισαν, ως επιχειρήσεις, επιβάλλοντας δυσθεώρητα οικονομικά για παραβάσεις.

Από την πλευρά του, ο Υφ Αθλητισμού επεσήμανε ότι το 40% του κρατικού προϋπολογισμού του Υπουργείου διοχετεύεται στις Ομοσπονδίες, οι οποίες οφείλουν να επιχορηγούν τα σωματεία, αναφέροντας παράλληλα, ότι ο φετινός είναι κατά 12 εκατομμύρια ευρώ μειωμένος σε σχέση με τον περσινό. Όσον αφορά τα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα  παρέπεμψε τους εκπροσώπους των σωματείων στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο θα πρέπει να προνοήσει για την ιδιαιτερότητα που παρουσιάζει η λειτουργία των αθλητικών σωματείων. Τέλος, σημείωσε, ότι στο επικείμενο νομο θα υπάρξει πρόβλεψη για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και ιδιαίτερα για την δημιουργία ενός εξορθολογισμένου πλαισίου τόσο λειτουργικά όσο και οικονομικά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση