Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Επαφές Μεϊκόπουλου για τις απολύσεις οδηγών των ΚΤΕΛ
Επαφές Μεϊκόπουλου για τις απολύσεις οδηγών των ΚΤΕΛ

Επαφές Μεϊκόπουλου για τις απολύσεις οδηγών των ΚΤΕΛ

Μετά πό την συνάντηση που είχε στις 23 Μρτίου ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Σωματείου εργαζομένων στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ Ν. Μαγνησίας «Άγιος Χριστόφορος», ο βουλευτής, είχε συναντήσεις χθες με κυβερνητικά και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπου και έθεσε το αίτημά τους.

Πρόκειται για την αναστολή της απόφασης της προηγούμενης κυβέρνησης να εκδώσει στις 13/08/2014 το ΠΔ 94/2014, με το οποίο απελευθερώθηκαν οι απολύσεις των οδηγών των μισθωμένων ή ενταγμένων στα ΚΤΕΛ λεωφορείων, ως προς τους οποίους ίσχυαν με ρητή διάταξη του άρθρου 26 παρ. 2 του ΠΔ 246/2006 οι περιορισμοί του δικαιώματος καταγγελίας του εργοδότη που είχαν θεσπισθεί με την παρ.1 του άρθρου 26 του ενικού Κανονισμού των ΚΤΕΛ, με σκοπό την των αυθαίρετων απολύσεων.

Ο βουλευτής ο οποίος είχε ήδη καταθέσει και σχετική αναφορά στις 20-10-2014 έθεσε εκ νέου το εν λόγω θέμα.  Τόσο ο ενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όσο και ο νομικός σύμβουλος του Υπουργού Εργασίας παρείχαν διαβεβαιώσεις ότι το προκύπτον ζήτημα έχει προωθηθεί τόσο στον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Σταθάκη, όσο και στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι οποίοι ήδη γνωρίζουν το εν λόγω πρόβλημα και προτίθενται να το εντάξουν σε επικείμενο .

Επιπλέον, χθες στην αίθουσα 168 της Βουλής, ο κ. Μεικόπουλος, συμμετείχε με άλλους βουλευτές της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων στα πλαίσια της δημόσιας ς με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοθεραπευτών Λογοπαθολόγων Ελλάδας η οποία τους εξέθεσε τις απόψεις της σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα με τον τίτλο: «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων ς του επαγγέλματος των λογοθεραπευτών» με το οποίο καταργείται το προηγούμενο Προεδρικό Διάταγμα υπ' αριθ. 176/31.12.2014, ΦΕΚ Α279 όπου αναλύθηκε διεξοδικά ο εξορθολογισμός του πλαισίου απόκτησης διπλώματος ς επαγγέλματος του λογοθεραπευτή.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση