Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Επαφές Μεϊκόπουλου για τις απολύσεις οδηγών των ΚΤΕΛ
Επαφές Μεϊκόπουλου για τις απολύσεις οδηγών των ΚΤΕΛ

Επαφές Μεϊκόπουλου για τις απολύσεις οδηγών των ΚΤΕΛ

Μετά από την συνάντηση που είχε στις 23 Μαρτίου ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Σωματείου εργαζομένων στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ . Μαγνησίας «Άγιος Χριστόφορος», ο βουλευτής, είχε συναντήσεις χθες με κυβερνητικά και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπου και έθεσε το αίτημά τους.

Πρόκειται για την αναστολή της απόφασης της προηγούμενης κυβέρνησης να εκδώσει στις 13/08/2014 το ΠΔ 94/2014, με το οποίο απελευθερώθηκαν οι των οδηγών των μισθωμένων ή ενταγμένων στα ΚΤΕΛ λεωφορείων, ως προς τους οποίους ίσχυαν με ρητή διάταξη του άρθρου 26 παρ. 2 του ΠΔ 246/2006 οι περιορισμοί του δικαιώματος καταγγελίας του εργοδότη που είχαν θεσπισθεί με την παρ.1 του άρθρου 26 του Γενικού Κανονισμού των ΚΤΕΛ, με σκοπό την αποτροπή των αυθαίρετων απολύσεων.

Ο βουλευτής ο οποίος είχε ήδη καταθέσει και σχετική στις 20-10-2014 έθεσε εκ νέου το εν λόγω θέμα.  Τόσο ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όσο και ο νομικός σύμβουλος του Υπουργού Εργασίας παρείχαν διαβεβαιώσεις ότι το προκύπτον ζήτημα έχει προωθηθεί τόσο στον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Σταθάκη, όσο και στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι οποίοι ήδη γνωρίζουν το εν λόγω πρόβλημα και προτίθενται να το εντάξουν σε επικείμενο νομοσχέδιο.

Επιπλέον, χθες στην αίθουσα 168 της Βουλής, ο κ. Μεικόπουλος, συμμετείχε με άλλους της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοθεραπευτών Λογοπαθολόγων Ελλάδας η οποία τους εξέθεσε τις απόψεις της σχετικά με το με τον τίτλο: «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων άσκησης του επαγγέλματος των λογοθεραπευτών» με το οποίο καταργείται το προηγούμενο υπ’ αριθ. 176/31.12.2014, ΦΕΚ Α279 όπου αναλύθηκε διεξοδικά ο εξορθολογισμός του πλαισίου απόκτησης διπλώματος άσκησης επαγγέλματος του λογοθεραπευτή.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας - https://t.co/JM849o2FHY… -

  • Ολοκληρώθηκε η καταγραφή ζημιών από τον Ιανό στη Μαγνησία #καταγραφήζημιών - https://t.co/bPeff9HHH7 -

  • Προχωρά η μελέτη για τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού του Βόλου με ΒΙΠΕ Αεροδρόμιο και Αλμυρό… - https://t.co/PBjKJ4twzm -

"Αλιεύοντας" την είδηση