Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Εορταστικές εκδηλώσεις σήμερα και αύριο στο Δήμο Βόλου
Εορταστικές εκδηλώσεις σήμερα και αύριο στο Δήμο Βόλου

Εορταστικές εκδηλώσεις σήμερα και αύριο στο Δήμο Βόλου

Σειρά εκδηλώσεων διοργανώνονται σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή 10 και 11 Δεκεμβρίου σε Βόλο και στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί από τον Δήμο για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Αναλυτικά:

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου

Βιβλιοθήκη Νέας Αγχιάλου – Ώρες κοινού
«Χριστούγεννα στη Βιβλιοθήκη»
Εργαστήρια κατασκευών για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Πληροφορίες, συμμετοχή: 2124021664 & 2421039644
Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων, Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

Βιβλιοθήκη Νέας Ιωνίας () – Ώρες κοινού
«Χριστούγεννα στη Βιβλιοθήκη»
Εργαστήρια κατασκευών για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Πληροφορίες, συμμετοχή: 2124021664 & 2421039644
Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων, Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

Πλατεία Αγίου Νικολάου – 18:00
Χοροί από την Ανατολική μυλία με κέρασμα κρασί και τσίπουρο
Πολιτιστικός & Αθλητικός Σύλ. «Η Νέα Αγχίαλος»

Πλατεία Αγίου Νικολάου
– 19:00
Παραδοσιακοί χοροί Πηλίου
Πολιτιστικός & Αθλητικός Συλ. «Αγ. Γεωργίου »

Θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής – 21:15
«Είσαι θέα Αγάπη μου ή μΠοτέ την Κυριακή»
Θεατρική παράσταση από την ομάδα «ΔραΠαίκτες»
Υπέρ της ενίσχυσης του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος»

Δίαυλος – Ώρες κοινού
Φιλανθρωπικό Μπαζάρ από το Χαμόγελο του Παιδιού
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και την Παρασκευή 11/12


Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου

Βιβλιοθήκη Νέας Ιωνίας () – Ώρες κοινού
«Χριστούγεννα στη Βιβλιοθήκη»
Εργαστήρια κατασκευών για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Πληροφορίες, συμμετοχή: 2124021664 & 2421039644
Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων, Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

Κινηματοθέατρο Αχίλλειον (αίθουσα Νίκου Κολοβού) – 18:00
«Σον το πρόβατο-Shaun the Sheep» παιδικό σινεμά
Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας (Πολιτιστικό Κέντρο) – 20:00
«Η φάρσα του Άη Βασίλη»
Αντιδημαρχία Παιδείας & Πολιτισμού Δήμου Βόλου σε συνδιοργάνωση με το Π/μιο Θεσσαλίας και την Ε.Α.Δ.Π του Π/μίου Μουσική: Μανώλης Ανδρουλιδάκης, Κείμενο: Μαρία Αναστασίου, Εμψύχωση-Φωνητική διδασκαλία: Μαρία Θωίδου υπεύθυνη των μουσικών συνόλων του Π.Θ.
Είσοδος 5€

Πληροφορίες για τις παραστάσεις

«Είσαι θέα Αγάπη μου ή μΠοτέ την Κυριακή»

Οι ΔραΠαίκτες Βόλου επανέρχονται στο σανίδι με διπλό σκοπό, την ψυχαγωγία του παιξίματος και την κοινωνική δράση, και μας προσκαλούν όλους για «μΠοτέ την Κυριακή» με τη νέα τους ξεκαρδιστική κωμωδία: «Είσαι θεά αγάπη μου!».

Ένας Ήφαιστος (πτώμα σ' αποσύνθεση), ένας Ηρακλής (ποδολάγνος θυρωρός), ένας Δίας (καθηλωμένος σε αναπηρικό) κι ένας Απόλλωνας (χαρούμενος στη ντουλάπα του), τέσσερις άντρες όλοι κι όλοι (κι αυτοί μισοί) στο κλουβί με τις τρελές: θεές και ημίθεες, μούσες και μουσίτσες, νύμφες και νυφίτσες. Μαζεμένοι όλοι κι όλες σε μια πολυκατοικία κοινότυπη, της γειτονιάς του καθενός μας, που βρωμοκόπησε από σκάνδαλα και μυστικά, φετίχ και κρίματα, εγκλήματα κι ερωτήματα: Ποιος έφαγε τον Ήφαιστο; Που εξαφανίστηκε η Εστία; Γιατί ο Δίας καθηλώθηκε σε καροτσάκι; Για ποιον μαλλιοτραβιούνται Ήρα, Αφροδίτη κι Ερατώ; Τι κρύβουν Απόλλων κι Άρτεμις; Ποιος θα κατεβάσει την Ήβη απ' το ράφι; Ποιος έκλεψε τη μνήμη της Μνημοσύνης; Αθηνά, Θάλεια και Δήμητρα τι ξέρουν; Η Βριτόμαρτις είναι όντως παρθένα; Ο Ηρακλής θα τα βάλει τελικά με τους θεούς;

Στο Πάνθεον εμφανίζονται οι: Γιώργος Διονάς, Ευάγγελος Κάβουρας, Ελένη Κατόγια, Σπυριδούλα Κοπάνου, Σπύρος Μακρυγιάννης, Βαρβάρα Μελίσση, Αλέκα Παπαδημητρίου, Μαρία Παπαζήση, Αθανασία Πουρνάρα, Teuta Sadiku, Ήρα Σκορδή, Λιάνα Τάταρη, Γαριφαλιά Τζανιδάκη. Ακούγονται: Πάρης Ζίκος, Δήμητρα Ριζινού. Καλλιτεχνική σεναριακή σύλληψη, σκηνοθεσία και σκηνογραφία: ευΆγγελος Κάβουρας. Βοηθός: Αναστασία Μάρκου. Κοστούμια: Έφη Αντωνίου. Κατασκευές – Φωτογράφιση: Narcis Madalin Feticu. Προζαφηγήσεις: Σπύρος Μακρυγιάννης. Ηχογραφήσεις: Studio ZK.

Διάρκεια παράστασης 2 ώρες (με διάλειμμα). Η παράσταση δίνεται υπέρ του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε συνεργασία με τη Δ/νση Πολιτισμού ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ.

«Σον το Πρόβατο: Η Ταινία» – (Shaun the Sheep Movie)

Animation 2015 έγχρωμο, διάρκεια 85′

Όταν ο Σον, ένα έξυπνο και άτακτο πρόβατο, αποφασίζει να πάρει μια μέρα ρεπό από το βαρετό καθημερινό πρόγραμμά του, θα καταλήξει μαζί με το υπόλοιπο κοπάδι, το τσοπανόσκυλο Μπίτζερ και τον αγρότη – ιδιοκτήτη τους στη χαοτική Μεγάλη Πόλη, ζώντας μια επικίνδυνη και απίστευτη περιπέτεια γεμάτη σπιντάτες καταδιώξεις, σασπένς και αστείες παρεξηγήσεις.

Η ίδια ταινία στη συνέχεια θα προβληθεί το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στις 18:00 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:00.
Η γενική είσοδος είναι 3 .

«Η φάρσα του Άη Βασίλη»

Το Χριστουγεννιάτικο μουσικό παραμύθι «Η φάρσα του Αϊ Βασίλη» παρουσιάζουν τα μουσικά του Θεσσαλίας την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 8μ.μ. στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ΕΑΔΠ του Π.Θ., σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Τα κείμενα και οι στίχοι είναι της Μαρίας Αναστασίου, η σύνθεση της μουσικής και των τραγουδιών του Μανώλη Ανδρουλιδάκη, φωνητική διδασκαλία και
επιμέλεια έχει κάνει η Μαρία Θωϊδου, τα σκηνικά και τα κοστούμια οι Αναστασία Αστερίου και Μαριάννα Χρυσοπούλου, ενώ τα φώτα ο Κώστας Δημητριάδης.
«Η φάρσα του Άη Βασίλη» κυκλοφορεί σε cd (2014), παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της Εταιρείας Αξιοποίησης & Διαχείρισης της Περιουσίας του Π.Θ, το οποίο διατίθεται από το Βιβλιοπωλείο των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων, https://www.facebook.com/bookshop.pthes/ , (Ιάσονος 145, Βόλος).

Το cd όπως και η παράσταση είναι αποτέλεσμα μιας ομαδικής δουλειάς που δε θα μπορούσε να καρποφορήσει, αν δεν είχε την υποστήριξη τόσο του Θεσσαλίας όσο και της Εταιρίας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου που στήριξαν το εγχείρημα. Οι πονηρές και τρυφερές νεραϊδούλες με τις αισθαντικές φωνούλες τους και τα «καμώματά τους» καθώς και ο Άη ή οι Άη Βασίληδες και τα ξωτικά με τη «μεγαλοψυχία τους» αλλά και η χορωδία που παίζει το ρόλο του σχολιαστή ως ένα άλλο είδος «χορού», θα ζήσουν μαζί σας αυτό το παραμύθι και μαζί σας θα μοιραστούν την προσπάθειά τους να ανακαλύψουν τα μυστικά της μουσικής και της έκφρασης γενικότερα, μαθαίνοντας και εξερευνώντας την τέχνη με τις οδηγίες της εμψυχώτριας – δασκάλας τους Μαρίας Θωίδου (μέλος ΕΕΠ), Υπεύθυνης των Μουσικών Συνόλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι φοιτητές της Ομάδας Φωνητικής Έκφρασης ζωντανεύουν τους χαρακτήρες του έργου μιλώντας, τραγουδώντας, χορεύοντας στη μουσική του Μανόλη Ανδρουλιδάκη.
Είσοδος: 5 € για τα παιδιά (ένας ενήλικας συνοδός δωρεάν), ΑΜεΑ και φοιτητές δωρεάν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση