Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Εορτασμός της Επετείου  της 25ης Μαρτίου 1821
Εορτασμός της Επετείου  της 25ης Μαρτίου 1821

Εορτασμός της Επετείου  της 25ης Μαρτίου 1821

Ολόκληρος ο Ελληνικός λαός θα εορτάσει την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821.

Την ημέρα αυτή όλοι ανατρέχουμε στο παρελθόν για να αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς προγόνους  μας,  οι οποίοι μέσα στο βαρύ κλίμα σκλαβιάς διατήρησαν άσβεστη, δια μέσου των αιώνων, τη φλόγα του πατριωτισμού και του Αγώνα εναντίον της μακραίωνης υποδούλωσης.

Τιμούμε ιδιαίτερα την ηρωική εκείνη γενιά του 1821 που έκανε πράξη το όνειρο και τις ελπίδες όλων των προηγούμενων γενεών, εξασφαλίζοντας σε μας, δύο υπέρτατα αγαθά, την ανεξαρτησία μας ως Έθνους και την ελευθερία μας ως Λαού.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα της 23ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2022.

  • Τα Δημόσια και Δημοτικά Καταστήματα, τα Καταστήματα των Ν.Π.Δ.Δ και των Τραπεζών θα φωταγωγηθούν, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.

1. 24η Μαρτίου 2022

α) Πανηγυρικές εκδηλώσεις των μαθητών των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης ,στις οποίες θα γίνουν ομιλίες για τη σημασία της 25ης Μαρτίου 1821.

β) Ώρα 11.00: Απότιση φόρου τιμής από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους, οδηγούς, φορείς & συλλόγους στο μνημείο των Ηρώων στην παραλία του .

2. 2022:

α) Ώρα 07.00: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι όλων των Εκκλησιών με φροντίδα της Μητροπόλεως & Αλμυρού & η Φιλαρμονική του Δήμου θα περιέλθει στου δρόμους της πόλης και θα παιανίζει θριαμβικά θούρια & εμβατήρια.

β) Ώρα 08.00: Επίσημη Έπαρση Σημαίας

γ) Ώρα 11.00: Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου, στην οποία θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης & Αλμυρού  Ιγνάτιος. (προσέλευση επισήμων μέχρι ώρα 10.55)

δ) Ώρα 11.30: Επιμνημόσυνη δέηση και στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων στην παραλία του .

ε) Ώρα 12.00:Παρέλαση προ των επισήμων στην παραλία της πόλης, των Αναπηρικών, Αντιστασιακών Οργανώσεων, Τμήματος του Ε.Ε Σταυρού, Σχολείων, Πολιτιστικών Συλλόγων, Οδηγών, Προσκόπων, Τμημάτων των και των Σωμάτων Ασφάλειας, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.

στ) Ώρα 18.00: Επίσημη Υποστολή Σημαίας.

 ΓΕΝΙΚΑ

α) Η Μητρόπολη Δημητριάδος & Αλμυρού παρακαλείται να ρυθμίσει τα σχετικά με τη Δοξολογία και τις Επιμνημόσυνες Δεήσεις

β) Τμήμα των θα αποδώσει τιμές με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Ο Δήμος Βόλου παρακαλείται να φροντίσει για την παρουσία της Φιλαρμονικής στις εκδηλώσεις.

γ) Οι Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Λιμενικές και Δημοτικές Αρχές παρακαλούνται να ρυθμίσουν τα σχετικά με την παράταξη, τάξη, φωταγώγηση, το σημαιοστολισμό και την κίνηση των τροχοφόρων.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Για τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου υπεύθυνοι ορίζονται:

α) Μαρία Καραγεωργίου, του αρμοδίου Γραφείου των Περιφερειαρικών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων.

β) Αιμιλία Κραβαρίτη από τον

γ) Υπεύθυνος της παρέλασης: Σταμάτης Μπένης, εκπαιδευτικός, υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής, συνεπικουρούμενος από εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής της Β/θμιας και Α/θμιας Εκπ/σης.

δ) Την παρέλαση θα παρουσιάσουν οι καθηγητές: Χρυσάνθη Βουτσά και Γεώργιος Τουφεξής.

Για την εκδήλωση της 24ης Μαρτίου στο χώρο του Μνημείου Των Ηρώων υπεύθυνος ορίζεται ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Ιωάννης Στεργιόπουλος.

Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωναϊού COVID – 19, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας (εγκύκλιος ΥΠ. ΕΣ. 16557/14-03-2022).

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση