Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Eντός των επόμενων ημερών η Δράση «e-Λιανικό» για τη δημιουργία ή την αναβάθμιση e-shop
Eντός των επόμενων ημερών η Δράση «e-Λιανικό» για τη δημιουργία ή την αναβάθμιση e-shop

Eντός των επόμενων ημερών η Δράση «e-Λιανικό» για τη δημιουργία ή την αναβάθμιση e-shop

 

Απάντηση υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων στον βουλευτή N. Μαγνησίας  Αθ. Λιούπη

 Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η αναλυτική πρόσκληση της δράσης «e-Λιανικό», που αφορά στη δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop), όπως απάντησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης σε που κατέθεσε ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας   Αθανάσιος Λιούπης,  σχετικά με την επανεξέταση των όρων της  προδημοσίευσης του προγράμματος.

Ο υφυπουργός, στην απάντησή του, τονίζει πως έχουν ληφθεί και εξεταστεί όλα τα αιτήματα,  που υποβλήθηκαν από θεσμικούς και συλλογικούς φορείς,  καθώς και οι μεμονωμένες παρατηρήσεις των ενδιαφερόμενων.

Η δράση «e-Λιανικό» έχει στόχο την επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων για την δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop), προκειμένου να στηριχθεί η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορωναϊού (COVID-19), να ενισχυθεί ο βαθμός ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού αυτών, να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους εσωτερικούς χώρους και να διασφαλιστεί η συνέχεια της οικονομικής δραστηριότητας τους.

Η εν λόγω δράση προδημοσιεύθηκε στις 11/1/2021, ώστε αφενός να ενημερωθούν εγκαίρως και να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους οι δυνητικά επιλέξιμες επιχειρήσεις, αφετέρου να διατυπωθούν/υποβληθούν οι ιδέες, απόψεις και γνώμες της αγοράς επί των διαφόρων θεμάτων της.

Στην αναλυτική πρόσκληση της δράσης, που αναμένεται να προκηρυχθεί εντός των επόμενων ημερών, ικανοποιούνται στο μέτρο του εφικτού,  αρκετά εξ αυτών, λαμβάνοντας υπόψη τους διαθέσιμους πόρους του ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 καθώς και την και Κοινοτική νομοθεσία (Βίβλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Κοινοτικοί Κανόνες κ.λπ.)

Η δράση θα αφορά στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ενεργά και επί της ουσίας στο λιανεμπόριο, ενώ  μετά την ένταξή τους στο πρόγραμμα,  θα δοθεί στις επιχειρήσεις -δικαιούχους επαρκής χρόνος για την υλοποίηση του έργου τους.

 

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση