Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Έντονο το ενδιαφέρον νέων επιχειρηματιών για το ΗΜΑ
Έντονο το ενδιαφέρον νέων επιχειρηματιών για το ΗΜΑ

Έντονο το ενδιαφέρον νέων επιχειρηματιών για το ΗΜΑ

Στην κατάμεστη η αίθουσα του Eπιμελητηρίου Mαγνησίας

Η Θεσσαλία είναι η 2η μετά την Αττική περιφέρεια σε βιομηχανικά , ενώ η Μαγνησία έχει αποθηκευμένα επικίνδυνα αποκάλυψε χθες από το βήμα του Επιμελητηρίου ο συν του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Βασίλης Λιόγκας, κατά τον χαιρετισμό του στην ενημερωτική που συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Ε και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος για την παρουσίαση του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων.

Να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών ήταν εμφανές και από το γεγονός ότι παρά το προχωρημένο της ώρας, η αίθουσα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας ήταν κατάμεστη από κόσμο.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Λιόγκας σημείωσε ότι το θέμα δεν είναι μόνο περιβαλλοντικό, αλλά κυρίως πολιτικό, γι' αυτό και γίνεται μία προσπάθεια από το Υπουργείο να γυρίσει μία νέα σελίδα με στόχο τον εκσυγχρονισμό ς διαχείρισης αποβλήτων.

Υπενθύμισε δε ότι στις 7/9/2016 επιβλήθηκε πρόστιμο στην Ελλάδα από την ΕΕ, ενώ η χώρα πληρώνει ημερησίως 30.000 ευρώ πρόστιμο για την μη σωστή διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων.

Ο κ. Λιόγκας κατέληξε υπογραμμίζοντας την σπουδαιότητα του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων, σημειώνοντας ότι από τότε που ξεκίνησε το ΗΜΑ ο αριθμός των εγγραφών δεκαπλασιάστηκε από 2.000 που ήταν πριν την εφαρμογή σε 20.000.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης  σημείωσε ότι η  προέκυψε ύστερα από συνεχείς οχλήσεις επιχειρηματιών σχετικά με την υποχρέωση εγγραφής ή μη στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων. «Η υιοθέτηση του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων παρότι δημιουργεί επιπρόσθετη σε πολλές , εντούτοις, αναμένεται να προσδώσει  σημαντικά πλεονεκτήματα και να οδηγήσει στην ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων. Καλό θα ήταν λοιπόν, όλοι οι επιχειρηματίες τις περιοχής μας, με αυξημένο το αίσθημα υπευθυνότητας που τους διακρίνει, να ανταποκριθούν στην υποχρέωση τους και να καταχωρήσουν σωστά τα αιτούμενα στοιχεία, ώστε να μπορέσει το Υπουργείο να αποκτήσει μία καλύτερη εικόνα για τον τρόπο διαχείρισης των αποβλήτων και με στοχευμένες παρεμβάσεις να προσπαθήσει να βελτιώσει τις διαδικασίες διαχείρισης των αποβλήτων και των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην αειφόρο ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην χώρα μας».

Παράταση κατά ένα δίμηνο της ημερομηνίας εγγραφής των υπόχρεων φορέων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και καταχώρησης των σχετικών εκθέσεων ετών 2015 και 2016 ζήτησε το μέλος Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος κα. Κιντά.

«Το αίτημα αυτό, προκύπτει από το γεγονός ότι δεν έχουν καταχωρηθεί ακόμη όλοι οι υπόχρεοι φορείς διαχείρισης των αποβλήτων, ώστε να γίνεται η απαραίτητη διασύνδεση, μεταξύ της επιχείρησης και του φορέα συλλογής και μεταφοράς αποβλήτων, σημείωσε κατά τον χαιρετισμό της η κα. Κιντά.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση