Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ενθουσιώδες Λαϊκό Πανηγύρι στο Αλιβέρι της Ν. Ιωνίας
Ενθουσιώδες Λαϊκό Πανηγύρι στο Αλιβέρι της Ν. Ιωνίας

Ενθουσιώδες Λαϊκό Πανηγύρι στο Αλιβέρι της Ν. Ιωνίας

Με ιδιίτερο ενθουσισμό και μεγάλη συμμετοχή κόσμου, πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Αλιβερίου Νέας Ιωνίας, στα πρώην εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, Λαϊκό Πανηγύρι ενάντια στον αποκλεισμό με τίτλο “ΟΛΟ ΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ“.

Το πανηγύρι συνδιοργάνωσαν η Ιερά , το Αλιβερίου () και το .

roma_panigyri_15

Το πρωί, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ο οποίος χειροθέτησε σε αναγνώστες δύο Ρομά.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως αυτή αποτέλεσε το αποκορύφωμα μιας προσπάθειας που έφερε το Δήμο, με την Κοινωνική Υπηρεσία, το Πανεπιστήμιο και την Τοπική Εκκλησία κοντά, για να συμπαρασταθούν όλοι οι φορείς στα παιδιά που σπουδάζουν τόσο στο Δημοτικό όσο και στο .

«Σήμερα έχουμε ένα πανηγύρι, που ξεκίνησε με τη Θεία Λειτουργία κι έτσι οι Ρομά εντάσσονται και μέσα στην εκκλησιαστική κοινότητα. Είμαστε εδώ για να επιβραβεύσουμε την προσπάθεια των παιδιών που συνεχίζουν στο σχολείο και πρώτευσαν», σημείωσε ερωτώμενος από Τοπικά Μέσα για την .

Στη συνέχεια, στον προαύλιο χώρο των πρώην εκπαιδευτηρίων, πλήθος κόσμου παρακολούθησε συναυλία της Παιδικής Χορωδίας «Δημητριάς», η οποία αποτελείται από παιδιά του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας και στη συνέχεια χόρεψε και τραγούδησε σε παραδοσιακούς ρυθμούς Ρομά και όχι μόνο.

Κατά τη διάρκεια της ς, βραβεύτηκαν τα παιδιά των Ρομά που αποτελούν την Ομάδα «Ρομαλαίοι» και είχαν τις λιγότερες απουσίες στο καθώς επίσης και η Ακαδημία του «Α. Σ. Δημητριάς».

"Αλιεύοντας" την είδηση