Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ένταξη στα ευεργετικά μέτρα ξενοδοχειακών επιχειρήσεων με οικειοθελείς αποχωρήσεις εργαζομένων
Ένταξη στα ευεργετικά μέτρα ξενοδοχειακών επιχειρήσεων με οικειοθελείς αποχωρήσεις εργαζομένων

Ένταξη στα ευεργετικά μέτρα ξενοδοχειακών επιχειρήσεων με οικειοθελείς αποχωρήσεις εργαζομένων

Ζητά με ερώτησή του ο βουλευτής Ν. της Ν.Δ.

Τη διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στα ευεργετικά για τις πληγείσες-από την πανδημία- επιχειρήσεις, ώστε να εντάσσονται υπό προϋποθέσεις και όσες κατέγραψαν οικειοθελείς εργαζομένων, ζητά με ερώτησή του από τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας, ο βουλευτής Ν. της Νέας Δημοκρατίας  , τονίζοντας πως το θέμα αγγίζει πολλούς επαγγελματίες ξενοδόχους και αποτελεί μείζον ζήτημα για την Ένωση Ξενοδόχων Ν. .

Αναλυτικά η ερώτηση του βουλευτή:

Αξιότιμοι κύριοι υπουργοί,

Συνεχώς οξύτερο γίνεται με την πάροδο του χρόνου το θέμα
της οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων, από τις επιχειρήσεις που ήταν ή συνεχίζουν να είναι σε , οι οποίοι βρήκαν εργασία σε άλλο εργοδότη. Αποτελεί στη συγκεκριμένη κρίσιμη χρονική περίοδο μείζον θέμα για την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, καθώς προβληματίζει, τόσο τους εργαζομένους που έχοντας τις προϋποθέσεις δεν μπορούν να αναζητήσουν καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, όσο και τις επιχειρήσεις που δεν μπορούν να αξιοποιήσουν ευεργετήματα  της πολιτείας, σε περίπτωση αποχώρησης του εργαζομένου.

Είναι απόλυτα κατανοητή, η  πρόβλεψη για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και του αριθμού των εργαζομένων ανά επιχείρηση, αλλά το γεγονός αυτό πολλές φορές οδηγεί στην ομηρία εργαζομένων και επιχειρήσεων και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, καθώς τα ευεργετικά και η υπολογίζονται με βάση τον αριθμό των εργαζομένων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα από τους ξενοδόχους του Νομού Μαγνησίας, κάποιες επιχειρήσεις δεν έχουν ανοίξει ακόμη αλλά και αυτές που θα ανοίξουν -ιδιαίτερα εκείνες οι οποίες ήταν συνεχούς λειτουργίας- πιθανόν να μην έχουν την ανάγκη των ίδιων εργαζομένων λόγω μειωμένης πληρότητας. Προτείνουν οι επιχειρήσεις από τις
οποίες οικειοθελώς αποχώρησαν οι , να συνεχίσουν να είναι
αποδέκτες των ευεργετικών προνομίων της Κυβέρνησης και παράλληλα να συμπληρώνουν τον αριθμό των εργαζόμενων, τουλάχιστον εντός του επόμενου εξαμήνου από την επαναλειτουργίας τους. Παράλληλα, αν η επιχείρηση επανέλθει στο % της  λειτουργίας της προηγούμενης χρονιάς, αυτό να συμβαίνει νωρίτερα.

Επιπλέον, είναι προφανές ότι διευκολύνεται η Πολιτεία και δεν
χρειάζεται να συνεχίζει να επιδοτεί τον εργαζόμενο και τις
ασφαλιστικές του εισφορές, εφόσον αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί από τον επόμενο εργοδότη.

Επειδή, η άμεση διευθέτηση του θέματος, τίθεται από τους ξενοδόχους του Νομού Μαγνησίας, προκειμένου να υπάρξει άμεση ανακούφιση στις επιχειρήσεις τους.

Επειδή, η οικειοθελής αποχώρηση των εργαζομένων προβληματίζει εργαζομένους και εργοδότες.

Επειδή, είναι ανάγκη να ρυθμιστεί το ζήτημα, ώστε να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν οι επιχειρήσεις από την .

Επειδή, μπορεί να υπάρξει ρύθμιση για τη δέσμευση των επιχειρήσεων, ώστε σε εύλογο σύντομο χρονικό διάστημα να αποκαταστήσουν τον αριθμό του προσωπικού τους.

Επειδή, οι ξενοδόχοι προσδοκούν την επανεκκίνηση του τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας.

Κατόπιν των ως άνω,

Ερωτάσθε Κύριοι υπουργοί:

 1. Προτίθεστε να αναλάβετε πρωτοβουλία, για τη διευθέτηση ενός τόσο
  κρίσιμου ζητήματος, όπως είναι η αντιμετώπιση των επιχειρήσεων, οι
  οποίες καταγράφουν οικειοθελή αποχώρηση εργαζομένων τους;
 2. Θα καταστούν -υπό προϋποθέσεις- δικαιούχοι των ευεργετημάτων οι
  επιχειρήσεις, στις οποίες καταγράφηκε μείωση του προσωπικού τους, όχι με πρωτοβουλία της ίδιας της επιχείρησης, αλλά εξαιτίας οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων;
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

 • Καμπανάκι Γραβάνη προς ανεμβολίαστους: Το 4ο κύμα θα σας αφορά αποκλειστικά #ανεμβολίαστοι - https://t.co/GzeJxGwkjl -

 • Σε τροχιά καύσωνα η χώρα #καύσωνας - https://t.co/FjrVO0SVFw -

 • Γλυκά Νερά: Ο 33χρονος ξήλωσε την κάμερα στο σαλόνι #ΓλυκάΝερά - https://t.co/AZTHB5Moat -

"Αλιεύοντας" την είδηση