Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ένταξη ατομικών επιχειρήσεων ξενοδοχειακών καταλυμάτων με δελτίο παροχής υπηρεσιών στην επιστρεπτέα προκαταβολή
Ένταξη ατομικών επιχειρήσεων ξενοδοχειακών καταλυμάτων με δελτίο παροχής υπηρεσιών στην επιστρεπτέα προκαταβολή

Ένταξη ατομικών επιχειρήσεων ξενοδοχειακών καταλυμάτων με δελτίο παροχής υπηρεσιών στην επιστρεπτέα προκαταβολή

Ερώτηση του . Μαγνησίας της .Δ. Αθανάσιου Λιούπη

Την ένταξη των ατομικών επιχειρήσεων ξενοδοχειακών καταλυμάτων με δελτίο παροχής υπηρεσιών, στην επιστρεπτέα προκαταβολή, ζητά με ερώτησή του προς στους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, ο βουλευτής . Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας , επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, πως πολλά μικρά ξενοδοχειακά καταλύματα της Μαγνησίας υπέβαλαν αίτημα για την ένταξή τους στη δεύτερη Επιστρεπτέα Προκαταβολή, ωστόσο δεν μπορούν να ενταχθούν, καθώς δεν διαθέτουν ταμειακή μηχανή.

Αναλυτικά η ερώτηση του Μαγνησίας

 Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με την που είχα από την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, αναγνωρίστηκε θετικά η άμεση ανταπόκριση της Kυβέρνησής μας με τα ευεργετικά μέτρα τα οποία ελήφθησαν, στα προβλήματα που προέκυψαν από την υγειονομική απειλή που πλήττει ακόμα την χώρα μας και κυρίως τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους.

Έντονη ανησυχία για την οικονομική βιωσιμότητά τους έχει εκφραστεί από τις ατομικές επιχειρήσεις του ξενοδοχειακού κλάδου, κατηγορία στην οποία ανήκουν πολλά μικρά ξενοδοχειακά καταλύματα της Μαγνησίας, καθώς δεν εντάχθηκαν στην πρώτη Επιστρεπτέα Προκαταβολή. Παρόλο που στη δεύτερη Επιστρεπτέα Προκαταβολή τους επετράπηκε να υποβάλουν σχετικό αίτημα, ακόμη και στην περίπτωση που δεν είχαν κανέναν εργαζόμενο, πολλές ατομικές επιχειρήσεις δεν μπορούν να ενταχθούν στο , εξαιτίας του γεγονότος, ότι δεν διαθέτουν ταμειακή μηχανή.

Ωστόσο, η δραστηριότητά τους τεκμηριώνεται από την λειτουργίας τους, από το γεγονός, ότι χρησιμοποιούν POS, υπηρεσίες για τις συναλλαγές με τους πελάτες τους και εκδίδουν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.

Ο τουριστικός τομέας στο Νομό Μαγνησίας, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, αποτελεί έναν από τους βασικούς κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής. Ο ρόλος του είναι καθοριστικός και η χρηματοδότηση μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής αποτελεί εργαλείο ρευστότητας για την επανεκκίνηση της τουριστικής-οικονομικής δραστηριότητας και την των επιχειρήσεων, που δεν κατάφεραν μέχρι στιγμής να χρηματοδοτηθούν από το ΤΕΠΙΧ.

Επειδή, η Πολιτεία, αφενός επιτρέπει στις ατομικές επιχειρήσεις του ξενοδοχειακού κλάδου να λειτουργούν με δελτίο παροχής υπηρεσιών στα καταλύματά τους, αφετέρου τις αποκλείει από τη συγκεκριμένη οικονομική διευκόλυνση.

Επειδή, οι επιχειρήσεις του συγκεκριμένου κλάδου έχουν αδιαμφισβήτητα πληγεί από την πανδημία και χρήζουν οικονομικής στήριξης.

Επειδή, δικαίωμα ένταξης έχουν ανεξαρτήτως ΚΑΔ, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής οι οποίες έχουν την έδρα τους ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα και λειτουργούν νομίμως, οι οποίες έχουν πληγεί οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού.

Επειδή, η επιστρεπτέα προκαταβολή αποτελεί εύχρηστο χρηματοδοτικό εργαλείο, με δεδομένο ότι οι οικονομικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και προς τρίτους πρέπει άμεσα να καλυφθούν.

Κατόπιν των ως άνω,

Ερωτάσθε κύριοι υπουργοί:

  1. Προτίθεστε να εντάξετε τις επιχειρήσεις ξενοδοχειακών καταλυμάτων που δεν διαθέτουν ταμειακή μηχανή (χρησιμοποιούν δελτίο παροχής υπηρεσιών), στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή;

  2. Προτίθεστε να χρηματοδοτήσετε με άλλο τρόπο τη συγκεκριμένη κατηγορία επιχειρήσεων;

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 35χρονης και βρέφους από τις Β. Σποράδες στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/ZLwth33Q3M -

  • Πτυχιακές και Διπλωματικές εξετάσεις στην Σχολή Βυζ. Μουσικής της Μητροπόλεως Δημητριάδος - https://t.co/GGuqGUaGqK… -

  • Εγκαινιάστηκε το Πολιτιστικό Κέντρο Καλών Νερών #ΠολιτιστικόΚέντροΚαλώνΝερών - https://t.co/QFzt00Tzjb -

"Αλιεύοντας" την είδηση