Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ »  Εντάσσονται και νέα έργα της Μαγνησίας στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”
 Εντάσσονται και νέα έργα της Μαγνησίας στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

 Εντάσσονται και νέα έργα της Μαγνησίας στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

Με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης  Στέλιο Πέτσα συναντήθηκε ο ς Ν. της Νέας Δημοκρατίας  Αθανάσιος Λιούπη και συζήτησαν θέματα που αφορούν στους Δήμους της .

 

Ο υπουργός ενημέρωσε τον κ. Λιούπη ότι στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Αξιολόγησης για το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” πρόκειται να εξεταστούν σημαντικά έργα για τη Μαγνησία.

Συγκεκριμένα, στον πρόκειται να ενταχθεί το σχολικό συγκρότημα  του Γυμνασίου- Αργαλαστής,  στη Σκόπελο η αγροτική οδοποιία και στον Βόλο το ΕΕΕΕΚ.

Ο κ. Λιούπης έθεσε στον υπουργό το πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει ο οικισμός Παλιουρίου στον Βόλο. Με βάση αίτημα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Μείζονος περιοχής Βόλου απαιτείται επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 200.000 πλέον .

Ο κ. Πέτσας ανταποκρίθηκε στο αίτημα και θα εντάξει τη δαπάνη αυτή στο πρόγραμμα λειψυδρίας, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα.

Ακόμη, ο ς ενημέρωσε τον υπουργό για τις που έχει σωρεύσει εδώ και πολλά χρόνια η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου (Κ.Ε.ΔΗ.ΖΑ.Μ.) και δεσμεύτηκε για τη λύση του χρόνιου προβλήματος.

Τέλος, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι θα γίνει άμεσα νομοθετική παρέμβαση για ρύθμιση των οφειλών προς τους Δήμους, η οποία αναμένεται με ενδιαφέρον από τους πολίτες προκειμένου να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς τους ΟΤΑ. Συγκεκριμένα, πρόκειται να αναβιώσουν οι 72-120 δόσεων για όσους έχουν απωλέσει προηγούμενη ρύθμιση, ενώ όσοι ενταχθούν για πρώτη φορά θα μπορέσουν να εξοφλήσουν σε 36-72 μηνιαίες δόσεις.

Ο κ. Λιούπης ευχαρίστησε τον υπουργό για την εποικοδομητική συνεργασία και την διάθεση για εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Μαγνησίας.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση