Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ένταση στο Δ.Σ. Βόλου για απορριμματοφόρο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας
Ένταση στο Δ.Σ. Βόλου για απορριμματοφόρο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας

Ένταση στο Δ.Σ. Βόλου για απορριμματοφόρο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας

Ένταση προκλήθηκε στη σημερινή έκτακτη, μεσημεριανή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Βόλου με μοναδικό θέμα τη λήψη απόφασης για αποστολή απορριμματοφόρου στον Δήμο Σκοπέλου.

Αφορμή για την ένταση στάθηκε απορριμματοφόρο του πρώην Δήμου Πορταριάς που από το 2010 παραμένει χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, που συνεπάγεται πρόστιμο ύψους 10.600 ευρώ, ενώ -όπως έγινε γνωστό- υπάρχουν και άλλα δημοτικά οχήματα σε παρόμοια κατάσταση.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο απορριμματοφόρο είναι καινούργιο και βρισκόταν από το 2010 στο αμαξοστάσιο Πορταριάς, διότι δεν διέθετε πινακίδες κυκλοφορίας ) και είχε βεβαιωθεί 10.600 € πρόστιμο στον οδηγό και στο Δήμο.

Την πληροφορία ότι το συγκεκριμένο απορριμματοφόρο δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας γνωστοποίησε ο σύμβουλος της «Δύναμης Βόλου» Αρ. Δουλόπουλος.

Η αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βιολέττα Καντόλα επιβεβαίωσε την πληροφορία, λέγοντας ότι το αυτοκίνητο, αν και καινούργιο ήταν αδρανοποιημένο στο Πολυδύναμο Κέντρο Πορταριάς, από το 2010, διότι κυκλοφορούσε χωρίς πινακίδες και είχε βεβαιωθεί πρόστιμο 9.100 € στο Δήμο Βόλου και 1.500 € στον οδηγό.

Ο σύμβουλος της «Επιλογής Ευθύνης» Νίκος Στόικος διερωτήθηκε γιατί ο δεν μπορεί να πληρώσει 9.000 € για να κυκλοφορήσει το απορριμματοφόρο, με αποτέλεσμα να δεχτεί επίθεση από συμβούλους της πλειοψηφίας, διότι ήταν αντιδήμαρχος επί της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής που δημιουργήθηκε το πρόβλημα.

Ο ίδιος είπε ότι την περίοδο εκείνη ήταν αντιδήμαρχος στην Δ.Ε. Αγριάς, όπου όλα ήταν τακτοποιημένα και σε ερώτηση του αντιδημάρχου Απ. Μαλαματίνη, αν είχε πινακίδες ένα συγκεκριμένο φορτηγό στην Αγριά, απάντησε ότι η άδεια ήταν σε νομικό πρόσωπο και όχι στο Δήμο.

Σε ερώτηση του συμβούλου της πλειοψηφίας Ανδρέα Ζέρβα προς τον Ν. Στόικο, αν τον αγγίζει το γεγονός ότι υπήρχαν οχήματα του Δήμου Βόλου, χωρίς πινακίδες, απάντησε ότι ήταν θέμα της Τεχνικής Υπηρεσίας και έπρεπε να τακτοποιηθεί και πρόσθεσε ότι καλά κάνει η Δημοτική Αρχή και τακτοποιεί το θέμα.

Τέλος ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αχ.Καλυβιώτης ρώτησε αν υπάρχουν και άλλα αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες, για να του απαντήσει η αντιδήμαρχος Καθαριότητας ότι υπάρχουν και άλλα οχήματα χωρίς πινακίδες, ενώ πρόσθεσε πως ήδη τακτοποιήθηκαν δύο οχήματα, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθούν πινακίδες για ένα τρίτο όχημα και απομένει ένα φορτηγάκι.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση