Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ένταση και αποχωρήσεις από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ
Ένταση και αποχωρήσεις από τη συνεδρίαση  του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ

Ένταση και αποχωρήσεις από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ

Με την αποχώρηση του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Κ. Γαργάλα, σημαδεύτηκε η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της , μετά την εξέλιξη που γνωστοποίησε στο σώμα ο δήμαρχος και προεδρος της Επιχείρησης Αχ. ότι, μέχρι την συζήτηση της ς της στην Επιτροπή του αρ. 152 στις 25 Σεπτεμβρίου έγινε δεκτό το αίτημα ς της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, που είχε κρίνει την αντικατάσταση του στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ μετά από υπόμνημα που είχαν καταθέσει σύμβουλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλο και για το οποίο κατέθεσε ένσταση η Επιχείρηση.

Ο κ. ζήτησε την απόφαση που να πιστοποιεί αυτό που λέχθηκε, με τον νομικό σύμβουλο της Επιχείρησης Αντ. Ξηρό να του απαντά ότι η απόφαση θα κοινοποιηθεί αύριο. «Δηλαδή παίζετε την ΔΕΥΑΜΒ στα ζάρια;» ρώτησε ο κ. με τον δήμαρχο να του απαντά ότι αν θέλει το έγγραφο να καταθέσει αίτηση για να το πάρει.

Μετά από διένεξη του κ. Γαργάλα με τον κ. Μπέο και λίγο πριν αποχωρήσει ο πρώτος δήλωσε: «θεωρώντας ότι οι αιτιάσεις τις οποίες ο Δήμαρχος προβάλλει είναι από ανώνυμες πολιτικές έως και υπερβατικές του Νόμου, θεωρώ ότι ισχύει η απόφαση της Αποκεντρωμένης και καταθέτω στα πρακτικά τη δήλωσή μου, θεωρώντας μη νόμιμη τη σύνθεση του Δ.Σ. και όλες τις αποφάσεις καθ' υπέρβαση του Νόμου θα τις προσβάλω».

Ο ίδιος επισήμανε ότι η πλειοψηφία αναλαμβάνει την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία της ΔΕΥΑΜΒ και ζήτησε και από την Διοίκηση της Επιχείρησης να αναλάβει την ευθύνη και πρόσθεσε: «Ρίχνε τε το καράβι στα . Θεωρούμε ως παράταξη ότι κάθε απόφαση που θα ληφθεί είναι αυτή τη στιγμή έξω από το πνεύμα του Νόμου. Αυτό που γίνεται είναι με αποκλειστική ευθύνη της πλειοψηφίας κι εφιστούμε την προσοχή σε όλους να είναι προσεκτικοί στην παρουσία τους στο Δ.Σ. , καθώς με την συμμετοχή τους θα επιφέρουν πειθαρχικές διώξεις», διευκρινίζοντας ότι η απλή κατάθεση ένστασης δεν επιφέρει ανατροπή της απόφασης που έχει κοινοποιηθεί, ενώ κατηγόρησε την Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ για ανακολουθία καθώς όπως ανέφερε «Στις 111.45 ενημερωθήκαμε ότι δε θα γίνει η συνεδρίαση και στις 12.20 μας είπαν ότι θα γίνει».

Στη συνέχεια, το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα την παραπομπή υπαλλήλων στο πενταμελές Πειθαρχικό Συμβουλίο για δυσλειτουργία των ΕΕΛ από τις 9 έως 15 Μαϊου 2015, με την αιτιολογία περί αδιαφορίας, αμέλειας, ατελούς ή πλημμελούς εκτέλεσης υπηρεσιακού καθήκοντος και περί δυσφήμισης της Επιχείρησης.

Οι υπάλληλοι θα κληθούν εγγράφως απ;o το πενταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο και αφού απολογηθούν το πειθαρχικό θα αποφασίσει για τον αν θα τους επιβληθεί ποινή ή αν θα απαλλαγούν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση