Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ένσταση στην Αποκεντρωμένη για την αντικατάσταση των ανεξάρτητων από τα Ν. Π.
Ένσταση στην Αποκεντρωμένη  για την αντικατάσταση των ανεξάρτητων από τα Ν. Π.

Ένσταση στην Αποκεντρωμένη για την αντικατάσταση των ανεξάρτητων από τα Ν. Π.

στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα καταθέσουν αύριο οι έξι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι (Ελένη Μεϊκοπούλου, Φωτεινή Κοκκινάκη, Κ. Γαργάλας, Μ. Δραμητινός, Ιωαν. Μολοχίδης και Ι. Αποστολάκης), οι οποίοι σε απογευματινη συνεντευξη τύπου στην ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ χαρακτηρισαν έωλη, αυθαίρετη και παράνομη την που λήφθηκε το μεσημέρι στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου για αντικατάστασή τους στα Νομικά Πρόσωπα και στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου.

Αρχικά ο κ. Δραμητινός, χαρακτήρισε αυθαίρετη και παράνομη την αντικατάστασή τους, τονίζοντας ότι αύριο θα κατατεθεί σχετική στην και πρόσθεσε: «Ζητήσαμε να αναβληθεί το θέμα μέχρι να μας γνωστοποιηθεί η γνωμοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά δεν έγινε αποδεκτό. Φαίνεται τους ενοχλούσε η αντιπολίτευση που γίνονταν».

Στη συνέχεια η Φωτεινή Κοκκινάκη, χαρακτήρισε έωλη την του Συμβουλίου, εξηγώντας ότι δεν μπορεί να έρχεται ως κατεπείγον θέμα στο Συμβούλιο, καθώς δε χρήζει άμεσης λύσης, ενώ άσκησε στη στάση που κράτησε ο Μαργ. , υποστηρίζοντας ότι δίνει σκαλοπατάκι στην Δημοτική Αρχή να φιμώσει τις .

Ακολούθως ο Ιασ. Αποστολάκης, είπε ότι θα έπρεπε και οι άλλες να αποχωρήσουν , αλλά και οι άλλοι ανεξάρτητοι σύμβουλοι, ενώ για το νομικό κομμάτι, δήλωσε ότι «μόνο με παραίτηση ή μη άσκηση καθηκόντων γίνεται αντικατάσταση των μελών».

Η Ελένη Μεϊκοπούλου, σημείωσε ότι οι σύμβουλοι θα προσβάλλουν κάθε απόφαση που θα λάβει από εδώ και πέρα το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Κ. Γαργάλας, χαρακτήρισε χυδαία την που γίνεται από την Δημοτική Αρχή, ενώ για τις γνωμοδοτήσεις που προσκομίστηκαν από τη Δημοτική Αρχή, σημείωσε: «η απόφαση στηρίχτηκε σε μία γνωμοδότηση της ΚΕΔΕ που είναι το συνδιαλιστικό όργανο των ΟΤΑ και σε αυτή την γνωμοδότηση πάτησε και η γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου του Δήμου κας Παπαγιαννίτση η οποία όμως δεν είναι τεκμηριωμένη.

Υπάρχει γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους του 2013 που είναι πιο πρόσφατη από αυτή της ΚΕΔΕ που είναι του 2012, σύμφωνα με την οποία ο ανεξάρτητος σύμβουλος μπορεί να κρατήσει τις θέσεις στα Νομικά Πρόσωπα, εκτός από αυτές της Αντιπροεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου,της ΕΠΖ και Οικονομικής Επιτροπής».

Τέλος, ο κ. Γαργάλας είπε ότι σε αυτή την απόφαση «υπέκυψε – οδηγήθηκε τόσο ο κ. όσο και οι άλλες μειοψηφίες. Χθες ήταν το , σήμερα οι ανεξάρτητοι κι αύριο όλοι οι άλλοι».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παρουσιάζεται το βιβλίο «#Βασιλική» της Λεμονιάς Μουλά #Βασιλική - https://t.co/kBgYuiE1qn -

  • Εκτελούσε παράνομα #εργασίες σε εξωτερικό λουτρό  #εργασίες - https://t.co/RckgBgYdkI -

  • Διακρίσεις και θέσεις στο βάθρο από τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου στο Μέτσοβο Ursa Trail - https://t.co/Fa4FqjOWh6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση