Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ένωση Ξενοδόχων: Άνοιγμα του τουρισμού στη Μαγνησία και ιδιαίτερα στο Πήλιο στις 14 Μαϊου
Ένωση Ξενοδόχων: Άνοιγμα του τουρισμού στη Μαγνησία και ιδιαίτερα στο Πήλιο στις 14 Μαϊου

Ένωση Ξενοδόχων: Άνοιγμα του τουρισμού στη Μαγνησία και ιδιαίτερα στο Πήλιο στις 14 Μαϊου

Το άνοιγμα του τουρισμού και στη Μαγνησία και ιδιαίτερα στο Πήλιο στις 14 Μαϊου ζητά η Ένωση Ξενοδόχων με επιστολή της προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων Νικ. Χαρδαλιά.

 

Στην επιστολή αναφέρεται:

“Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,

είναι η πρώτη φορά που επικοινωνούμε μαζί σας, προκειμένου να αναπτύξουμε ένα τεράστιο πρόβλημα, το οποίο έρχεται να προστεθεί σε όλα αυτά τα προβλήματα που μας ταλανίζουν το τελευταίο διάστημα. Παράλληλα, θα θέλαμε να δεχθείτε τις ευχαριστίες μας για το έργο που έχετε επιτελέσει όλο αυτό το διάστημα μέσα σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, την οποία κατά κοινή ομολογία διαχειριστήκατε αποτελεσματικά. Εξάλλου, είναι η πρώτη φορά που είχαμε άμεση επαφή με τα κυβερνητικά στελέχη και έτσι μπορούσαμε να μεταφέρουμε και τα προβλήματα αλλά και να ενημερώσουμε για τις μικρές λεπτομέρειες, ώστε να επιλυθούν κάποια ζητήματα. Αυτός είναι και ο λόγος που απευθυνόμαστε σε εσάς.

Όπως γνωρίζετε ήδη, κε Χαρδαλιά, τα ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά και τυπικά και επί της ουσίας το τελευταίο χρόνο. Κάποια ξενοδοχεία λειτούργησαν περίπου για 2-3 μήνες την καλοκαιρινή περίοδο και κάποια άλλα εποχικά, ιδιαίτερα των ορεινών όγκων της ς μας, παραμένουν κλειστά και στην ουσία θα επαναλειτουργήσουν στην καλύτερη περίπτωση τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο του 2021. Τα ξενοδοχεία έχουν υπομείνει όλη αυτή την δύσκολη κατάσταση κατανοώντας το υγειονομικό πρόβλημα και αποδεχόμενα ότι το σημαντικότερο θέμα είναι η και η .

Το τελευταίο διάστημα υπήρχε μια ελπίδα ώστε τα ξενοδοχεία να λειτουργήσουν την περίοδο των πασχαλινών εορτών προκειμένου να γίνει μια πρώτη προσπάθεια επανόδου σε μερική κανονικότητα. ια άλλη μια φορά κατανόησαν το πρόβλημα λόγω της υφιστάμενης κατάστασης της ς μας και αποδέχθηκαν τη συνέχιση των μέτρων της απαγόρευσης κυκλοφορίας μεταξύ των νομών και της συνέχισης της μη λειτουργίας της εστίασης, καθότι ούτως ή άλλως, κύριε Χαρδαλιά, θα ήταν αδύνατον να λειτουργήσουν μικρά ξενοδοχεία της περιοχής μας, χωρίς την παράλληλη λειτουργία της εστίασης.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και αναμένουμε το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου, κάτι που δε θα ισχύσει για εμάς διότι, μιας και δεν αναμένουμε μαζικό τουρισμό στις περιοχές μας, πιστεύουμε ότι θα επαναλειτουργήσουμε επί της ουσίας στην καλύτερη περίπτωση τον μήνα Ιούνιο.

Βλέπουμε, όμως, να υπάρχουν δημοσιεύματα σε διάφορα δημοσιογραφικά site ακόμη και σε δελτία ειδήσεων περί μεγάλης πληρότητας σε πολλές περιοχές της Ελλάδος κατά την πασχαλινή περίοδο, στη δε περίπτωση της Μαγνησίας ακούμε για πληρότητες ύψους 85%.

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, κύριε Χαρδαλιά  και ένα είναι σίγουρο ότι αναφέρονται σε πιθανές πληρότητες της γνωστής σε όλους μας πια βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Αναρωτιόμαστε με ποιό καθεστώς ελπίζουν σε τέτοια προσέλευση, μιας και είναι γνωστό ότι θα απαγορεύεται η κυκλοφορία μεταξύ των νομών.

Δεν έχει αρχίσει η λειτουργία τη βραχυχρόνιας μίσθωσης, κύριε Χαρδαλιά, γιατί απλά δεν δόπη ποτέ.

Τα ξενοδοχεία υποχρεούνται, πολύ ορθά θα προσθέσουμε εμείς, την τήρηση αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα οποία τήρησαν με θρησκευτική ευλάβεια, κατά την διάρκεια της λειτουργίας τους την προηγούμενη περίοδο, δίνοντας έτσι προστιθέμενη αξία στην και την διεθνή εικόνα της χώρας μας ως ασφαλή προορισμό. Απορούμε ειλικρινά πως γίνονται κρατήσεις στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, εφόσον πρώτον απαγορεύεται η κυκλοφορία και δεύτερον μιας και στα πλαίσια των κρατήσεων τους δεν εγγυώνται στους πελάτες τους υπεύθυνα κάποιο υγειονομικό πρωτόκολλο, κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, απ' ότι γνωρίζουμε, εγκεκριμένα από το Υπουργείο. Παρακαλούμε να ελέγξετε και αυτό το θέμα.

Και όλο αυτό συνεχίζει να συμβαίνει, ενώ τα ξενοδοχεία αναμένεται να επαναλειτουργήσουν με τα ίδια περίπου πρωτόκολλα και προϋπόθεση τη δι rapid test και , προκειμένου να διασφαλίσουν την εργαζομένων, εργοδοτών και επισκεπτών, ενώ στην περίπτωση των βραχυχρόνιων καταλυμάτων δεν προβλέφθηκε και δεν προβλέπεται κανένα μέτρο, κανένας κανόνας για την λειτουργία τους.

Θέλουμε να σκεφθείτε, κύριε υφυπουργέ, την απορία αλλά και το παράπονο των ξενοδόχων και γενικότερα των νόμιμων καταλυμάτων παρατηρώντας το φαινόμενο αυτό. Πιστεύουμε ότι αυτή η κατηγορία καταλυμάτων έχει διαφύγει της προσοχής σας. Και είμαστε σίγουροι ότι θα δείτε με προσοχή και θα λάβετε τα ανάλογα μέτρα για την πάταξη αυτού του φαινομένου. Σε μια περίοδο που η χώρα μας κάνει τεράστιες προσπάθειες να διατηρηθεί ως μια πράσινη χώρα και η περιοχή μας ως μια πράσινη περιοχή, θεωρούμε ότι εάν υπάρξει αυτή η κινητικότητα σε αυτού του είδους τα καταλύματα, επαναλαμβάνουμε χωρίς τεστ κ.τ.λ., είναι πολύ πιθανό να χάσουμε το στοίχημα της επαναλειτουργίας μας. Ομολογουμένως είδαμε τις τελευταίες ημέρες αυστηρούς ελέγχους, όμως αυτοί πρέπει να επεκταθούν και να γίνουν ακόμη πιο αυστηροί, ώστε να περιοριστεί αυτό το φαινόμενο. Σας ενημερώνουμε, δε, ότι στα μικρά χωριά του Πηλίου, που όλοι γνωριζόμαστε, είδαμε συχνά κατά τη διάρκεια του χειμώνα προσέλευση σε τέτοιου είδους καταλύματα. Τώρα όμως το πρόβλημα γιγαντώθηκε.

Περιμένοντας την απάντησή σας για την άμεση λύση όχι μόνο για την περίοδο των διακοπών αλλά και γενικότερα, παραμένουμε στη διάθεσή σας για πιθανές επεξηγήσεις.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση