Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Π.Ε. Μαγνησίας
Ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Π.Ε. Μαγνησίας

Ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Π.Ε. Μαγνησίας

Δημοπρατείται από την   έργο 1,7 εκατ. ευρώ

 

Ένα ακόμη οδικό έργο δημοπρατείται το επόμενο διάστημα από την στην και Σποράδων. Πρόκειται για το έργο «Κατεπείγουσα αποκατάσταση βλαβών τεχνικών έργων οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας», προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το της Περιφέρειας.

«Σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες, δρομολογούμε ένα  νέο οδικό έργο για την ενίσχυση της ασφάλειας στην » δηλώνει ο περιφερειάρχης  Θεσσαλίας Κώστας . «Τα έργα που μελετά, δρομολογεί, χρηματοδοτεί και κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζουν τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, δημιουργούν και φέρνουν χρήμα στην τοπική πραγματική » προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Παρεμβάσεις

Με το έργο πρόκειται να αποκατασταθούν βλάβες στο επαρχιακό  οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, οι οποίες προκλήθηκαν από τις ακραίες βροχοπτώσεις του Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2019, σε περιοχές της Μαγνησίας. Ο μεγάλος όγκος νερού που έπεσε στην περιοχή είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν βλάβες κυρίως στο οδόστρωμα, στα πρανή, στα τοιχία αντιστήριξης  και στις τάφρους αποχέτευσης ομβρίων.

Προκλήθηκαν εκτεταμένες καθιζήσεις σε των οδών – καταπτώσεις πρανών, κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο και επιδείνωση  σε πολύ μεγάλο βαθμό μικρών βλαβών στο οδόστρωμα καθώς επίσης  βλάβες στον εξοπλισμό των οδών όπως στηθαία, στύλοι επισήμανσης οριογραμμών.

Για  την αποκατάσταση, προβλέπονται οι παρακάτω :

  • Κατασκευή νέων τοίχων αντιστήριξης από σκυρόδεμα κατηγορίας C20/25 και επεκτάσεις υπαρχόντων τοίχων αντιστήριξης για την αντιστήριξη των πρανών ανάντι και κατάντι της οδού, αποκατάσταση φρεατίων καθώς και διαμορφώσεις των εισόδων και εξόδων των τεχνικών από σκυρόδεμα, και κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου σε θέσεις που θα υποδείξει η  υπηρεσία.
  • Κατασκευή νέων φρεατίων συλλογής επιφανειακών υδάτων
  • Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης με συρματοκιβώτια
  • Κατασκευή πασσαλοσυστοιχιών με ενιαίο κεφαλόδεσμο για σταθεροποίηση των κατολισθήσεων
  • Αποκατάσταση των βλαβών των ερεισμάτων και της υπόβασης – βάσης του οδοστρώματος όπου απαιτείται όπως και αντιστοίχως των ασφαλτικών στρώσεων
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/bJmmFvYWED -

  • Εντυπωσίασαν σε αγώνες οι αθλητές του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/J2kMlTQVcF -

  • Φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - https://t.co/vtKdMWO2fB… -

"Αλιεύοντας" την είδηση