Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ενημέρωση για την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες της Σκοπέλου
Ενημέρωση  για την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες της Σκοπέλου

Ενημέρωση για την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες της Σκοπέλου

Ενημέρωση για την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες της νήσου Σκοπέλου ζητά από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας , με σχετική επιστολή που απέστειλε.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: “κ. Υπουργέ,Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να μας ενημερώσετε σχετικά με την καθυστέρηση που παρατηρείται, στην καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες της νήσου Σκοπέλου από την καταστροφική της 22ας και 23ης Σεπτεμβρίου 2015. Σας ενημερώνουμε ότι καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες έντονων παραπόνων από τους πληγέντες, οι οποίοι έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται λόγω του ότι ήδη έχει ξεκινήσει η θερινή και οι επαγγελματίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους.

Ως και Σποράδων από την πρώτη ημέρα εκδήλωσης του ακραίου φυσικού φαινομένου ήμασταν παρόντες και καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να κάνουμε τις απαραίτητες από το Νόμο ενέργειες, ώστε να υπάρξει η άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες κατοίκους της Σκοπέλου. Έγκαιρα καταγράψαμε τις στο νησί και ολοκληρώσαμε τον πίνακα των πληγεισών επιχειρήσεων και τον οποίο αποστείλαμε ακριβώς μετά την έκδοση της προαπαιτούμενης για την αποστολή των φακέλων Υπουργικής Απόφασης, για οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών.

Πιο συγκεκριμένα, η Υπουργική Απόφαση για την οριοθέτηση περιοχών, εκδόθηκε στις 11 Μαρτίου και μόλις μία ημέρα αργότερα η αρμόδια Επιτροπή απέστειλε τον συγκεντρωτικό πίνακα των πληγεισών περιοχών προς το Υπουργείο Οικονομικών, με κοινοποίηση και στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών.

Η πλήρης και τεκμηριωμένη καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν οι επαγγελματίες του νησιού αποτέλεσε και αποτελεί προτεραιότητά μας, γι’ αυτό άλλωστε είχαν μετέβη άμεσα και επί τόπου Κλιμάκια των Υπηρεσιών μας, παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού, ώστε εν συνεχεία να προχωρήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες από την Πολιτεία για την αποκατάσταση κι ανακούφιση των ζημιωθέντων βάση της κείμενης νομοθεσίας.

Η Δ/νση Τεχνικών Έργων των , σε συνεργασία με το Δήμο Σκοπέλου, και κατόπιν των παρεμβάσεων του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας προς τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους Υπουργούς σχετικά με τις ενέργειες αποκατάστασης των πληγέντων, ολοκλήρωσε άμεσα την διαδικασία καταγραφής των ζημιών στις επιχειρήσεις. Σε ότι μας αναλογεί ενεργήσαμε άμεσα και χωρίς καμία απολύτως καθυστέρηση.

Ζητούμε να μας ενημερώσετε σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες καταβολής αποζημιώσεων, ώστε με τη σειρά μας να είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε τους κατοίκους και επαγγελματίες της Σκοπέλου για τις ενέργειες του Υπουργείου σας, καθ’ότι οι ίδιοι αναμένουν με ιδιαίτερη αγωνία την καταβολή χρημάτων, ώστε να μπορέσουν να θέσουν ξανά σε λειτουργία τις επιχειρήσεις τους.

Ελπίζουμε η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων να ολοκληρωθεί άμεσα, ειδάλλως η οικονομική ζημιά των επαγγελματιών της νήσου Σκοπέλου θα είναι οδυνηρή”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Θεόδωρος Βερνάρδος #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/lV4wpoM2MG -

  • Στον Όλυμπο, σε συνθήκες καύσωνα, έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/4XL00xIQHc -

  • Τριάντα τα θετικά κρούσματα covid-19 στη  Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/3eYYgtmiXo -

"Αλιεύοντας" την είδηση