Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ενημέρωση για τη νόμιμη χρήση μουσικής σε επιχειρήσεις
Ενημέρωση για τη νόμιμη χρήση μουσικής σε επιχειρήσεις

Ενημέρωση για τη νόμιμη χρήση μουσικής σε επιχειρήσεις

Από την Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων αναφορικά με τη νόμιμη χρήση μουσικής σε επιχειρήσεις, ανακοινώνονται τα εξής: «Η  Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων (Ε.Υ.Ε.Δ.) του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας, βάσει της υπ’ αριθμ.  262844/18408/13772/689/04.06.2018 (ΦΕΚ Β΄ 2085/07.06.2018) υπουργικής απόφασης, έχει αναλάβει την εκπροσώπηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δικαιωμάτων των δικαιούχων – μελών της Ανεξάρτητης Οντότητας Διαχείρισης του άρθρου 50 του ν. 4481/2017, της οποίας η άδεια ανακλήθηκε δυνάμει της υπ’ αριθμ. 224747/4952/15.05.2018 (ΦΕΚ Β΄ 1767/17.05.2018) υπουργικής απόφασης. Επίσης η ΕΥΕΔ, σύμφωνα με το νόμο και για όσο χρόνο διαρκεί η συλλογική διαχείριση από αυτήν, νομιμοποιείται να συνάπτει και νέες εκπροσώπησης με πνευματικούς δημιουργούς, εκδότες και με άλλους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης.

 

Με βάση τα ανωτέρω, η ΕΥΕΔ έχει ως σκοπό τη διαχείριση  και προστασία από παράνομες χρήσεις των δικαιωμάτων των δικαιούχων – μελών της, λειτουργεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2121/1993 και του Ν. 4481/2017 και ασκεί συλλογική διαχείριση των δικαιωμάτων των δικαιούχων – μελών της, Ελλήνων και ξένων και  χορηγεί την απαιτούμενη άδεια χρήσης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας σχετικά με τη χρήση έργων μουσικής για το εκπροσωπούμενου από αυτήν μουσικό ρεπερτόριο.

Σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4481/2017 οι χρήστες οφείλουν να παραδίδουν στον οργανισμό συλλογικής διαχείρισης, καταλόγους των έργων που έχουν χρησιμοποιήσει και των προγραμμάτων που έχουν δημόσια εκτελέσει ή μεταδώσει ραδιοτηλεοπτικά  όπως και όλες τις συναφείς πληροφορίες που διαθέτουν σχετικά με τη χρήση των δικαιωμάτων που εκπροσωπεί ο οργανισμός συλλογικής διαχείρισης και που είναι αναγκαίες για την εφαρμογή των αμοιβολογίων, την είσπραξη των εσόδων από δικαιώματα και τη διανομή και καταβολή των ποσών που οφείλονται στους δικαιούχους – μέλη της.

Η ΕΥΕΔ έχει στείλει ήδη ενημερωτικές εγκυκλίους προς επιχειρήσεις, ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και άλλους φορείς που χρησιμοποιούν μουσική, σχετικά με την υποχρέωση που έχουν ως χρήστες μουσικών έργων, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2121/1993  και του ν. 4481/2017 περί πνευματικής ιδιοκτησίας, για τη λήψη άδειας χρήσης μουσικής και την καταβολή της αμοιβής των δικαιωμάτων, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο νόμο για τη συλλογική διαχείριση.

Eπίσης ,  ομάδα ειδικών εμπειρογνωμόνων της ΕΥΕΔ έχει καταρτίσει αμοιβολόγιο προσαρμοσμένο στις υπάρχουσες συνθήκες,  το οποίο είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας και στην ιστοσελίδα της ΕΥΕΔ.

Σημειώνεται η  υποχρέωση επιχειρήσεων   να προμηθευτούν την άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικής  ώστε να  τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την αδειοδότηση και είσπραξη των αναλογούντων πνευματικών δικαιωμάτων και την περαιτέρω απόδοση αυτών από την ΕΥΕΔ στους δικαιούχους της.

jΓια τον ίδιο σκοπό  διαπιστευμένοι συνεργάτες της ΕΥΕΔ , επισκέπτονται τους χώρους χρήσης μουσικής  για να ενημερώσουν τους υπεύθυνους για τις οικονομικές τους υποχρεώσεις και τον τρόπο καταβολής τους. Πρόκειται για τους μόνους αρμόδιους για τα παραπάνω και η νόμιμη αυτή αρμοδιότητα αποδεικνύεται  με επίσημη έγγραφη εξουσιοδότηση και ειδική ταυτότητα που φέρει  τη φωτογραφία τους, αρμοδίως υπογεγραμμένη.

Στην περιοχή της Μαγνησίας, ο διαπιστευμένος συνεργάτης της ΕΥΕΔ είναι η  Αμαλία Κεφαλά (κιν.6936097784)».                                    

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τσιτσιπάς: Στον επόμενο γύρο του Roland Garros #ΣτέφανοςΤσιτσιπάς - https://t.co/1bVwW98YiE -

  • Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να αρχίσουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν τα social media; - https://t.co/lGAOup87kt -

  • Τουρκικές εκλογές: Νικητής ο Ερντογάν #Τουρκικέςεκλογές - https://t.co/oLQiZbdeUG -

"Αλιεύοντας" την είδηση