Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ενημέρωση για οφειλές Γ.Ε.Μ.Η. έτους 2015
Ενημέρωση για οφειλές Γ.Ε.Μ.Η. έτους 2015

Ενημέρωση για οφειλές Γ.Ε.Μ.Η. έτους 2015

 

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας ενημερώνει τα μέλη της ότι κατά τη χθεσινή Συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας ελήφθη κατά πλειοψηφία απόφαση με την οποία παρέχεται εξουσιοδότηση προς την ΚΕΕΕ για την αποστολή Τελών στην Δ.Ο.Υ. προς βεβαίωση και είσπραξη μέσω ΚΕΔΕ για το έτος 2015.

Τη συγκεκριμένη πρόταση μειοψήφησε μόνο ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Πλαστάρας Τρύφων. Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ εξέφρασε έντονη διαφωνία και προβληματισμό, αφενός για να υπάρξουν ρυθμίσεις προς όσους χρωστούν στο και αφετέρου γιατί υπάρχει κίνδυνος ενσωμάτωσης και των επόμενων ετών (2016, 2017, 2018) προς τη Δ.Ο.Υ. Αυτό θα αποτελέσει ένα πρόσθετο βάρος στις ήδη δοκιμαζόμενες επιχειρήσεις τη στιγμή μάλιστα που η βεβαίωση του ποσού στις Δ.Ο.Υ. θα επιφέρει τόκους και προσαυξήσεις, αν υπάρχει καθυστέρηση ως προς την πληρωμή. Δεν είναι δυνατόν όταν η Κυβέρνηση ρυθμίζει τις οφειλές σε 120 δόσεις να υπάρχει τέτοια λογική προς τις οφειλές του Γ.Ε.Μ.Η. Εδώ επικρατεί η λογική του «παραλόγου».

Φυσικά ελλοχεύει ο κίνδυνος της πενταετίας, που σημαίνει παραγραφή αυτής της οφειλής αυτού του έτους και γι’ αυτό ζητήθηκε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση εκ νέου των επαγγελματιών μέσω των ΜΜΕ , προκειμένου να μην οδηγηθούν στη βεβαίωση των χρεών στις Δ.Ο.Υ.

“Καλούμε τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους που έχουν οφειλές του 2015 στο Γ.Ε.Μ.Η. να τις τακτοποιήσουν άμεσα πριν βεβαιωθούν και μεταφερθούν στη Δ.Ο.Υ. με τις αντίστοιχες συνέπειες (τόκους και επιβαρύνσεις).

Η ΟΕΒΕΜ θα παρακολουθήσει στενά τις αποφάσεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και ειδικότερα τις αποφάσεις που θα λάβει στις αρχές Νοεμβρίου στα Χανιά και θα τοποθετηθεί, ενημερώνοντας τα μέλη για τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε αυτή την εκδήλωση. Σε κάθε περίπτωση οι επαγγελματίες θα πρέπει να τακτοποιήσουν τις οφειλές άμεσα”αναφέρεται χαρακτηριστικά.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση