Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ενέργεια-καύσιμα βάζουν “φωτιά” στην αγορά
Ενέργεια-καύσιμα βάζουν “φωτιά” στην αγορά

Ενέργεια-καύσιμα βάζουν “φωτιά” στην αγορά

 Συνάντηση διοίκησης του Επιμελητηρίου με την βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου

Η σκληρή εικόνα που παρουσιάζει αυτή την περίοδο η αγορά και η αγωνία των επαγγελματιών της για την καθημερινή επιβίωση απασχόλησαν τη συνάντηση που είχαν στο το απόγευμα της Πέμπτης 2 Ιουνίου η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου με τον πρόεδρο Αριστοτέλη Μπασδάνη, τον Β’ αντιπρόεδρο Αριστείδη Σαββάκη, τον γενικό γραμματέα Βασίλη Ζαχείλα και τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΜ και Β. Σποράδων   Κωνσταντίνο Τσουράπα.

Οι εκπρόσωποι της διοίκησης έθεσαν στην κ. Παπανάτσιου τα κύρια ζητήματα που απασχολούν αυτή την ώρα τους επαγγελματίες,  ζητώντας την άμεση παρέμβασή της για την επίλυσή τους.

Μεταξύ αυτών ήταν και η επαναφορά των 120 δόσεων χωρίς προσαυξήσεις που θα δώσει καίρια ανάσα στην πλειοψηφία των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που ασφυκτιούν, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν και την επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Σ’ αυτό το σημείο η κ. Παπανάτσιου, υπενθύμισε ότι η διαγραφή ενός μέρους του χρέους που έχει δημιουργηθεί από την πανδημία αποτελεί μέρος του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έχει ασχοληθεί η ίδια προσωπικά και με το ζήτημα του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα που είναι από τους μεγαλύτερους στην ΕΕ.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου  τόνισε ότι η μείωση του φόρου θα συγκρατούσε την ξέφρενη πορεία της τιμής των καυσίμων που αναμφισβήτητα δημιουργούν ένα σπιράλ αρνητικών εξελίξεων τόσο στον πρωτογενή, όσο και στον δευτερογενή τομέα.

Υπογράμμισε ακόμη ότι ταυτόχρονα με την πίεση που πρέπει να ασκηθεί στο ζήτημα αυτό, η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ενέργειας «βάζει φωτιά» σε κάθε επαγγελματικό προϋπολογισμό.

Η κ. Παπανάτσιου από την πλευρά της μίλησε για αυθαιρεσία από την πλευρά των παρόχων, για την οποία δεν υπάρχει κανένας κρατικός και υπερθεμάτισε της πρωτοβουλίας του Επιμελητηρίου και του ΔΣΒ για τη συνδρομή τους σε αιτήσεις προσωρινής δικαστικής προστασίας επαγγελματιών που έρχονται αντιμέτωποι με διακοπή ηλεκτροδότησης.

Επίσης η κ. Παπανάτσιου έθεσε και το ζήτημα του αγροτικού τομέα, για τον οποίο δεν υπάρχει -όπως επεσήμανε- κανένας κρατικός σχεδιασμός με αποτέλεσμα, όπως προέβλεψε, να βρισκόμαστε μπροστά στον κίνδυνο οι αγρότες να αδυνατούν να καλλιεργήσουν, προκαλώντας σοβαρές ελλείψεις στην αγορά.

Ακόμη, τα μέλη της διοίκησης έθεσαν και το θέμα των σχολών τεχνιτών που πλέον δεν υπάρχουν στη Μαγνησία, εκφράζοντας την βούληση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας να συνδράμουν στην επαναλειτουργία τους.

Στο τέλος της γόνιμης συζήτησης η κ. Παπανάτσιου δεσμεύτηκε να προωθήσει τα θέματα του τέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου με σχετικές ερωτήσεις στην Βουλή.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση