Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ενδιαφέρον πανελλήνιο συνέδριο βοτανικής και φυτολογίας στο Βόλο
Ενδιαφέρον πανελλήνιο συνέδριο βοτανικής και φυτολογίας στο Βόλο

Ενδιαφέρον πανελλήνιο συνέδριο βοτανικής και φυτολογίας στο Βόλο

Eνδιαφέρον πανελλήνιο συνέδριο με θέμα τα αρωματικά φυτά και τα βότανα από την αρχαιότητα έως σήμερα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Μαΐου στο “Vallis Resort” στην . Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανάδειξη της χρησιμότητας των βοτάνων στην ιατρική, την διατροφή, την υγεία, την ευεξία, την καθώς και στις νέες προοπτικές οικονομικής ς που μπορούν να προσφέρουν τα βότανα του Πηλίου και της Όθρυος. Αυτό επισημάνθηκε σε σημερινή Τύπου των διοργανωτών φορέων στην αίθουσα της ΕΣΗΞΕΘΣΤΕ-Ε.

Όπως τονίστηκε, το συνέδριο εντάσσεται σε έναν κύκλο δράσεων και εκδηλώσεων για τα βότανα της ς στο πλαίσιο του θεματικού έτους “Μάγνητες και ο των γεύσεων” του φορέα “Μαγνήτων Κιβωτός” που για το εξέδωσε ένα ημερολόγιο, σε συν με τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα.

Το Πανελλήνιο Συνέδριο θα εξετάσει το τεράστιο αυτό θέμα, σε επτά θεματικές ενότητες:

  • Η βοτανική στην αρχαιότητα
  • Η βοτανική στα νεότερα χρόνια
  • Αρωματικά φυτά και βότανα στην βιομηχανία φαρμάκων, τροφίμων και καλλυντικών
  • Καλλιέργειες και καλές πρακτικές στο χώρο των αρωματικών φυτών και βοτάνων
  • Βότανα του Πηλίου: Τουριστικές & Αναπτυξιακές Διαστάσεις
  • Τα βότανα στην εκπαιδευτική διαδικασία
  • Υγεία, Διατροφή, Αρωματικά φυτά και βότανα

Στο Συνέδριο μετέχουν καταξιωμένοι επιστήμονες από την περιοχή και από ολόκληρη τη χώρα.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση της έκδοσης «Τρώμε και ομορφαίνουμε» των εκδόσεων «ΑΡΜΟΣ» από τους συγγραφείς Δημήτριο Κουρέτα και Ηλία Μαμαλάκη, την δε Κυριακή θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας.

Η “Μαγνήτων Κιβωτός” προγραμματίζει και μία σχετική ημερίδα στη Βρύναινα του δήμου Αλμυρού και ένα συνέδριο στη Ζαγορά του Πηλίου.

Επίσης το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας εκπόνησε και υλοποιεί ένα πρόγραμμα για τα βότανα του Πηλίου, ενώ εποπτεύει όλα τα προγράμματα με αυτή τη θεματολογία που υλοποιούν όλα τα ανά την Ελλάδα.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση