Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Έναρξη συνεργασίας Μαγνησίας-Σερβίας
Έναρξη συνεργασίας Μαγνησίας-Σερβίας

Έναρξη συνεργασίας Μαγνησίας-Σερβίας

Την έναρξη μίας συνεργασίας σε επιχειρηματικό και όχι μόνο επίπεδο εγκαινίασαν σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου κατά την πρώτη τους συνάντηση ο πρόεδρος του πολιτικού κόμματος των Ελλήνων της Σερβίας  Βασίλειος Προβελέγγιος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Μπασδάνης.

Ο κ. Προβελέγγιος επισκέφθηκε τον κ. Μπασδάνη στο του, με σκοπό -όπως τόνισε -αργότερα να ξεκινήσει σε άμεσο χρόνο μία «ανταλλαγή» επιχειρηματικών δράσεων και από τις δύο πλευρές.

Ο ίδιος σημείωσε πώς στόχος του είναι μικρές επιχειρήσεις να προωθήσουν τα προϊόντα τους από και προς το , όπου αυτή την κατοικούν 3.000 Έλληνες.

Ο κ. Μπασδάνης υπογράμμισε ότι η Μαγνησία έχει πρόσφορο έδαφος, τόσο για επιχειρηματικές αποστολές σε Νόβισαντ-, όσο και για εξαγωγές στους κλάδους της ελιάς, του ελαιολάδου, του κάστανου, της φέτας και άλλων τροφίμων, ακόμη και του μετάλλου και των κατασκευαστικών εταιρειών.

Μάλιστα, ο κ. Προβελέγγιος υπογράμμισε ότι πολύ σύντομα αναμένεται να ανοίξει άμεσα εμπορικής διαμεσολάβησης στο Βελιγράδι, όπου θα δίνονται τόσο τεχνικές, όσο και νομικές και πληροφορίες για όσους επιχειρηματίες θελήσουν να μεταβούν την περιοχή.

Μετέφερε άλλωστε και την βούληση του τοπικού Υπουργού Εμπορίου της Αυτόνομης Επαρχίας της Βοϊβοντίνας να ξεκινήσει η προσπάθεια εξωστρέφειας της σέρβικης επιχειρηματικότητας από την περιοχή της Μαγνησίας.

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους, στο Βελιγράδι όπου αντιπροσωπεία της Μαγνησίας αναμένεται  να γίνει δεκτή από την επιχειρηματική και πολιτική ηγεσία της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Έλληνες που διαμένουν μόνιμα στην Σερβία αριθμούν τους 15.000.

Στο Βόλο ο ειδικός επιστημονικός συνεργάτης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

Τον Βόλο θα επισκεφθεί ο ειδικός επιστημονικός συνεργάτης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και διευθύνων σύμβουλος της Re.De-Plan.A.E. Consulants  Μανώλης Μπαλτάς με αφορμή την του στο .

Ο κ. Μπαλτάς θα αναπτύξει το θέμα «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων Βιομηχανίας/Εφοδιαστικής 2018-2040, Νέο Θεσμικό Πλαίσιο/Προβλήματα και Ευκαιρίες στο Νομό Μαγνησίας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στις 5.30 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας «Ι. Αμοιρόγλου».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ΕΠΑΛ #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/DIb9ZDTZPE -

  • Τελευταίος ύπνος για 25χρονο στο Βόλο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/zUjCfM8Q51 -

  • Στο Νοσοκομείο 4 άτομα μετά από #τροχαίο στον περιφερειακό #τροχαίο - https://t.co/PDDmRA6Eww -

"Αλιεύοντας" την είδηση