Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Έναρξη συνεργασίας Μαγνησίας-Σερβίας
Έναρξη συνεργασίας Μαγνησίας-Σερβίας

Έναρξη συνεργασίας Μαγνησίας-Σερβίας

Την ένρξη μίς συνεργασίας σε επιχειρηματικό και όχι μόνο επίπεδο εγκαινίασαν σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου κατά την πρώτη τους συνάντηση ο πρόεδρος του πολιτικού κόμματος των Ελλήνων της Σερβίας  Βασίλειος Προβελέγγιος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αριστοτέλης Μπασδάνης.

Ο κ. Προβελέγγιος επισκέφθηκε τον κ. Μπασδάνη στο γραφείο του, με σκοπό -όπως τόνισε -αργότερα να ξεκινήσει σε άμεσο χρόνο μία «ανταλλαγή» επιχειρηματικών δράσεων και από τις δύο πλευρές.

Ο ίδιος σημείωσε πώς στόχος του είναι μικρές επιχειρήσεις να προωθήσουν τα τους από και προς το Βελιγράδι, όπου αυτή την ώρα κατοικούν 3.000 Έλληνες.

Ο κ. Μπασδάνης υπογράμμισε ότι η έχει πρόσφορο έδαφος, τόσο για επιχειρηματικές αποστολές σε Νόβισαντ-Βελιγράδι, όσο και για εξαγωγές στους κλάδους της ελιάς, του ελαιολάδου, του κάστανου, της ς και άλλων τροφίμων, ακόμη και του μετάλλου και των κατασκευαστικών εταιρειών.

Μάλιστα, ο κ. Προβελέγγιος υπογράμμισε ότι πολύ σύντομα αναμένεται να ανοίξει άμεσα γραφείο εμπορικής διαμεσολάβησης στο Βελιγράδι, όπου θα δίνονται τόσο τεχνικές, όσο και νομικές συμβουλές και πληροφορίες για όσους επιχειρηματίες θελήσουν να μεταβούν την περιοχή.

Μετέφερε άλλωστε και την βούληση του τοπικού Υπουργού Εμπορίου της Αυτόνομης Επαρχίας της Βοϊβοντίνας να ξεκινήσει η προσπάθεια εξωστρέφειας της σέρβικης επιχειρηματικότητας από την περιοχή της .

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους, στο Βελιγράδι όπου αντιπροσωπεία της ς αναμένεται  να γίνει δεκτή από την επιχειρηματική και πολιτική ηγεσία της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Έλληνες που διαμένουν μόνιμα στην Σερβία αριθμούν τους 15.000.

Στο Βόλο ο ειδικός επιστημονικός συνεργάτης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

Τον Βόλο θα επισκεφθεί ο ειδικός επιστημονικός συνεργάτης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και διευθύνων σύμβουλος της Re.De-Plan.A.E. Consulants  Μανώλης Μπαλτάς με αφορμή την του στο Ε.

Ο κ. Μπαλτάς θα αναπτύξει το θέμα «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων Βιομηχανίας/Εφοδιαστικής 2018-2040, Νέο Θεσμικό Πλαίσιο/Προβλήματα και Ευκαιρίες στο Νομό Μαγνησίας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στις 5.30 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας «Ι. Αμοιρόγλου».

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση