Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Εν αναμονή του αναδόχου μέτρησης βαρέων μετάλλων στο έδαφος γύρω από την ΑΓΕΤ
Εν αναμονή του αναδόχου μέτρησης βαρέων μετάλλων στο έδαφος γύρω από την ΑΓΕΤ

Εν αναμονή του αναδόχου μέτρησης βαρέων μετάλλων στο έδαφος γύρω από την ΑΓΕΤ

Σε ένα μήνα περίπου θα αναδειχθεί ανάδοχος για το έργο μέτρησης βαρέων μετάλλων στο έδαφος γύρω από την ΑΓΕΤ, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 60.000 ευρώ.

Τα παράπάνω ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, διευκρινίζοντας πως στην τελευταία Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης και έτσι ο ανάδοχος θα ξεκινήσει σύντομα της για τη δημιουργία μίας βάσης δεδομένων όπως έχει ζητήσει και η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης των απορριμμάτων.

Επιπλέον σε διαδικασία πρόσκλησης ενδιαφέροντος είναι και το έργο της μέτρησης των αέριων ρύπων που εκπέμπει η ΑΓΕΤ ενώ υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες είχε κάνει ο Δημόκριτος και δεν προέκυπτε ότι εκλύεται στην ατμόσφαιρα κάτι επιβαρυντικό. “Διενεργούμε περισσότερους ελέγχους από ότι επιβάλλει η νομοθεσία και το γνωρίζει η κοινωνία της περιοχής” επισήμανε η κ. Κολυνδρίνη.

Σύντομα η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα προχωρήσει στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για δημιουργία σταθμών αέριας ρύπανσης για όλη τη Θεσσαλία, εκ των οποίων τέσσερις στο δήμο Βόλου. “Στο δήμο Βόλου θα υπάρχουν πλέον πέντε σταθμοί αέριας ρύπανσης μαζί τον υπάρχοντα που λειτουργεί στο κέντρο της πόλης και μετρά τα pm2,5 και τα pm10”, ανέφερε η κ. Κολυνδρίνη.

Τους σταθμούς θα διαχειρίζεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ η κ. Κολυνδρίνη ανέφερε ότι συνεργάζεται με καθηγητές των Πανεπιστημίων Κρήτης και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για το θέμα μέτρησης της αερορύπανσης και εντοπισμού της πηγής, καθώς και στα δύο πανεπιστήμια λειτουργούν πειραματικά προγράμματα με μετρήσεις που κάνουν drones.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Βίντεο από τα επεισόδια στην #ΑΣΟΕΕ #ΑΣΟΕΕ - https://t.co/gHj7tsqhQW -

  • Νέα ηλεκτρονική απάτη με θύμα Βολιώτη #ηλεκτρονικήαπάτη - https://t.co/goMa8VHFKP -

  • Συνελήφθη μητέρα στη Ν. Ιωνία γιατί δεν στέλνει τα παιδιά της σχολείο - https://t.co/OPPRrfLwTH -

"Αλιεύοντας" την είδηση