Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Η “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ” κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την καθυστέρηση οριοθέτησης των ρεμάτων
Η “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ” κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την καθυστέρηση οριοθέτησης των ρεμάτων

Η “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ” κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την καθυστέρηση οριοθέτησης των ρεμάτων

Από τον υπεύθυνο Θεσσαλίας της “Ελληνικής Λύσης”, πρώην Βουλευτή Μαγνησίας κ. Παύλο Μαρκάκη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Με αφορμή την σύσκεψη για την της Μαγνησίας και την προσπάθεια  για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων, θέλουμε να αναδείξουμε ένα σοβαρό θέμα το οποίο βαλτώνει όπως και  πολλά άλλα, μέσα στην  της λειτουργίας   των κρατικών μηχανισμών αλλά και την αδράνεια ή άγνοια των βασικών θεμάτων  από το Πολιτικό Προσωπικό της Μαγνησίας.

Είναι η οριοθέτηση των ρεμάτων της Μαγνησίας  και ιδιαίτερα των Βορείων Σποράδων.

Η Σκόπελος πρόσφατα δοκιμάστηκε από ακραία φαινόμενα που κατέστρεψαν υποδομές και αρκετές ιδιοκτησίες που ακόμη περιμένουν να αποζημιωθούν.

Στη Σκιάθο τα τελευταία χρόνια τα κλειστά ρέματα έχουν καταστρέψει πολλές ξενοδοχειακές υποδομές και επιχειρήσεις.

Τα κροκοδείλια κλάματα έρχονται όπως πάντα εκ των υστέρων και οι υπο ισχύουν μέχρι να ξεχαστούν  και μετά περιμένουμε την επόμενη νεροποντή.

Το τραγικό είναι ότι τουλάχιστον για τα 4-5 ρέματα της Σκιάθου έχει γίνει από μελετητικό η οριοθέτηση και ενώ έχουν περάσει περίπου έξι (!!) χρόνια ακόμη η οριοθέτηση αυτή δεν έχει οριστικοποιηθεί με δημοσίευση στο .

Συνέπεια της παραπάνω καθυστέρησης και ς των Υπουργείων είναι να μην μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τα τρέχοντα Ευρωπαϊκά Προγράμματα τα που απαιτούνται για να διαμορφωθούν τα ρέματα ώστε να αποκτήσουν την ικανότητα να διοχετεύουν τον όγκο των υδάτων σε περίπτωση  εντόνων βροχοπτώσεων και να αποτρέπονται οι των γειτονικών εγκαταστάσεων.

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

Δίνουμε στην Υφυπουργό του Νομού και στους εκλεγμένους Βουλευτές να λύσουν το θέμα στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Σε διαφορετική περίπτωση θα έχουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί, αν λόγω της αδράνειάς τους  έχουμε και φέτος αντίστοιχες .

Η ‘'ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΛΥΣΗ''  αναδεικνύει το μεγάλο αυτό θέμα και έχει την ‘'ΛΥΣΗ'' να τελειώσει αυτήν την εκκρεμότητα αμέσως μετά την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση…

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση