Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Η “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ” ανησυχεί για την απουσία ουσιαστικών επεμβάσεων για την Ανάπτυξη του Πηλίου
Η “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ” ανησυχεί για την απουσία ουσιαστικών επεμβάσεων για την Ανάπτυξη του Πηλίου

Η “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ” ανησυχεί για την απουσία ουσιαστικών επεμβάσεων για την Ανάπτυξη του Πηλίου

“Παρακολουθούμε τις φιλότιμες προσπάθειες της Περιφέρειας να ασφαλτοστρώσει διάφορα τμήματα του κυκλώματος Πηλίου.     Όμως το ουσιαστικό ζήτημα για την ανάπτυξη του Πηλίου είναι οι συνολικές και ουσιαστικές επεμβάσεις που θα κάνουν το Πήλιο  εύκολα προσβάσιμο   και θα αναδείξουν τα πλεονεκτήματα  που διαθέτει το Βουνό των Κενταύρων”. Αυτό επισημαίνει ο υπεύθυνος Μαγνησίας της “Ελληνικής Λύσης”, πρώην βουλευτής  Παύλος Μαρκάκης . 

Ο ίδιος τονίζει: “Φυσικά αυτές οι επεμβάσεις είναι αρμοδιότητας της Κεντρικής Κυβέρνησης και οι χρηματοδοτήσεις ξεφεύγουν από τις τοπικές επεμβάσεις.

Για πολλά χρόνια το Πήλιο και ο νομός μας είναι ξεχασμένος, με το πολιτικό προσωπικό να δείχνει αδύναμο να επιβάλλει και να δρομολογήσει τις χρόνιες και αυτονόητες  απαιτήσεις των κατοίκων.

Οι φωτοβολίδες και ανέξοδες εξαγγελίες για σημειακές επεμβάσεις, δεν αρκούν και κυρίως αν δεν συνοδεύονται και από ένα πειστικό και βραχύ χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ουσιαστικών έργων.

Σήμερα φαντάζει όνειρο να λυθεί το πρόβλημα της διακοπής της ροής κυκλοφορίας στα ‘’Αστέρια’’ της Αγριάς.  Έχει χαθεί ο στόχος που  έπρεπε να είναι η συνολική επέμβαση ώστε να αποφεύγονται τα μποτιλιαρίσματα τόσο στην Αγριά, στην ‘’ΕΨΑ’’ και παρακάτω στα Πλανίδια και στα Λεχώνια.

Σήμερα είναι επιτακτική η ανάγκη της παράκαμψης της Ζαγοράς και επιβάλλεται πλέον να σχεδιασθεί επιτέλους και μια παράκαμψη της Πορταριάς που θα διευκολύνει την απρόσκοπτη κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων που μεταφέρουν τα του Πηλίου αλλά θα δώσουν ανάσα στις τοπικές αγορές των δυο αυτών παραδοσιακών οικισμών.

Το χιονοδρομικό κέντρο έχει γίνει ουραγός στον χειμερινό τουρισμό και παρακολουθούμε με λύπη άλλες περιοχές της χώρας μας να εκσυγχρονίζουν  τα χιονοδρομικά τους κέντρα κλέβοντας ουσιαστικά τουριστικό αντικείμενο κι ας μη έχουν τα πλεονεκτήματα και της ομορφιές της περιοχής μας. Εμείς δυστυχώς είμαστε ακόμη στη φάση να επιλέγουμε : ‘Η θα  σταματήσει να λειτουργεί το χιονοδρομικό ή θα διακόπτεται ο δρόμος προς Κισσό !!

Το Ανατολικό Πήλιο δεν αξιώθηκε να αποκτήσει ένα αξιόπιστο λιμενικό καταφύγιο αφού ούτε οι επεμβάσεις στο Χορευτό και Αι Γιάννη ολοκληρώνονται και το φυσικό λιμάνι της Νταμούχαρης δεν αξιοποιείται αφού με λίγα χρήματα θα μπορούσε να γίνει ένας ασφαλής λιμενικός όρμος.

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε και σε άλλες επεμβάσεις αλλά έχουμε απογοητευθεί μαζί με τους αυτής της περιοχής από την ανικανότητα και αδιαφορία των πολιτικών προσώπων και των κομμάτων που εκπροσωπούν.

Δίνουμε προθεσμία στην νέα Υφυπουργό του Νομού και στους εκλεγμένους Βουλευτές να δρομολογήσουν με συγκεκριμένο τρόπο το θέμα των επεμβάσεων στο Πήλιο και στο αμέσως επόμενο διάστημα να καταθέσουν ένα χρονοδιάγραμμα έργων και χρηματοδοτήσεων

Σε διαφορετική περίπτωση θα έχουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί αν λόγω της αδράνειάς τους  συνεχιστεί η υποβάθμιση της ζωτικής αυτής περιοχής του νομού μας.

Η ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΉ  ΛΎΣΗ’’  αναδεικνύει το μεγάλο αυτό θέμα και έχει τις ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ  και τις ΛΥΣΕΙΣ  ώστε να τελειώσει αυτήν την εκκρεμότητα και να δρομολογήσει την Ανάπτυξη του Πηλίου αμέσως μετά την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση…”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση