Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ελένη Λαϊτσου: Μεγάλη καθυστέρηση για τη λειτουργία του Μουσείου για τον Ρήγα Φεραίο στο Βελεστίνο
Ελένη Λαϊτσου: Μεγάλη καθυστέρηση για τη λειτουργία του Μουσείου για τον Ρήγα Φεραίο στο Βελεστίνο

Ελένη Λαϊτσου: Μεγάλη καθυστέρηση για τη λειτουργία του Μουσείου για τον Ρήγα Φεραίο στο Βελεστίνο

“Σημαντική καθυστέρηση παρατηρείται στη λειτουργία του Μουσείου για τον Ρήγα Βελεστινλή η οποία μάλιστα είναι αδικαιολόγητη, αφού ελάχιστες εργασίες είχαν απομείνει προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία ένας χώρος που αποτελεί σημείο αναφοράς και ένδειξη τιμής για τον μεγάλο εθνεγέρτη Ρήγα Βελεστινλή και μπορεί να προσελκύσει πλήθος επισκεπτών, τονώνοντας παράλληλα την τοπική οικονομία”.

Αυτό επισημαίνει η πρώην δήμαρχος Ελένη Λαϊτσου και προσθέτει: “Ειδικότερα, έχουν περάσει δέκα μήνες και δεν έγινε το παραμικρό από τους αρμοδίους για τις ελάχιστες εναπομείνασες εργασίες που αφορούν στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου και την τοποθέτηση στο εσωτερικό του απαραίτητου εξοπλισμού, εργασίες που ήταν ήδη δρομολογημένες και είχαν εξασφαλισμένη από το ΕΣΠΑ.

Η τοπική κοινωνία, αναρωτιέται και προβληματίζεται, πότε επιτέλους θα τεθεί σε λειτουργία το Μουσείο, για το οποίο ναι μεν υπάρχουν εξασφαλισμένοι ευρωπαϊκοί πόροι, αλλά με τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις κάθε καθυστέρηση εγκυμονεί γενικότερους κινδύνους.
Και διαπιστώνει ότι δυστυχώς πρωτοβουλίες και δράσεις που είχαν αναληφθεί και υλοποιούνταν εδώ και μερικά χρόνια, προσφέροντας δουλειές σε ανέργους και βάζοντας τον τόπο μας στο κάδρο με τους Δήμους που παράγουν έργο, τώρα έχουν τελματώσει.

Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή διεκδικώντας ευρωπαϊκά κονδύλια κατάφερε σε ελάχιστο χρόνο και ενέταξε στο την ανέγερση στο Βελεστίνο του Εκθεσιακού Χώρου-Κέντρου Πολιτισμού «Ρήγας Βελεστινλής», αφού ολοκλήρωσε όλες τις απαραίτητες μελέτες και αδειοδοτήσεις. Το είχε προϋπολογισμό 750.000 και με την υλοποίησή του τιμάται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο η μεγάλη προσωπικότητα του Ρήγα Βελεστινλή που θα είχε το δικό του σημείο αναφοράς στην περιοχή, ενώ θα αυξανόταν κατακόρυφα και η επισκεψιμότητα των τουριστών.

Γιατί η φυσιογνωμία του Ρήγα Βελεστινλή είναι διεθνώς γνωστή και υπάρχουν πολλοί που θα ήθελαν να επισκεφθούν και να ενημερωθούν για το του.

Παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο η προηγούμενη Δημοτική Αρχή μπόρεσε και ανέγειρε το κτίριο για το οποίο τελέστηκαν και εγκαίνια τον περασμένο Αύγουστο αποδεικνύοντας αν μη τι άλλο το πνεύμα ουσιαστικής αποτελεσματικότητας που τη διέκρινε.

Και απέμεναν ελάχιστα για να λειτουργήσει το Μουσείο, η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και η τοποθέτηση του εξοπλισμού.

Ωστόσο οι εναπομείνασες εργασίες και ενέργειες καθυστερούν ανεξήγητα δραματικά αποτυπώνοντας οργανωτική και διαχειριστική αδυναμία στην αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν την ανάπτυξη μιας ολόκληρης περιοχής και δίνουν πραγματική προοπτική στον τόπο μας”.

mouseio_riga

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η Σύλληψη της Αγίας Άννης #ΙερόςΝαόςΑγίαςΆννηςΒόλου - https://t.co/NTVaI61G11 -

  • Οδηγίες για τη γρίπη των πτηνών #γρίπητωνπτηνών - https://t.co/eFkSiM4833 -

  • Συνελήφθησαν δύο άτομα στο Βόλο δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης #σύστασησυμμορίας - https://t.co/eKz1GAtQUf -

"Αλιεύοντας" την είδηση