Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Έλεγχοι και πρόστιμα στην αγορά από το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Αντιπεριφέρειας Μαγνησίας
Έλεγχοι και πρόστιμα  στην αγορά από το  Τμήμα  Εμπορίου και Τουρισμού της Αντιπεριφέρειας Μαγνησίας

Έλεγχοι και πρόστιμα στην αγορά από το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Αντιπεριφέρειας Μαγνησίας

Eλέγχους στην αγορά πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, υπάλληλοι του Τμήματος Εμπορίου και Τουρισμού της Αντιπεριφέρειας .

Οι αυτοί διενεργήθηκαν σε καταστήματα πώλησης προϊόντων, στα οποία επικεντρώνεται το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού κατά τη διάρκεια της περιόδου, με στόχο την κατά το δυνατόν ομαλή λειτουργία της αγοράς και την αποτροπή φαινομένων εκμετάλλευσης και εξαπάτησης του καταναλωτικού κοινού.

Πιο συγκεκριμένα, διενεργήθηκαν συνολικά 30 σε κρεοπωλεία, υποκαταστήματα εταιριών και λιανικής πώλησης διαφόρων προϊόντων, μεταξύ των οποίων και χριστουγεννιάτικων ειδών, σε Βόλο, . Ιωνία, Αλμυρό και .

Οι έλεγχοι αφορούσαν ιδιαιτέρως στην ύπαρξη αναρτημένων πινακίδων με τις προβλεπόμενες ενδείξεις, στη είσπραξη αντιτίμου μεγαλύτερου του αναγραφόμενου επί των αναρτημένων πινακίδων, στην έκδοση και λήψη των προβλεπόμενων από τη φορολογική Νομοθεσία παραστατικών στοιχείων καθώς επίσης και στην αναγραφή επί αυτών των προβλεπόμενων ενδείξεων και στην αποτροπή διάθεσης στην κατανάλωση κρεάτων εξωτερικού ως εγχώριων, με σκοπό την παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών, διαπιστώθηκαν συνολικά τέσσερις παραβάσεις, εκ των οποίων οι τρεις αφορούσαν σε μη αναγραφή επί των παραστατικών στοιχείων διακίνησης και εμπορίας κρεάτων της χώρας καταγωγής – προέλευσης αυτών και η μία αφορούσε σε μη ανάρτηση πινακίδων με τις προβλεπόμενες ενδείξεις για προϊόντα κρέατος.

Σε βάρος των παραβατών, η Υπηρεσία  θα προχωρήσει στην επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, σύμφωνα με την Υ.. 2 – 718/2014 (Κωδικοποίηση κανόνων ΔΙΕΠΠΥ) και τον . 4177/2013.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Γαστροσκοπήσεις -κολοσκοπήσεις στη  Σκόπελο #Γαστροσκοπήσεις - https://t.co/8WIXIwqx5x -

  • Στα "κόκκινα" ο #υδράργυρος #υδράργυρος - https://t.co/pxt6tJsiYP -

  • Μετεγγραφή Ντουάρτε Βαλέντε στον Ολυμπιακό Βόλου #ΝτουάρτεΒαλέντε - https://t.co/hBKb9m129T -

"Αλιεύοντας" την είδηση