Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Έλεγχοι και κατασχέσεις στη Λαϊκή Αγορά του Βόλου
Έλεγχοι και κατασχέσεις στη Λαϊκή Αγορά του Βόλου

Έλεγχοι και κατασχέσεις στη Λαϊκή Αγορά του Βόλου

Eλέγχους στη οπωρο της Δημοτικής Ενότητας του Δήμου , αλλά και στην ευρύτερη περιοχή περιμετρικά αυτής πρσαγματοποίησαν υπάλληλοι του Τμήματος Εμπορίου και Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων από κοινού με την Ελληνική Αστυνομία, στις 16-9-2015, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την πάταξη του παράνομου υπαίθριου εμπορίου.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών, κατελήφθη , υπήκοος Μπαγκλαντές, να κατέχει προς πώληση διάφορα εμπορεύματα (ρολόγια, μπαταρίες, ραδιόφωνα, φακοί, αναπτήρες κ.λπ. μικροαντικείμενα), στερούμενος παντελώς άδειας υπαιθρίου εμπορίου.

Σε βάρος του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο από την κείμενη Νομοθεσία των 5.000€ για έλλειψη άδειας, τα δε εμπορεύματα που κατείχε προς διάθεση κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν ως προϊόντα παραεμπορίου, σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία.

Επιπλέον, στις 17-9-2015, ημέρα της εβδομάδος Πέμπτη, μέλη των Κλιμακίων Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαιθρίου Εμπορίου (Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε.) των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους στη της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ιωνίας του Δήμου Βόλου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή περιμετρικά της εν λόγω Λαϊκής Αγοράς.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών, σε τρεις περιπτώσεις, το εν λόγω Κλιμάκιο Ελέγχου διενήργησε κατα – καταστροφές διαφόρων προϊόντων (δερνα είδη, ρολόγια, γυαλιά, μπαταρίες και διάφορα άλλα ψιλικά είδη), με τη διαδικασία που ορίζεται από την κείμενη Νομοθεσία, οι κάτοχοι των οποίων τα είχαν εγκαταλείψει σε σημεία εντός και παραπλεύρως της εν λόγω Λαϊκής Αγοράς.

Τα κατασχεθέντα προϊόντα καταστράφηκαν με απόρριψή τους σε φορτηγό – απορριμματοφόρο, το οποίο διέθεσε για το σκοπό αυτό η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου και συνέδραμε το κλιμάκιο καθ΄ όλη τη διάρκεια του ελέγχου.

Τέλος, σε μία περίπτωση το Κλιμάκιο Ελέγχου επέβαλε επί τόπου, με σχετική Έκθεση Βεβαίωσης Παράβασης, διοικητικό ύψους 500€ για απασχόληση υπαλλήλου από πωλητή, χωρίς την τήρηση των διατάξεων της κείμενης Νομοθεσίας (Ν. 4264/2014).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση